sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Näyttelyvalmisteluja - pentujen ihka ensimmäinen vesipesu

Bertta:
Emäntä on varannut Liljalle ja Ruusulle paikat Rurokin sunnuntain kissanäyttelystä. Kuulemma menevät sinne treenaamaan, kuinka isot kissat käyttäytyvät näyttelyissä.

Lauantaina emäntä valmisteli asioita näyttelyä varten. Kaapeista ja komeroista haettiin tavaraa ja auto pakattiin valmiiksi. Lopuksi pentuja odotti vesipesu.

Meillä pestään kissoja siten, että kylpyammeeseen valutetaan 20 cm lämmintä vettä ja sitten yksi kissa kerrallaan pestään shampoolla ammeessa. Lopuksi viimeisetkin shampoorippeet huuhdellaan suhkulla pois turkista.

Meillä kukaan ei rakasta vesipesua, muttei pelkää tai vihaakaan. Kynsiä ja hampaita ei siis käytetä, eikä emäntä joudu vuodattamaan verta pestääksemme meidät.

Siitä huolimatta olen iloinen, ettei minua tarvinnut pestä tällä kertaa. Onhan se vähän turhaa puuhaa mielestäni, kun en edes näyttelyissä käy.

Emäntä kuvasi pentujen pesuhetken videolle. Haluatteko nähdä?

16 kommenttia:

 1. Oi miten kiltisti siellä annettiin pestä! Ei voi kuin toivoa, että Pena jaksaa olla yhtä rauhallinen kun joutuu tässä lähipäivinä tutustumaan suihkuun muutenkin kuin vahingossa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Pena tottuu veteen, jos varovaisesti aloittaa. Tarpeeksi lämmintä vettä pitää olla ja oman kokemuksen mukaan amme tai palju on parempi kuin sähisevä suihku.

   Poista
 2. Yök!!! Mutkin pestiin tänään - en pistäny kauheesti hanttiin, mutta en kyllä yhtään tykänny! -Devi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Devi, sä oot niin Devi :) Ei vettä kannata pelättä vaikkei siitä tykkäisikään. Rauhassa kun on niin operaatio on nopeammin ohi.

   T. Lilja

   Poista
 3. Max: Eikä! Ei sitä noin kuulu olla pesulla! Pitää huutaa, vinkua, raapia ja pyrkiä kaikin tavoin pois!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. Coco-äitä varoitti meitä, että toiset ovat tätä mieltä. Sanoi kuitenkin viisaasti, että ei tarvitse pelätä ja että kokeilkaa avoimin mielin. Ja niin me teimme.

   T. Lilja

   Poista
 4. Ihania tyttöjä! Ruusu oli huikean rauhallinen, Lilja vähän livakampi lähtemään pakosalle, mutta silti malttoi olla tosi nätisti. Amme voisi olla hyvä apu pesussa myös Oivalle, mutta kun ei sellaista ole, niin pitää pärjätä suihkussa. Ei siihenkään kammotukseen kuole, kun mami pitää sylissä ja kastuu suosiolla myös itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka kuinka yrittää olla kastumatta, ihminenkin kastuu. Lilja kun pari kertaa hyppäsi ammeesta minua kohti, niin oli kyllä paita märkä. Mutta hienosti molemmat olivat, todella hienosti! :)

   Poista
 5. Voi mitenkä söpö video! Kisut niin hienosti pesulla, meillä välillä on hyviä hetkiä ja välillä huonompia. Joulupesu varmaan pitäisi tehdä meidänkin, että ovat nätteinä lahjojen avauksen yhteydessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna vain pennut saivat joulupesun. Aikuiset säästyivät tällä kertaa :)

   Poista
 6. Arvoisa Kermakupin emäntä! Suuri hatunnosto täältä. Upea suoritus.

  VastaaPoista
 7. Onnea näyttelyyn! :) Olivatpa pennut kiltisti pestävinä. :3

  VastaaPoista
 8. Kahdedimme suuresti ja ihaliemme vielä suuremmin!

  Meillä on Madame, jota pitäisi pestäaika ajoin, mutta pesun sujuvuus on aivan joitan muuta kuin teillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Tsemppiä sinulle ja Madamelle. Sano Madamelle, ettei se vesi ole kovin vaarallista, kunhan on tarpeeksi lämmintä!

   Poista