sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Turvallisuus ennen kaikkea!

Coco:
Emäntä ja isäntä ovat miettineet pentujeni turvallisuuden viimeisen päälle. Vaarakohtia kodissamme on monia - varsinkin vailla täyttä ymmärrystä olevalle pienelle pennulle.

Koska kanniskelen pentuja rapussa edestakaisin, emäntä ja isäntä asensivat väliaikaiset muovit avoaskelmiin. Näin ei pentu tipu alas, jos vahingossa irrottaisin otteen pennun niskasta kesken rappua.


Korkein kohta onkin lähes neljässä metrissä, eikä siitä olisi hyvä kenenkään tippua.


Pentuhuone on yläkerrassa, ja kuten tiedätte, olen siirtänyt pesueen oleskelupaikan vierashuoneesta emännän ja isännän makkariin. Makkarin oviaukkoon on laitettu vanerilevystä tehty 60 senttiä korkea este.


Bertta ja minä hyppäämme helposti esteen yli, mutta pennut eivät pääse kömpimään yläkerran aulaan itsekseen.

Esteessä on kaksi pointtia: 1) Pennut pysyvät vielä toistaiseksi pienemmässä tilassa (monta nurkkaa on vielä tutkimatta!); 2) yläkerran aulasta lähtee portaat alakertaan, eivätkä pienet vielä osaa käyttää portaita turvallisesti.

Täällä esteen toisella puolella on meidän Kingdom. Aika makeet olotilat, eikö olekin?


Ps. Kuvassa näkyvä harmaa nukkamatto vaihtui pian vanhaan räsymattoon, jonka voi pestä tai jopa hävittää, jos se likaantuu kovasti. Sen verran paljon pienet sottaavat, ettei ykkösmattoa tuossa kannata pitää.

15 kommenttia:

 1. Kissanpentu kuvassa!!!! Tää ei nää nyt enää muuta <3<3<3!
  - Emäntä -

  Teillä on vastuullinen palveluskunta, ihaillaan!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Tuo sininen pentu on kaikista aktiivisin ja mukana kaikkialla :)

   Poista
  2. Sama vika. Kissanpentu hävittää muun informaation. Joillain se vaan menee niin!

   Poista
 2. Oi kun kiva kingdom! Harmi että toi kiva matto vietiin teiltä pois.. Ja kätsyt rappuesteet. Onks pitempää matkailua tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännänkin mielestä on harmi, kun toi kivempi matto on viety pois. Vastuullisena äitinä yritän kuitenkin olla korea ja kerroin emännällä, ettei vetele. On helpompi saada liat pois vanhasta, kotona pesukoneessa pestävästä räsymatosta, kuin hienosta mattopesulassa pestävästä pitkänukkaisesta matosta.

   Tällä hetkellä pisimmät matkat ovat makkarin koloihin ja onkaloiminen tutustuminen. Kun henkilökunta on kotona, saatan kuljettaa pikkuiset alakertaan "ihmisten ilmoille". Alakerrassa hääritään vielä aika paljon vaan sohvan alla ja iglojen ympärillä.

   T. Coco

   Poista
 3. Oiii mikä piikkihäntä ♥ Kaikki muu meni ohi :) Awwww ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoittelin emäntää siitä, että on vaarallista julkaista pentukuvia näin vakavan aiheen ympärillä! Ihmisten huomio menee ihan muualle kuin itse asiaan... ;-)

   /Coco

   Poista
 4. Turvatoimet ovatkin tarpeen kun talo on täynnä tuollaisia viliseviä pieniä aarteita!

  VastaaPoista
 5. Teillä on Coco tosi hyvä henkilökunta, kun tajuavat suojella sun pikkusia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä kiitollinen siitä, vaikka ne rappujen välissä olevat muovit tuntuvat vähän turhilta. Ja nehän vasta ovat vaarallisia meillä aikuisille, Bertalle ja minulle. Olemme tottuneita siihen, että väleistä pääsee läpi - tarvittaessa siitä pääsee nopeinta reittiä yläkertaan. Kerran jo löin pääni siihen tosi kovaa, kun vauhdilla ajattelin meneväni yläkertaan. Auts!

   /Jonna

   Poista
 6. Hellyttävä ja ihastuttava tuo sininen pentu viimeisen kuvan etualalla. Voi häntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi häntä mikä häntä. Sininen tyttö tuijotti tiukasti kameraan ♥

   Poista