keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pentukasa

Coco:
Olen huomannut, että pennut tykkäävät olla kasassa. Siis lähekkäin ja mieluiten päällekkäin. Kai ne hakevat läheisyyttä ja lämpöä toisistaan.


Puolestani se on tosi hyvä juttu, koska maitobaarituokion jälkeen, pienokaiset yleensä nukahtavat vierekkäin kasassa, mikä antaa minulle mahdollisuuden hoitaa omia juttujani. Vessassa pitää käydä, syödä ja juoda, ja pitää ainakin kursorisesti omatkin paikat puhtaina.


Olen myös oppinut enemmän vauvoistani. Hassuin tapaus on ensimmäisenä syntynyt sininen tyttö. Sillä on hieman pidempi turkki ja lyhyempi häntä sisaruksiinsa verrattuna. Minullakin on abessinialaiseksi kissaksi turhan pitkä turkki ja hieman liian lyhyet raajat. Häntänikin on vaikkapa  Berttaan verrattuna lyhyehkö.

Pieni sininen tyttäreni myös kehrää erittäin äänekkäästi ja polkee antaumuksella, kun hän saa minulta ruokaa. Ihan niin kuin minä. Olen kova polkemaan ja kehräämään ihan näin aikuisenakin.

Hassua, miten geenit toimivat. Olisivatko punaiset pennut sitteen tulleet enemmän isäänsä?

19 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on Coco kivan näköiset muksut! Noista kuvista näkeekin värierot hyvin. Me ei tiedettykään että kissanpennut kehräävät heti vauvoinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei emäntäkään tiennyt ja ihmetteli aluksi, että mikä ääni se on eikä se tullut minulta. Mutta sininen tyttöhän se oli. Toooodella äänekkäästi se kehrää ja leipomisliikekin on niin vahva, ettei uskoisi sitä 3-4 päivää vanhaksi vauvaksi.

   /Coco

   Poista
 2. Voi tavatonta millainen kasa! Aika pienenä niillä jo rupeaa erottumaan luonteetkin. Kissanpentu on ihmeellinen asia. Tosiaan kehräävätkin heti alusta asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä onkin hassua. Heti syntymästä rupesi huomaamaan eroja. Yksi vikisee herkemmin ja toinen on innokkaampi ryömimään. Kunhan hieman vielä tulee ikää lisää niin erot senkun korostuvat.

   /Emäntä

   Poista
 3. Oi voi mitä kullannuppuja sinulla Coco onkin!

  VastaaPoista
 4. Tuitui <3 Pienenpienen pennun kehräys on varmasti ihanaa kuultavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on. Varsinkin, kun se on oikeasti äänekästä niin pieneltä otukselta!

   T. Coco

   Poista
 5. Että on kissanpennut ihania ja miten nopeasti ne kasvavat ja vahvistuvat! Kyllä Cocolla on reipas pentue kasvamassa :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentue tuntuu minunkin mielestä reippaalta! Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

   T. Emäntä

   Poista
 6. Hyrr hyrr! Pistää meikäläiset kehräämään kun luetaan tämmöisiä juttuja!

  VastaaPoista
 7. Tuollanen pentukasa on ihana. Jo aivan vastasyntyneet pennut ovat uskomattoman elinvoimaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Huomaa, kuinka pennut päivä päivältä kasvavat kokoa ja voimistuvat.

   Poista
 8. Mää olen täällä ihan tippa linssissä kun on niiiiiiin söpöä ja suloista... :)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Ovat kyllä oikeita pikkupötköjä. Alussa ne olivat enemmän paikoillaan, vikisivät hiljaa ja liikkuivat vaivalloisesti. Nyt viiden päivän iässä ne kiljuvat jo äänekkäästi ja sydäntä särkevästi. Sekä taka- että etujaloissa rupeaa olemaan kunnolla ponnistuvoimaa, jonka avulla survotaan nenä ja suu emon karvojen sekaan nisän löytämisen toivossa. Ovat ne ihania :)

   Poista
 10. Se tunne, kun sydän olisi karusellissä, maailmanpyörässä ja vapaasti tippumassa rusinan kokoisena. Se tulee, kun näiden pikkuisten kuvia katselee. Too cute, way too cute :)

  VastaaPoista