tiistai 23. syyskuuta 2014

Etätyöpäivä

Bertta:
Isännällä on etätyöpäivä kerran viikossa. Perinteisesti etätyöpäivää on vietetty sohvalla levittäen tärkeitä papereitä sohvalle ja istumalla läppäri sylissä. Todella ergonomista siis, mutta onhan sohva aina sohva ja siinä niinkuin kuuluu hieman röhnöttää - sanoo emäntä.

Nyt asiaan kuitenkin tuli muutos. Maanantaina isäntä joutui siirtämään työpisteensä ruokapöydälle. Tässä syy:

Isännän olkapäällä on hyvä olla. Mutta mitäköhän tuolla
alhaalla mahtaa olla? Rapisee mukavasti...

Kappas vaan. Punainen kaimani se siellä kierii. Jee! Painia!

Älä sinä yritä. Mä oon sua vahvempi. Haista muovitaskua!

Uuuu. Tässähän on ihanan lämmin tassuille. Taidanpa jäädä tähän hetkeksi.

En osaa päättää istunko tässä vaan lämmittelemässä takapuoltani vai
pitäisikö yrittää näykkiä tuota paperin kulma...

Nähtyänne nämä kuvat ymmärrätte varmaan, että siirtyminen pöydän ääreen oli välttämätöntä. Muuten isäntä ei olisi saanut tehtyä töitä, ja se olisi viime kädessä voinut vaikuttaa jopa ruokakuppini sisältöön - näin mulle ainakin uhiteltiin. On ne muksut semmoisia, kun ne eivät vielä ymmärrä seuraamuksia. Huoh...

Tekeekö teidänkin ihmiset etätyöpäiviä ja saatteko silloin auttaa heitä heidän töissään?

30 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä sanoa, että isännällä on mahtava keskittymiskyky! Ihmeellistä, että siellä voi tehdä mitään muuta kuin ihailla kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä keskittymiskyky herpaantuu helpommin varsinkin nyt, kun on näitä pieniä... Ruokapöydän ääressä näpyttely toimi paremmin. Meillä isotkaan kissat eivät saa olla pöydillä :)

   Poista
 2. Ruokakupin sisällöllä meilläkin uhkaillaan, kun yritämme taivutella emäntää aamulla jäämään kotiin meidän kanssa.. Etätöihin ei olla päästy, mutta Pepsi on päässyt toisinaan töihin apulaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai ihan apulaiseksi! Mitä Pepsi pääsi tekemään?

   Poista
  2. Pepsi: Minähän tein viimeksikin vaikka mitä kopioinnista kirjanpitoon: http://tassulinna.blogspot.fi/2014/08/pepsi-oikeissa-toissa.html

   Poista
  3. Ihana postaus! Tuo oli minulta mennyt ohi, joten kiva että linkitit :)

   Pepsi, sä olet kyllä niin etevä kissa, kun pääset mukaan jopa kirjanpitohommiin.

   Poista
 3. Tietokoneen ääressä on meillä(kin) joskus tosi vaikea istua tai keskittyä, kun kissat yrittävät koko ajan näppäimistölle ja purevat johtoja ihan vain härnäysmielessä, varsinkin Ruska (ikää 4,5 vuotta), vaikka ovat aikuisia kisuja. Sitten täytyy ottaa vain syliin ja pitää siinä ja toisen käden sormilla yrittää naputtaa tekstiä kirjain kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri noin. Bertta kiipeää kyllä syliin vaikka ruokapöydän ääressä istutaan. Sitten sitä pitää silittää ja halata, ja Bertta alkaa kehräämään ja puskemaan. Alkuun ei edes yhdellä kädellä saisi näpytellä tietokonetta. Joskus se jää syliin nukkumaan pidemmäksikin aikaa samalla, kun ihminen tekee töitä läppärille. Se on parhautta etätyöpäivänä kissataloudessa!

   Poista
 4. Joo, osallistutaan töihin! Etäpäivänä on videopalaverissa vilahtanut häntä jos toinenkin.
  Täytyyhän sitä esiintyä emännän työkavereille joskus muutenkin kuin vain läppärin taustakuvissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mekin halutaan videokonffaa! Ei olla ikinä oltu!

   /Bertta & Coco

   Poista
 5. Emännällä on joskus vasta iltaisin (aikaeron takia) skype-puheluita, niin silloin mennään huomauttamaan, että nyt pitää lopettaa ja keskittyä meihin. Kävellään vaan siihen kameran eteen, niin johan juttu siirtyy meihin.
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha..! Touhan on oivallinen temppu! Mäkin kömmin emännän syliin, kun se tekee töitä kotoota. Saan hetken rapsutuksia ja halauksia, mutta sitten se jatkaa työntekoa. Epistä.

   /Bertta

   Poista
 6. Ei onnistu paperityöt tässä huushollissa ! :)
  Eikä kyllä onnistuisi itseltäkäön, jos noin pieniä söpöliinejä häärisi siimä ympärillä. Miten kissanpoikaset voikin olla niiiiin suloisia ♡ Ja sit he tuoksuvatkin niin ihanille..tosin niin tekee aikuisetkin kissat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että söpöt ja ympäriinsä juoksevat pennut ovat pieni "häiriötekijä" :)

   /Emäntä

   Poista
 7. Ottaisin noikin kyllä kavereiksi, ovat anteks vaan paljon söpömpiä kuin nykyiset työkaverit.

  Siis en puhu etätyöpäivien työkavereista ku niistä toisista...

  Joo yksi etäpäivä viikossa, jos hyvin käy. Ei joka viikko, koska joskus on vaan sellaista että on oltava paikalla deskissä, ei voi mitn. Mutta ei mulla kotona ole kauheesti työhäiriköitä. Tolle yhdelle nyt pitää heitellä hiirtä aika loputtomasti, mutta muuten porukat nukkuu vaan ja ruoka-aikaan menevät jonottamaan keittiöön suht osoittelevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis rutiinit hyvin tiedossa itse jokaisella. Etäpäivät ovat kyllä nautinnollisia!

   Poista
 8. Voi herrantuuteli! Mäkin haluan teille etätyöpäiville!!!!!

  VastaaPoista
 9. Täälläkin yksi vapaaehtoinen etätyöskenteleen teillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vissiin ottaa varauslista käyttöön ;-)

   Poista
 10. Oi joi joi! -Mirene-

  Mitä työ tarkottaa? Toi tietohärveli ja paperikasat on kyllä meillä tuttuja, jompi kumpia - Mami tai Iskä - levittelee niitä joka päivä. Niitä yliopastusjuttuja, nääs. Yritän aina välillä auttaa, mut siitä ei yleensä kauheesti tykätä. Väittävät, että mä häiritsen! -Devi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään tiedä, mitä työ tarkoittaa. Sitäkö, että laiskottelen päivät pitkät olohuoneen ainoassa aurinkoläikässä tai emännän ja isännän makuuhuoneessa pehmeässä ja lämpimässä sängyssä? Jonnekin "töihin" ne aina menevät melkein joka aamu. Tavallaan olen vähän kade tuossa yllä kommentoineelle Pepsille, joka on saanut lähteä mukaan - mutta toisaalta en ole yhtään varma, että tykkäisin siitäkään.

   T. Bertta

   Poista
 11. Ei tulisi tuossa seurassa mitään etätöistä :) Meillä tehdään pelkkää etätyötä, kissa taas käy töissä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkotyöt ovat varmasti myös vaativia. Meillä ei päästä ulos muuta kuin valjaissa. Tosin mä otan kyllä silloin kaiken ilon siitä irti ja lähden partioimaan jopa laajennettua kotialuetta.

   /Bertta

   Poista
 12. Josko täti-ihminen kanssa sille etätyöjonotuslistalle...? Kunhan hommat ei ole liian vaativia, koska noi duunikaverit saa fiksuimmakin kissatädin pään haperoitumaan ihan kunnolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä karvaiset duunikaverit ja erityisesti tuon ikäiset ovat kyllä mitä pahinta seuraa ainakin keskittymisen suhteen. Tai siis tule keskittyä työnantajan näkökulmasta "vääriin" asioihin :)

   Poista
 13. Meillä on samankaltainen tilanne, mutta 5-6 kiloisilla kissoilla varustettuna! Eli ei siis tule yhtään mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha... Ymmärrän. Tuossa kuvassa pennut painoivat vielä vasta reilu 600 grammaa, joten siinä mielessä oli helppo nakki 6 kiloon verrattuna ;-)

   Poista
 14. Ei onnistuisi työnteko minulla, jos olisi hereilläolevia pentuja samassa talossa. :DDD Nämä aikuisetkin osaavat vaatia osansa huomiosta.

  VastaaPoista