torstai 25. syyskuuta 2014

Hiirileikkejä Bertan kanssa

Coco:
Emäntä taisi tuossa jo kertoakin, että Bertta on ollut minulle suuri apuja pentujeni vahtimisessa ja kouluttamisesa. Moni muu kissaäiti ei ehkä olisi toista kissa päästänyt pentujensa lähelle, mutta olen aina luottanut Berttaan.

Nyt emäntä ja isäntäkin ovat vihdoin nähneet todisteet siitä, että Bertta ei ole enää äksytäti, vaan siitä on kuoriutunut oikein hyvä varaäiti.

Eilen tarkkailin sohvankulmalta, kun pikkuiset leikkivät hiiren kanssa. Bertta seurasi tarkkaan vieressä.

Pentujen keskellä - suuri muutos Bertan käyttäytymisessä.

Katsellaan kiinnostuneina toisiamme. Bertta ei enää sähise.

Bertta: "Ole varovainen, jos aiot kiivetä korkealle."

Haa! Hiiri!

Mä sain sen eka!

Eiku anna mulle!

Peruspeuhaamista.

Kiitokset Naukulan Mamman tuomista leikkihiiristä. Ne ovat pentujen (ja vähän Bertankin) päivittäisessä käytössä!

14 kommenttia:

 1. Oletko Coco saanut levättyä paremmin, kun Bertta on hoitanut pentuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen saanut ihan kiitettävästi. Onneksi maitobaari on kuitenkin minun omistuksessa, ettei Bertta pääse innostumaan ihan liikaa.

   T. Coco

   Poista
 2. Ihanaa, että hiiret kelpaavat! Pennut kasvavat ihan silmissä, on kyllä hyvä että niitä vahtii sekä Coco että Bertta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiret ovat kyllä osoittautuneet pentujen parhaiksi leikkikaluiksi. Niitä potkitaan, jahdataan ja kannetaan. Parasta on, kun kaksi pentua pn saman hiiren kimpussa! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että Berttakin alkaa huomata, että ei ne ihan hirmuisia häiriköitä ole nuo pennut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Jos ei muuta niin emäntä ja isäntä ovat voineet huokaista helpotuksesta ja huoletta jättää kaikki kissat vapaana samassa tilassa.

   Poista
 4. NOI ON JUST PARHAITA HIIRUJA! TEIÄN PITÄÄ VIELÄ OPETELLA UITTAMAAN NIITÄ VESIKUPISSA JA SIT TAPPAMAAN, KOSKA NIIN KUULUU TEHÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vesikipossa? Sitä emme me Bertankaan kanssa ole tajunneet tehdä. Tappaa leikkihiiri, sen olemme kyllä tehnet monta kertaa toisensa jälkeen.

   T. Coco

   Poista
 5. Hienoa että Berttakin noin viihtyy pentujen kanssa! Meillä jännäilen miten meillä sitten noiden pentujen kanssa käy - millainen jako pentujen hoidon suhteen saadaan. Ruska ja Onni kun ovat nykyään kuin paita ja peppu - aina samassa paikassa ja yhdessä. Ruska saattaa haluta Onnin kaveriksi pentuja hoitamaan ja vahtimaan - se kun ei huoneessani yksin viihdy vaan Onnin kanssa on parempi. Onnille saattaa vaan olla pentujen hoito aika iso pala - se kun on jollain tapaa sosiaalisesti taitamaton (epäilen psyykkisellä puolella jotain häikkää, joka on vaikuttanut sosiaaliseen kehittymiseen), ja vasta nyt puolen vuoden sisällä oppinut edes niitä "kissakielen alkeita." Edellisellä kerralla ongelma pentujen kanssa oli juuri siinä kissakielen osaamattomuudessa - vaikeaa on kollin toimia pentujen kanssa jotka osasivat ja ymmärsivät kissankieltä paremmin kuin Onni. Vieläkäänhän Onnj ei siedä toiselta kissalta hirveästi kosketusta, mutta jos sitäkin pikkuhiljaa...

  Ella taas olisi varmasti hurjalla innolla pentuja hoitamassa. Sillä nimittäin "naksahtaa" päässä jos se kuulee esim videosta pienen avuttoman pennun nau'untaa - se yrittää rauhoitella videoissa olevia pentuja vastaamalla niille ja koskettamalla niitä (tai siis näyttöä) tassuilla. Se olikin hurjan hyvä emo, joka uppoutui pentujen hoitoon ihan täysillä. Pelkään vain konflikteja tyttöjen välillä jos Ella haluaisi esimerkiksi pennut omia ja "puolustaisi" niitä omalta emoltaan... Tai ylipäätänsä sallisiko Ruska Ellan pentuja hoitaa, kun tyttöjen välit eivät ongelmattomat ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noissa pentu- ja äitiyspuuhissa paljon ihmeteltävää - niin kissoilla kuin ihmisilläkin.

   Me pidimme kaksi ensimmäistä viikkoa Cocoa yksin "pentuhuoneessa". Bertta sai tulla mukaan katsomaan aina kun me menimme sinne. Halusimme kuitenkin antaa ne pari ensimmäistä viikkoa rauhaa imettää ja hoitaa pikkuisia kriittisen kahden viikon yli.

   Toisaalta meidän tilannetta on kovasti helpottanut se, että Coco on niin suvaitsevainen emo. Se on päästänyt Bertan pentujen lähelle alusta alkaen, eli tutustuminen on ollut täysin Bertasta kiinni ja edennyt Bertan sanelemassa tahdissa ilman konflikteja.

   Toivottavasti teilläkin menee hyvin. Jännityksellä jäämme seuraamaan bloginne kautta!

   Poista
 6. Ehkä Bertta on positiivisesti yllättynyt. "Nehän (pennut) ovatkin pienikokoisia kissoja" ;) Täytyyhän niitä opastaa kissan elämän salaisuuksiin :)

  VastaaPoista