sunnuntai 31. elokuuta 2014

Muuttopuuhissa

Emäntä:
Coco on viime aikoina ollut levoton pentuhuoneessa. Hän haluaa sieltä ulos ja on meidän ihmisten kanssa alakerrassa mieluummin kuin ylhäällä pentujen kanssa pesässä. Välillä hän tuo yhden pennun alas näytille, vie sen takaisin ja tulee toisen kanssa alas hetki myöhemmin.

Öisin hän alkoi kantamaan yhden pennun makuuhuoneemme matolle. Ihmiset vei pennun takaisin, jolloin Coco toi pian toisen pennun makuuhuoneeseen. Aina vaan yhden, eli kaksi jäi pentupesään, kun yksi pentu pääsi ulkoilemaan äidin kanssa. Ihmeteltiin isännän kanssa, mistä tassu puristaa.

Herätessämme eräänä aamuna pentuja olikin makuuhuoneessaamme kaksi. Yksi yksinäinen pentu löytyi edelleen vanhasta pentupesästä. 

Tässä kaksi pentua, mutta missä on kolmas?

Coco oli hakeutunut kuvassa vasemmalla olevan pyykkikorin
taakse. Kuvaa varten nostin korin pois tieltä.
 
Pieni punainen pentu löytyi vanhan pesän nurkasta nukkumasta.
 
Seuraavaksi yöksi Coco päättikin muuttaa koko pesän. Nyt nukumme koko perhe, kaksi ihmistä ja viisi kissa, samassa huoneessa.

Asensimme pahvilaatikon pesäksi, että pennut pysyisivät paremmin
paikoillaan eivätkä ne pääsisi ryömimään piilon esimerkiksi sängyn alle.

Coco näyttää tyytyväisemmältä ja on nyt mielellään pentujen kanssa makuuhuoneessa eikä rahaa niitä enää alakertaan ainakaan samaan tahtiin kuin aiemmin.

Pssst! Lisää tuoreita pentukuvia on esillä Kissankujeita-blogissa!

11 kommenttia:

 1. Voi pientä punaista raasua, huomasikohan ollenkaan että oli jäänyt yksin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan kyllä, että ei juurikaan huomannut, kun nukkui :)

   Poista
 2. Coco on päättäväinen. Ehkä kolmas nukkui niin hyvin, ettei Coco hennonnut herättää. Tai sitten hänellä ei ole kovin hyvä laskupää. Onneksi nyt koko perhe olette samassa huoneessa. Tämä pentujen rahtaaminen on jännä juttu. Meilläkin oli hieman erimielisyyksiä Ruskan kanssa, silloin kun hänellä oli pentuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Coco on päättäväinen. Hän tietää, mikä on parasta pennuille ja missä on turvallisinta. Se, että yksi pentu jäi vanhaan pesään on kyllä varmaan äitiyshormonien pehmittämän pään seurausta, veikkaan. Vaikka laskupää olis hetkellisesti huonontunut, olen kuitenkin samalla vakuuttunut, että Coco olisi hakenut viimeisen pennun, jos se olisi piipittänyt.

   Poista
 3. Voi sentään, onneksi teillä on huoltojoukot tarkkoina vahtimassa pentujen lukumäärää. Mä kyllä ymmärrän Cocoa, kyllähän sitä kaipaa aikuisempaa ihmisseuraa intensiivisen pentujen hoitojakson jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrämme mekin aikuisen (ihmis)seuran tärkeyttä myös pentujen hoitamisen keskellä. Huoltojoukot ovat kuitenkin valppaina ja pentuja on tuosta uudestakin pesästä etsitty jo pari kertaa, kun ovat vaeltaneet joko pesän taakse tai yöpöydän alle...

   Poista
 4. Meillä Ellalla oli pentupesä minun huoneessani. Siellä myös paljon aikaa vietetään, etenkin pentujen aikaan. ;) Ruskallakin nyt samassa paikkaa, mutta tosin hiukan jännittää kun kuulema on kova kuljettelemaan pentuja, ja mitä pienempi pentuhuone on niin sitä vähemmän kuljettelee. Huoneeni on suhteellisen suuri (n. 15 neliötä), mutta yritetään sisustaa pentupesää kahteen paikkaan huoneessa, jos ei sitten tarvitsisi kissan ainakaan itse kehitellä pesäpaikkoja...

  Ella jossain vaiheessa kuljetteli pentuja aika paljonkin, useimmiten vei päivän aikana pennut/pentuja pentupesän taakse fleecehuopien väliin. Yöksi toi pentuja viereen/peiton alle nukkumaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miellä on vielä tuo peiton alla -vaihe edessä. Coco nukkuu jo yöt jälleen isännän jalkojen välissä, ja hoitaa pentuja aina välillä yön aikana. Tutut kissatuntijat arvelivat, että meillä pian on viisi kissaa sängyssä öisin. Bertta ja Coco nukkuvat siellä jo vanhasta tottumuksesta, ja kun pennut osaavat hypätä tarpeeksi korkealle jenkkisänkyyn, nekin saattavat terävine kynsineen hakeutua peiton alle jalkoihin. Auts!

   Poista
 5. Coco taitaa olla sitä mieltä, että hän tuo pennut teille näytille päivähoitoon ja kun te hoidatte niitä, hän voi turvallisesti ottaa pienet lepotorkut ennen seuraavaa ruokinta- ja pepunpesusessiota ;-).

  VastaaPoista