sunnuntai 25. tammikuuta 2015

EX1 CAP, EX1 NOM ja EX1 NOM näyttelytuliaisina

Lilja:
Siis häh? Minä en tajua tuosta kirjainyhdistelmästä yhtään mitään, mutta sen ymmärsin emännän ilmeestä päätellen, että se on ilmeisesti iloinen juttu.

Me olimme siis eilen lauantaina SUROKin kissanäyttelyssä Lahdessa. Coco, Ruusu ja minä. Me olimme kaikki tosi cooleja ja kilttejä tuomaripöydällä. Ruusu käyttäytyi kuin vanha konkari vaikka kyseessä olikin vasta meidän toinen näyttely. Coco nautti huomiosta ja silittelyistä. Tuomaripöydälle pääsyä odotellessa Coco puski ja leipoi emäntää, ja tuomariakin hän puski lempeästi. Minäkin käyttäydyin hyvin, vaikka jännäsinkin Cocoa ja Ruusua enemmän.

Tässä Coco on odottamassa emännän sylissä:


Tanskalainen tuomari Dorte Kaae kehui Coco seuraavasti:

"Hieno, lihaksikas kroppa. Hyvä korkeus ja sirot jalat. Pään muoto hyvää aby-tyyppiä. Silmät mantelin muotoiset antaen ihanan aby-ilmeen. Hienot ja hyvin sijoitetut korvat. Upea, tasainen ticking ja hyvä harmaaseen taittuva pohjaväri. Sopivan pituinen häntä. Loistavassa näyttelykunnossa. Hyvin, hyvin herttainen.

EX1 CAP"


Coco sai siis elämänsä ensimmäisen sertin, koska viime kerralla 1,5 vuotta sitten hän oli vielä pentuluokassa, jossa serttejä ei jaella. Muutenkin Cocon suoritus on ihailtava, koska 1,5 vuoden näyttelytauon jälkeen kuka tahansa kissa voi olla aika hermostunut - mutta ei Coco.

Coco pääsi myös Tuomarin paras -valintaan, mutta arpa ei osunut kohdalle, joten loppupäivä torkuttiin lainasturdissa.

Seuraavaksi olikin Ruusun vuoro. Tuomari Vladimir Isakov kehui Ruusua vuolaasti, mutta arvostelusetelin käsialasta emme saaneet paljon irti tuomarin huonosta käsialasta johtuen. Kaksi sydäntä paperiin oli kuitenkin piirretty.

Ruusukin pääsi Tuomarin paras -valintaan. Katsokaa, kuinka emäntä pitää Ruusua tuomarin edessä - ja huomatkaa sievästi ristissä olevat tassut vaaleanpunaisine anturoineen:


Ruusun Tuomarin paras -valinnassa oli mukana neljä pentua, joista kaksi oli abessinialaista. Ensin tuomari valitsi abeista jatkoon Ruusun. Kuvassa alla näette toisen abyn, joka sekin oli tasan 6 kk mutta riistan värinen.


Ruusu oli todella edustavan näköinen tuomarin edessä ja tuomari päätyikin nominoimaan Ruusun loppupaneeliin. Emäntä hihkui onnesta!


Ja miten minulle kävi? No ihan hyvin. Pääsin samalle kiltille tuomarille kuin Cocokin eli Dorte Kaaelle. Tässä tarkempi arvosteluteksti:

"Hyvä koko ikäänsä nähden, harmonisesti rakennettu, jalat hyvän pituiset. Pään muoto ja ulkonäkö hyvä. Ihana katse ja mantelimuotoiset silmät. Keskikokoiset korvat, hyvä sijoitus pään muotoon nähden. Ticking edelleen kehittymässä, mutta sininen väri on loistava teräksen harmaan. Aluskarva turhan kylmä mutta kehittyy vielä. Hännän pituus on hyvä. Hienossa esittelykunnossa. Todella söpö vauva.

EX1"

Minäkin pääsin Tuomarin paras -valintaan, jossa Dorote valitsi minut Ruusun kaveriksi tuomaripaneeliin.

Tuomaripaneelissa meille kummallekaan, Ruusulle tai minulle, ei annettu ääniä, mutta oli kunnia edes päästä sinne mukaan. Paneelissakin Ruusu käyttäytyi kuin konkari ja antoi tuomareiden nostella ja kosketellä häntä ihan miten vaan. Minulle tilanne oli sen sijaan sen verran uusi ja pelottava, että hieman maukasin ja kerran taisin vähän sähähtääkin.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tässä meidän ruusukesaldo - eikä olekin komea?


Suurkiitos Naukulan mammalle valokuvauksesta näyttelyssä!

Ps. Jonkun verran lisää omia kuvia näyttelystä löytyy Facebook-sivuiltamme.

30 kommenttia:

 1. No on kyllä tosi hyvät näyttelytuliaiset teillä! Onnea hienoista saavutuksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En villeimmissä ajatuksissanikaan osannut tätä kuvitella. Vasta toinen näyttely ikinä pennuilla, ja molemmat TP. Yhdestä TP-valinnasta haaveilin, mutta nimenomaan haaveilin. Olisin ollut todella tyytyväinen myös pelkkään näyttelykokemukseen ilman ruusukkeita :)

   T. Emäntä

   Poista
 2. Onittelut hienosta näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Pena! Toivottavasti pääsemme tutustumaan sinuun jossakin toisessa näyttelyssä tulevaisuudessa! Olet niin söpö <3

   Poista
 4. Vau, onneksi olkoon! Kylläpä Coco on palautunut hyvin pentujen jäljiltä. Mä ootan että saatas Tosca kuntoon myös, niin pääsis kokeilemaan taas näyttelyitä pitkästä aikaa. Toscalla katkesi imettäessä kaikki kaulurikarvat, se on ihan teinin näköinen. Nuo tuomareiden huonot käsialat on kyllä harmittavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti karvat kasvavat pian paikoilleen taas! Miksei tuomarit voisi naputella arvostelunsa tietokoneelle suoraan? Ei olisi ongelmaa käsialan kanssa :)

   Poista
 5. Jotenkin hauska tuo ilmaisu, että korvat ovat hyvin sijoitetut. Ihan kuin ne voisi ottaa kissan päästä erilleen ja asetella nätisti näyttelyä varten. :D Teillä on mennyt näyttely tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. Niinpä! Joillakin roduilla korvien asento on tärkeä ja silloin siitä mainitaan erikseen. Abyilla se periaatteessa on tärkeää. Aby-tietäjät tosin kritisoivat, ettei korviin pitäisi kiinniittää niin paljon huomiota. Heidän mielestään pään muoto ja silmät ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin korvat. Minusta kaikki korvat ovat söpöjä olisivat ne sitten isot tai pienet tai törröttäisivät suoraan ylös tai vähän sivummalle :)

   T. Emäntä

   Poista
 6. Onnea, ansaitsitte kaiken kehun ja ruusukkeet;)

  VastaaPoista
 7. Onnea hienosta menestyksestä! Tosi upeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä on edelleen ihan häkeltynyt. Kuljeskelee ympäri asuntoa ja hymyilee itsekseen... ;-)

   T. Lilja

   Poista
 8. "Söpö vauva", hihi! No vähintäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Sweet baby" siinä setelissä luki englanniksi. Ja söpöjä vauvojahan nuo molemmat pennut ovat :)

   Poista
 9. Hyvä että noi tuomaritkin näkee kuinka ihania te olette ;)

  VastaaPoista
 10. Onnea näyttelymenestyksestä! Yleensä sitä lähdetään hakemaan sertiä tai EX1:stä, joten paneelipaikka on aina ekstraa. Ja sitten, kun niitä tulee kaksi! Upeaa! :)

  VastaaPoista
 11. Onnittelut teille kaikille Cocon, Liljan ja Ruusun hienosta näyttelymenestyksestä, arvosteluista ja kauniista ruusukkeista! Kylläpä teidän kissat viihtyivät näyttelyssä hyvin ja käyttäytyivät nätisti - verrattuna meidän Rauhaan ja varsinkin Ruskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Olimme kyllä tosi nätisti :)

   T. Lilja

   Poista
 12. Onnea! Kaunis väriskaalakin ruusukkeissa. :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista