sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kaveriko?

Emäntä:
Cocon toinen ja pian kolmaskin kokonainen päivä uudessa kodissa ovat takana. Tilanne Bertan ja Cocon välillä on paranemaan päin.

Torstain ja perjantain huonekarusellin jälkeen, aloitimme lauantaina sillä, että Coco ja Bertta tutustuivat toisiinsa kuljetuskopan turvin.


Koppa sijoitettiin lattiatasoa korkeammalle, etteivät kissat saisi suoraa näköyhteyttä toisiinsa. Bertta kävi uteliaana katsomassa ja sähisi hieman. Coco oli rauhallisempi.


Berttaa houkuteltiin välillä pois kopan luota erilaisin leikein, jotta hän keskittyisi johonkin muuhun ja tottutisi siihen, että Coco on lähistöllä. Palkkioksi hyvästä käytöksestä hän sai pieniä herkkupaloja.

Harjoitusta toistettiin uudemman kerran myöhemmin päivällä. Muilta osin lauantaikin vietettiin huonekarusellia leikiten.

Sunnuntaina harjoitus toistettiin, mutta koppa laskettiin lattiatasolle. Annoimme kissoille ruokaa samanaikaisesti, Coco kuitenkin turvassa kopan sisällä. Kivasti ne siinä söivät yhdessä välillä toisiaan vilkuillen. Kumpikaan ei enää sähissyt.


Onnistunut yhteinen ruokatuokio kannusti ottamaan seuraavan askeleen. Koppa pois ja Bertta valjaisiin - varmuuden vuoksi. Näin pitkälle pääsimme tällä taktiikalla:


Wau! En olisi uskonut, että pääsemme edes näin pitkälle parissa päivässä ottaen huomioon Bertan alkureaktion Cocoon.

Bertta käyttäytyi niin hienosti, että uskalsimme aika pian irrottaa hänet hihnasta. Itse asiassa sähinägeneraattori onkin nyt siirtynyt Cocolle. Bertta on vaan utelias ja haluaisi leikkiä hippaa. Coco ei ole ihan vielä sinut ajatuksen kanssa...Bertta kunnioittaa Cocon sähinää ja perääntyy kiltisti. Tässä maataan jo kyljellä ja annetaan etäisyyttä Cocolle.


Loppuillasta Bertta on ollut ilman valjaita ja kissat saavat tutustua toisiinsa paremmin valvovan silmän alla. Coco sähisee edelleen Bertalle, jos Bertta tulee liian lähelle. Bertta on hiljaa, seuraa Cocoa kaikkialle, hyökkää leikkimielessä ja perääntyy tarvittaessa. Tosi-isosisko, joka vaan haluaisi leikkiä hieman riehakkaammin pikkuisen kanssa.


Kissapainiakin olemme jo saaneet nähdä (ja kuulla!), Coco toistaiseksi aina alimpana. Kumpikaan ei kuitenkaan käytä kynsiään, vaan läppäsevät toisiian enemmänkin tassulla. Ja Coco sähisee, Bertta kujertaa.

Katsotaan miten edistytään huomenna!

14 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi! Nyt poistin yllä olevan kommentin sisällön painamalla vahingossa väärää nappia... Kauheeta! :(

   Kommentti oli vissiin suurin piirtein, että "hyvältä näyttää. Kohta on kaksi riiviötä" tai jotain...

   Ja vastaukseni tuohon: Juu, siltä näyttää. Coco on jo sen verran tutustunut uuteen kotiin, että ekat avit on jo vedetty vaikkei Berttaa ihan vielä päästäkään mukaan ravaamaan. Mutta anyway. Kyllä niistä vielä hyvät kaverit tulevat! :)

   T. Emäntä

   Poista
 2. Se menee hyvin, askel askeleelta altistus, hyviä makupaloja ja leluja ympärillä kanssa, pian he sietävät toisiamme läsnäoloa paremmin. Erinomaista työtä! Jatka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Ellie! Tuletko huomenna käymään?

   Poista
 3. Ihanastihan teillä on mennyt! Tuossa kolmanneksi viimeisessä kuvassa Coco kyllä näyttää vähän surulliselta ja pelkäävältä, mutta miksei se jännitäkin. Bertan olemus on kuvien perusteella aivan mainio! Kyllä niistä kaverit tulee! Sitä paitsi jos ne on jo painimaankin alkaneet eikä ole tullut tappelua, niin tilanne on mun nähdäkseni mitä parhain! Asiat pitää selvitellä, mutta kun leikki pysyy leikkinä, niin kaveruus on jo varsin hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me ihan vielä leikitä sillein kun mä haluaisin. Mä yritän yllyttää Cocoa hippaan, ensin hyökkäämällä Cocon kimppuun (leikillä siis) ja sitten juoksemalla karkuun. Ei se tajuu, että hippa on kivaa. Coco sähisee mulle lähinnä ja huutaa vähän, jos pääsen yllättämään sen täysin.

   Mutta saan mä välillä jo nuuskutellakin sitä ilman sähinää. Emäntä sanoo, että mulla pitää olla enemmän malttia, ja antaa Cocolle aikaa tottua minuun. Olen kuulemma iso rontti sen näkökulmasta. En ole mun mielestä.

   /Bertta

   Poista
 4. Hienosti näyttää menevän, ei meillä ole ikinä ensikohtaamiset ilman sähinää ja murinaa oikeastaan menneetkään, kuuluu asiaan. Pureminen ei kuulu ja sitähän teillä ei taida ollakaan. Voi mitä riehumakavereita teistä tuleekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sitä pientä hampailla enkä kynsillä. Lupaan!

   /B

   Poista
 5. Melkein maalissa jo! Ihan hyvin näyttäis menevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyvin menee nyt! Onneksi. Pelkäsin nimittäin pahinta, kun Bertta karjaisi kunnolla ensimmäisen kerran nähdessään vilauksen Cocosta. Nyt äkäisestä karhusta on kuitenkin tullut oikein lempeä lammas :)

   T. Emäntä

   Poista
 6. Kohta mennäänkin kunnon abyrallia. Ihana, että Coco pääsi vihdoin kotiin. On ollut varmaan pitkä aika odottaa ja katsella ihania pentukuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotus oli pitkä mutta palkinto sen arvoinen :)

   Jep, kohta alkaa ralli. Bertta haluaisi jo olla hippaa, mutta Coco ei ihan vielä uskalla (murisee ja kiljaisee, jos Bertta kurittaa liikaa).

   T. Emäntä

   Poista
 7. Lupaavalta näyttää, oikein hyvältä kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tänäänkin ollaan menty todella paljon eteenpäin. Kunhan vielä Coco lopettaisi tuon murinan...

   T. Emäntä

   Poista