perjantai 5. syyskuuta 2014

Mun leikkikalut ja uusi leikkikaveri

Bertta:
Meillä on ruvennut ramppaamaan hirvee määrä ihmisiä ja etenkin lapsia (yök!), kun ne haluu tulla katsomaan Cocon pentuja. Mä kun en muutenkaan aina tykkää valtakuntaani änkevistä vieraista, ja etenkin ihmislapsista mulla ei ole kauheasti kokemusta.


Mutta, nyt on tapahtunut poikkeus. Silloin, kun pennut nukkuvat ja ihmislaspilla ei ole kivaa yläkerrassa, ne tulee alas leikkimään mun kanssa. Ne on niinku vähän ADHD, mutta mun mielestä pääasia on, että ne ottavat huiskan pieneen käteensä ja huiskuttelee sitä mulle. Se on kivaa. Kaiken kukkuraksi ihmislapset jaksaa sitä tehdä melkein loputtomiin, kun ihmisaikuiset eivät yleensä jaksa paria minuuttia pidempää. Ja sit me pelataan namipeliä, jossa ihmislapset ensin piilottavat nameja mun lautapeliin ja sit mä saan syödä ne.

Tässä on mun uusi kaveri. Näettekö? *Bertta nyökkää ja katsoo kaverin suuntaan*


Meillä on kaikki leikkikalut laatikossa ja harvemmin me niitä Cocon kanssa jaksetaan ottaa laatikosta pois. Ihmislapset kuitenkin tykkäävät tyhjentää laatikon kokonaan ja levittää kaikki leikkikalut lattialle. Sit ne kans kantaa leluja ympärii taloa.

Näin ne levittää meidän lelut lattialle:


Mulla on itse asiassa aika paljon leluja ja se oli ihan kiva, kun ne oli lattialla ja sain kerrankin leikkiä niiden kanssa. Emäntä on joku siivouspinko, kun se ainaa kantaa takaisin kaikki lelut laatikkoon.

Tässä mä oon mun lelujen keskellä:


Kuinka paljon leluja teillä on ja missä te säilytätte niitä?

16 kommenttia:

 1. Ihmislapsia? Meillä ei ole sellaisia käynyt, paitsi se yksi, joka oli ihan pieni poikanen ja huusi kauheasti! Ei vielä liikkunut minnekään.

  Sulla on hienoja leluja. Mutta ota talteen tärkeimmät ennenkuin Cocon pennut rupeaa leikkimään niillä. Ettei mene rikki. Ja lisää teille sellaisia vieraita, jotka osaa heiluttaa huiskaa oikein ja pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lisää tämmöisiä ihmislapsia. Tämä tyttö lupasi tulla toistamiseen!

   /Bertta

   Poista
 2. Tuollaiset isommat lapset on OK ja ne voi olla kavereita. Mutta pienemmät, jotka haluaa koskea, vetää, kiljuvat... karkuun ja piiloon!

  Meilläkin on korissa lelut. Harvemmin käydään niitä sieltä hakemassa itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan ymmärrä, mitä varten koreja on. En mäkään käy niitä sieltä hakemassa.

   /B

   Poista
 3. Hugon ja Jaden mielestä pienet lapset on sen verran outoja että sängyn alle pitää mennä heti piiloon. Mutta 11v pikkuveljeni on jo ihan kiva leikkikaveri!

  Meillä on leluja lipaston laatikossa ja kissojen kiipeilypuun kolosessa. Laatikossa on sellaiset lelut joilla kissat eivät saa leikkiä yksinään (huiskat, onkilelut ym. joista voi irrota osia) ja kiipeilypuun kolosessa on paljon kissanminttuleluja ja sen sellaisia joita kissat voivat hakea itse kun leikityttää.

  Onkos tuossa vikassa kuvassa muuten se "ampiaspesä"? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en mene sängyn tai sohvan alle, vaan seuraan tarkasti joko vierestä ta pieneltä etäisyydeltä. Jos tulevat uhkaavan lähelle, murisen hieman ja ehkä painotan sanaani sähisemällä, ja sit juoksen karkuun.

   /Bertsu

   Poista
 4. Meillä on huiskat ja raksulelut emännän takana, mutta lattialla kolmessa pienessä pahvilaatikossa on pallot, hiiret ym. ja me käydään itse hakemassa laatikoista mieluisa lelu. Emäntä korjaa ne takaisin ja sit me taas haetaan. Maalla meillä on pienempi lelukokoelma, mutta samalla tavalla laatikossa ja itse saadaan valita sieltä. (Älä paljasta emännälle, mutta muutama leikkihiiru on kyllä jemmattu meidän omiin kätköihin, löytyy nopeemmin tarvittaessa.)
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon muuten jemmannut leluja omiin kätköihinkin. Se on niin paljon fiksumpaa!

   /Bertta

   Poista
 5. Onpa teillä leluja! Hyvä niin, vaihtelu on kivaa. Täälläkin on leluja, me leikitään joka päivä. Oot kuule Bertta kyllä aika söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä on taas ruvennut kutsumaan mua pallukaksi, kun olen kuulemma syönyt liian paljon penturuokaa. En tiedä onko se söpöä.

   /Bertta

   Poista
 6. Piilossahan meidän lelut on, tottakai. Ihmettelen kyllä, koska noi ihmiset ole tässä valtakunnassa mitään siistejä ja niiden omat kamat on ympäriinsä
  Mutta meille kelpaa kaikki ihnmiset, isot tai pienet. Kunhan ne vaan ihailee meitä! .
  t: Triolat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta! Ihmisten lelut ovat kaikkialla kämpässä, mutta meidän lelut eivät saa lojua lattialla. Megaepistä!!!

   /B

   Poista
 7. Kiva, että pikkuvieraista löytyi hyvääkin! :D Iso läjä leluja! Meillä on monenmonta lelua, en osaa sanoa paljonko. Keppileluja on n. 20 kpl ja pikkuleluja enemmän. Pikkuleluista suosikit on lattialla, muut korissa tai kaapissa ja keppilelut on kaikki kaapissa piilossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oipn kyllä tämän ihmislapsen kautta, että pikkuvieraista voi olla jotain hyötyäkin. Leikkiminen on mielestäni niin parasta!

   /Bertsa

   Poista
 8. Meillä tavislelut on kiipeitelytelineen boksissa, jossa kukaan ei koskaan käy. Narulelut on turvassa kaapissa. Sitä liukuovea KissaKaramelli käy usein kuopsuttamassa, ja joskus onnistuu sen verran rakoa saamaan, että kaikki keppilelut löytyy lattialta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. Meilläkin on liukuovet eteisessä ja tykkään availla niitä vaikken sais. Ovien takana on kenkiä ja takkeja roikkuu, eli oikein jännä piiloutumispaikka.

   T. Bertta

   Poista