sunnuntai 25. elokuuta 2013

Haavanhoitoa jalassa

Coco:
Mulla on kankussa taas ollut pidemmän aikaa jotain ihottumaa. Ei se mitään akuuttia ole, eikä se kutia tai häiritse, mutta pakkohan sitä on nuolla välillä.

Emäntä sanoi, että hän vie mut eläinlääkäriin, jos se ei lähde parissa viikossa kokonaan pois tai ainakin mene viikossa merkittävästi parampaan suunraan. Tähän asti olimme kokeilleet Cothivet-haavasumutetta säännöllisen epäsäännöllisesti. Cothivet haisee tosi pahalta ja mä en tykännyt siitä yhtään. Sitä paitsi se kuivatti mun ihoa vähän, mikä esti ihottuma-alueen paranemista.

Nyt oli siis luvassa viikon tehokuuri, ettei lekurille tarttis mennä. Emäntä kävi hakemassa apteekista kosteuttavaa haavavoidetta. Vetramiliä oli suositeltu meille jo aiemmassa blogikirjoituksessa, ja se tuntui myös apteekissa käydessä hyvältä vaihtoehdolta. Vetramil sisältää hunajaa ja eteerisiä öljyjä, eikä se haise yhtä pahalta kuin Cothivet.

Tehokuuri tarkoitti myös kaulurin käyttöä, etten pääsisi nuolemaan reittäni. Pärjäisin ihan hyvin ilman kauluria, mutta ymmärrän, mitä sillä haetaan takaa, ja alistun sen käyttöön. Pakkohan se on - ei meikäläiselle anneta vaihtoehtoja! Kaulurin kanssa ei voi leikkiä yhtä paljon ja se jää kiinni kaikkiin paikkoihin, ja vähän alakuloakin on. Pahan mielen yritän sen sijasta nukkua pois.Nyt ihottuma- ja haava-alue näyttää jo tosi paljon paremmalta. Emäntä ja isäntä puhuivat jo, että saisin ehkä olla ilman kauluria ylihuomisesta alkaen. Jee!

Toivottavasti ihottuma ei tule takaisin, koska silloin mun on pakko mennä eläinlääkärille joka tapauksessa. Ruoka-aine tai joku muu allergia olisi tosi ikävä juttu, ja toivon hartaasti, ettei siitä ole kysymys!

12 kommenttia:

 1. Voi tötterö! Tsemppiä Coco! Typerä ihottuma, menisi pois äkkiä ja ilman lääkärikäyntejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vältetään lääkärikäyntjä! Tämä Vetramil-voide tuntuu tehoavan. Ainakaan ei ole enää kuiva kinttu :)

   /C

   Poista
 2. Voi harmien harmi! Toivottavasti vaiva paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo paranemaan päin! Emäntä väläytti jo, että saan huomenna illalla ottaa kaulurin pois, eikä lääkäriin tarttis mennä!

   /C

   Poista
 3. No voi ei, toivotaan pikaista paranemista!! :)

  VastaaPoista
 4. Meilla on allerginen kissa myos. Annamme hanelle paivittain laaketta nimeltlaan PrednisoLone 100 mg/ML Transdermal Gel. En tieda onko sita myynnissa Suomessa, silla asun itse Yhdysvalloissa. Cinnamonilla on kauheasti allergiaa ja nuolee niita niin etta iho on punainen ja verella. Tata rasvaa laitetaan korvan sisapinnalle paivittain. Auttaa hanta aika hyvin. Joskus allergia on niin paha, etta pitaa kayda otattamassa kortisoonipiikki, se auttaa aina tosi hyvin, mutta laakari ei halua antaa sita kovin usein. Voisit ehka kysaista tasta laakkeesta elainlaakarilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Leena! Toivottavasti meidän Coco ei ole allerginen millekään vaan kyse olisi vaan pitkittyneestä "muuten vaan ihottumasta".

   Jos ihottuma tulee takaisin tai ei saada kunnolla pois kotikonstein, on toki pakko kääntyä eläinlääkärin puoleen...

   T. Emäntä

   Poista
 5. Voi, toivottavasti kaikki menee hyvin ja Coco pääsee kauluristaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aamulla näytti jalka sen verran hyvältä, että kauluri lähtee illalla - katsotaan miten se siitä sitten etenee.

   /Emäntä

   Poista
 6. Voi ei! Toivotaan ettei tarvitse lääkäriin mennä!

  VastaaPoista