tiistai 28. lokakuuta 2014

Ruusu ja Bertta

Ruusu:
Minua on peloteltu, että Bertta on ilkeä täti, joka saattaa välillä äksyillä uusille tulokkaille. Varmaan siksi sain tutustua ensin muuhun perheeseen ja Berttaan vasta viimeisenä. Minua jännitti ensitapaaminen aika paljon ja oli pakko sähistä Bertalle kuten muille vieraille kissoillekin.

Tässäkö on hirmu-Bertta aka Äkäinen Täti?

Ihme kylläkin Bertta ei sähissyt minulle takaisin missään vaiheessa vaikka kuinka yritin provosoida. Sen sijasta Bertta olisi halunnut tätimäisestä halata ja pussata minua, mutta siihen en ihan heti ryhtynyt vaan päästin sydäntä riipaisevan kiljaisun pelosta. Se karkotti Bertankin tiehensä.

Onneksi pelko oli kuitenkin aiheeton, koska Bertta osoittautui olevan ihan kiva täti. Tässä vielä kuvasarja eilisillasta, kun olemme tunteneet kaksi vuorokautta:

Ruusu: Haa! Minäpä hyppään tuonne ylimmälle portaalle!

Ruusu: Apua! Tuolla ylhäällään oli kaksi isoa kissaa!
**sähisee ja juoksee nopeasti pakoon**

Ruusu: Ai tässäkö se Bertta-täti on? Eihän se niin pahalta näytä.
Bertta: Ai tässäkö se uusi pirpana, jonka minua luultiin syövän aamupalaksi?

Ruusu: Josko minä vähän kierisin lattialla, olisiko se hyvä temppu?

Ruusu: ...ja toiselle kyljelle...

Ruusu: Oi, mun peilikuva. Onpa jännä juttu.

Bertta: Siis mitä toi pikkunen yrittää tehdä? Vaikuttaa muhunko? Tossa
asennossahan se näyttää enemmän hilleriltä kuin abessinialaiselta.

Bertta: Okei. I got your point. Osaat olla selinkin ja potkia keittiökaapistoa.

Bertta: Mitä sä NYT teet?

Bertta: Voi tsiisus. Emäntä, onko tolla kaikki kotona ja jääkö se tänne
meille? Siis OIKEESTI?!

Kaiken kaikkiaan minulla on kai mennyt ihan hyvin kotiutumisen suhteen. Ensimmäisen vuorokauden aikana sähisin tosi paljon kaikille nelijalkaisille, mutta isännän ja emännän vieressä tykkäsin olla ja kehräsin äänekkäästi.

Sunnuntaina leikin jo varovaisesti leikkikalujen kanssa. Eriyisesti tykkään tunnelista, kissakatiskasta ja sudenkorentohuiskasta. Maanantaina leikittiin hippaa muiden pentujen kanssa. Se oli kivaa!

Berttalle olen antanut luvan halata ja pussata minua kerran. Vähän murisin hali-Bertalle, mutta ymmärsin kuitenkin, että hän haluaa vain hyvää.

Olen syönyt hyvin. Täällä on tarjoiltu kanaa ja possua raakana sekä penturuokia purkista. Sunnuntaina söin vielä omalta lautaselta, kun jännitti niin syödä samalta lautaselta kuin leikkikaverit. Maanantaina syötiinkin jo sulassa sovussa samalta lautaselta kaikki neljä.

Ruusu ja Ruusun piiiiiiitkä häntä.

Kerran olen pissannut väärään paikkaan ja siitä ei emäntä kauheasti tykännyt. Se oli kyllä minullekin todella noloa, koska en vaan löytänyt sitä pellettilaatikkoa. Muut käyvät jollakin mikrohiekkalaatikolla ja sitä en vielä ymmärrä. Kuulemma minunkin pitäisi sinne oppia, mutta en tiedä. Ettehän kerro tästä eteenpäin kenellekään - en haluaisi, että sana leviää hätäpissoistani.

--
Emännän kommentti:
Isännän kanssa olemme erittäin iloisia ja positiivisesti yllättyneitä Bertan hienoon ja aikuismaiseen suhtautumiseen Ruusuun. Jotenkin tuntuu, että Bertta on muuttunut kissa, kun isokorvaisia pitkähäntiä on taloudessa enemmän. Ihmeellistä. Jopa Cocon kasvattaja oli meillä viimeksi käydessään ihmeissään Bertan luonnemuutoksesta. Tai sitten se on vaan näin, että Bertta on pentujen kautta vihdoin tajunnut elämän suuremman merkitykset ja sen, että äksyily ei kanna pitkän päälle. Olemme onnellisia ja ylpeitä Bertasta.

Ja Ruusu on kotiutunut hyvin. Murinageneraattori on hiljentynyt parin päivän aikana merkittävästi. Muiden kissojen kanssa ollaan sinut ja pienten kanssa leikitään kovasti.

Kyllä me neljällä rakkaalla kissalla pärjäämme hyvin! 

Ps. Cocolla on puku päällä, koska vieroitamme pennut maitobaarista hieman etupainotteisesti. Tiheästi toistuvien kiimojen takia aloitimme pillereiden käytön Cocolla viime viikon lopulla, ja pillereiden käytön aikana pentujen ei tee hyvä käydä baarilla. Lisäksi puku on estänyt Cocoa nuolemasta vatsaansa ja ihottuma on siitä hyvästä vihdoin rauhoittunut.

21 kommenttia:

 1. Tuleekohan Ruususta ja Bertasta bestikset? Voi olla. Hienoa, että teillä on mennyt hyvin. Ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. Ainakin uskon, että Ruususta ja Liljasta tulee hyviä kavereita. Eilen he söivät iltapalan samalta lautaselta ja muutenkin Lilja seuraa vanhempaa kukka-kaimaansa kuin hai laivaa. Hellyyttävää ♥

   Poista
 2. Hilleri :-D Mutta teidän ihmisillä on ihan väärän merkkistä colaa. Sen pitää olla PepsiMaxia, niinkuin meidänkin ihmisillä! Meillä asuukin välillä aikaa monta Pepsiä ja Maxia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tietenkin makuasia kummasta tykkää enemmän. Mutta teidän tapauksessa tykkäämme tietenkin eniten PepsiMaxista! :)

   Poista
 3. Mahtavaa Bertta! Niin ne syämmet sulaa kissoillakin kun on suloisia pentuja temmeltämässä. :D Upeita kuvia, Bertan ilme on mainio toisiksi alimmassa kuvassa! :D

  VastaaPoista
 4. Ihana yllätys teille ihmisille pehmennys Bertan käytöksessä. Ruusu on just tuossa jättikorvaiässä, kun korvat ovat jo (melkein) aikuisen kuten varmaan häntäkin, mutta muu kehitys seuraa perässä. Myös käpälät kasvussa vartaloa ja päätä nopeammassa tahdissa. Hauskaa että Lilja ja Ruusu ovat kavereita, sitten on aikuisenakin hyvä asustaa samassa perheessä. Jossain vaiheessa Coco - ehkä - tulee ottamaan etäisyyttä niin Liljaan kuin Ruusuunkin. Teille tulee paljon mielenkiintoista seurattavaa kissojenne sosiaalisten suhteiden verkostosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ihmisille Bertan muutos onkin varmaan suurin yllätys. Coco on sen tiennyt alusta alkaen ja siksi onkin suhtautunut Berttaan niin leppoisasti vaikka pennut ovat olleet pieniäkin.

   Jossakin vaiheessa olin huolissanim miten kissasuurtalous sopii Bertalle, mutta voipi olla, että se onkin juuri sitä mitä hän on kaivannut. Ehkä hän on aiemmin äksyillyt, kun ei ole ollut tarpeeksi kissaperhettä ympärillään? :)

   Poista
 5. Pennut on ihan hirveitä... Tai aineski täällä meillä. En tiä onko joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Harmaa.. Pennuista on toki vähän riesaakin, mutta eivät ne kyllä IHAN hirveitä ole, eihän? ;-)

   Poista
 6. Tuitui Ruusu! Nätti tyttö ja aivan ihania kuvia olit saanut napattua. Tykkäsin etenkin tuosta, missä kolmikko on jakkaralla toisiaan katsellen. Nyt teillä on sitten koko abyvärisuora pysyvästi kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin hassu kuva, kun molemmat aikuiset katsoivat, että kuka sieltä tuli, ja Ruusu puolestaan pelästyi, että hui kuinka lähelle hän tuli ihan vahingossa :)

   Poista
 7. Ihastuttava Ruusu ja huimanpitkä häntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä. Ruusun häntä näyttää olevan ainakin puolet pidempi kuin Cocon pentujen. En tiedä onko se geneettisesti edes mahdollista, mutta siltä kyllä näyttää! ;-)

   Poista
 8. Ei luoja nauroin tuolle "voi tsiisus" kuvalle :D Oot kyllä vuoden paras kissakuvaaja ja -tarinankertoja! :D Kiitos! ♥

  VastaaPoista
 9. Jälleen kerran ihanat kuvat täällä. Ruusu on kyllä ihan mielettömän herttaisen oloinen neito, että ei ihme jos Bertankin mieli vähän pehmenee moisen herttaisuuden edessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ruusu on kyllä osoittautunut todella herttaiseksi tapaukseksi ♥

   Poista
 10. Voi suo Bertta, niin sen äkäisen tädin sydän sulatettiin ja nyt se halajaa pikkuisista seuraa ♥

  VastaaPoista
 11. Voi Bertta, oot mainio tätipakkaus <3. Ja pikku Ruusunen on hurmaava!

  VastaaPoista