torstai 3. huhtikuuta 2014

Kauluripää - taas :(

Coco:
Taas mulle laitettiin kauluri päälle. Epistä.


En ymmärrä, mitä olen tehnyt väärin. Miksei Bertta ikinä joudu käyttämään tätä?


Siis hei! Nyt leikki riitti! Ota tää pois jo! *puhisee ärtyneesti*


Emäntä:
Cocolla on pennusta saakka ollut ongelma vasemman takajalan nuolemisen suhteen. Emme usko, että kyseessä on allergia, koska paikka on allergialle epätyypillinen emmekä ole pystyneet todistamaan, että jokin tietty ruoka tuon aiheuttaisi. Kissat eivät myöskään (pääsääntöisesti) syö lainkaan viljaa tai riisiä sisältäviä tuotteita, jotka ovat yleisimmät allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Meillä suositaan raakaruokintaa ja 98 % lihapitoista Naturea-märkämuonaa.

Allergian sijasta olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että meidän muuten niin helppohoitoisella ja kaikkeen tyytyväisellä Cocolla on jonkunlainen eroahdistus. Stressi purkautuu liiallisena nuolemisena, jolloin iho menee rikki ja ihon alle kasvaa pieni tulehdusperäinen patti, joka kutiaa ja vaatii Cocon mielestä vielä enemmän nuolemista.

Cocon jalka saatiin todella hyvään kuntoon kuukausi sitten, kunnes kiima iski ja kolli tuli kylään. Ilmeisesti se oli stressaavaa, koska nyt jalassa (tai itse asiassa haarojen välissä tällä kertaa) on pieni haava-alue. Otimme kaulurin käyttöön aikaisessa vaiheessa, sivelemme päälle ihmisillekin tarkoitettua mietoa kortisonivoidetta ja odottelemme. Viikon kaulurikuri riittää toivottavasti tällä kertaa.

Pahasta löytyy pieni positiivinenkin puoli: Koska Coco on pienestä pennusta asti tottunut käyttämään kauluria ajoittain, kauluri ei kovasti Cocon menoa haittaa. Nuorikko leikkii ja pomppii ja jahtaa Berttaa ihan niinkuin ennenkin. Kaikista väliköistä ei kaulurin kanssa mahdu läpi, mutta siihen tottuu nopeasti. Hieman rauhallisempi ja hellyydenkipeämpi Coco on, kun kauluri on käytössä, mutta muuten ei eroa tosiaan juurikaan näe. Onneksi.

11 kommenttia:

 1. Voi Coco raukkaa.. Toivotaan että tötteröstä pääsisi eroon mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tavoite! Tosiaan laitettiin se nyt ajoissa päälle ennenkuin tilanne ehti karata käsistä :)

   Poista
 2. Toivottavasti vähitellen altistuminen mitä hän kokee stressiä, hän voi liittää sen hyviä asioita, kun surronded hänen suosikki ruokaa ja leluja. Anna sille aikaa ja todennäköisesti se menee pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään! Kyllä sekä kauluri että haavaumakin menevät pian pois!

   Poista
 3. Stressi on ihan mahdollinen! Kissat kun ovat uskomattoman rutiineitaan rakastavia olentoja, muutokset voi hyvin aiheuttaa jos mitä. Toisekseen mutkaton ja muka-kovaluonteinenkin kissa voi reagoida, olen joskus joistain Frieden asioista syyttänyt stressaantumista, ja se nyt on oikein kovaluonteinen eikä ollenkaan vaikuta stressiherkältä.

  Toivottavasti Cocolla helpottaa ja tötterön pitämisestä päästäisiin! Ja toivottavasti moinen (luonteen)ominaisuus ei periydy mahdollisesti tuleville pentusille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Toivottavasti ei todellakaan periydy!

   Kasvattajan kanssa asia toki puhuttin läpi ennen astutuspuuhiin ryhtymistä. Cocon sukutaulusta ei moisia ongelmia toistaiseksi ole löytynyt, joten siihen luottaen päätimme jatkaa pentujen suunnittelua.

   Poista
 4. Voi Cocoa. Onneksi on tottunut, meillä kauluri aiheuttaa ahdistusta.
  Pikkuvinkkinä voiteluun: jos ihon pinta on rikki, ei kannata käyttää kortisonia. Mutta Bepanthen on hyvä ärtymiin ja iho-ongelmiin, oli iho sitten rikki tai ehjä :)
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti vielä sanoa tosta kortisonista, että se voi aiheuttaa myös ns ihon ohenemista, mikä altistaa uusille iho-ongelmille ja rikkeymille, varsinkin jos on paikka mikä joutuu koetukselle eli "tehopesuille" kissan taholta.

   Poista
  2. Hei Me Like!

   Olet oikeassa, ettei kortisonia tulisi käyttää avonaisiin haavoihin ja pidempiaikainen käyttö saattaa ojentaa ihoa.

   Cocon tapauksessa kyse ei kuitenkaan ole avohaavoista vaan ennemmin tulehdusperäisestä ihon ärtymisestä, iho siis punoittaa ja kutiaa. Kortisonivoidetta käytämme vain kuurin omaisesti ja vain tötterön kanssa, jottei Coco pääse nuolemaan kortisonia. Kortisoni rauhoittaa ihon tulehdusta ja helpottaa kutinaan.

   T. Emäntä

   Poista
 5. Onneksi kauluri ei menoa pahemmin haittaa! Toivottavasti Coco kuitenkin pääsee tötteröstä eroon mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi ei haittaa juuri lainkaan! Jos haittaisi ihmissydäntä ottaisin niin paljon enemmän pakkopitää kauluria Cocolla...

   Poista