sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Talviurheilua

Coco:
Lauantaina - ystävänpäivän kunniaksiko - emäntä puki meille aikuisille lämpöasusteet ja valjaat. Bertta oli ihan innosta piukeena, kun tiesi pääsevänsä valjastelemaan. Minä sentään ymmärsin, että ulkona on kylmä. Lumihan tuntuu kylmältä tassujen alla!

Bertta: 
Hei, mitä tuolla on? Jännää!


Mennään katsomaan!


Nyt lumi rupesi tuntumaan kylmältä tassujen alla. Yritän välttää lumen kulkemalla tässä seinän vierustalla kivetyksen päällä.


Coco:
Nuuh, nuuh. Tämähän on lunta! 


Emäntä, hei! Lumi on kylmä ja tuntuu ikävältä tassujen alla. Vie minut takaisin sisälle. Nyt!


Ulkoillaanko teillä myös talvisin? Haittaako lumi tassujen alla?

25 kommenttia:

 1. Kyllä me käväistään toisinaan valjastelemassa, mutta lumi tuntuu inhottavan kylmältä tassuissa, joten ei siellä kauaa viitsi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin! Lumi on kylmää paljaille tassuille - mutta eihän emäntä sitä ymmärrä, kun sillä on paksupohjaiset talvikengät jalassa ulkoillessaan.

   T. Coco

   Poista
 2. Ulkoillaan kyllä, noin 30 sekunttia - 10 minuuttia. Riippuu vähän siitä mitä kiinnostavaa ulkona on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrrrrr... Kokonaiset 10 minuuttia! Eikö sinulle tule kylmä Sulo?

   T. Coco

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Pena! Bertan vihreä on emännän äidin kutoma ja mun valkoinen on hankittu Somakissin pöydältä eräästä kissanäyttelystä.

   T. Coco

   Poista
 4. Ulkoillaan! Tänään oltiin pitkästä aikaa melkein tunti ulkona - yleensä talvipihailukerrat on kestänyt 10-30 min. Tänään taisi auringonpaiste innostaa Oivaa jatkamaan lintujen ja oravien kyttäilyä tavallista pidempään. Olisi ollut kauemminkin, mutta minä hoputin sitä lopulta sisälle, kun omat varpaat alkoi palella. :D Hienot villapaidat teidän kissoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos villapaitakehuista! Minäkin hullaannuin yksi päivä tällä viikolla, kun minut päästettiin ulos parveketerassille tepastelemaan autingonpaisteessa. Hyppäsin jopa hangessa ja jahtasin pieniä lumipalloja, joita emäntä heitteli minulle! :)

   T. Bertta

   Poista
 5. Kyllä meillä ulkoillaan, viikko sitten käytiin Ruffen kanssa tunti ulkona :) Ruffe on aina menossa häntä pystyssä!! Ihanat villapaidat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ruffe! Kylläpä sinulla on meno päällä! Kyllä minäkin sitten keväämmällä, kun ei ole lunta!

   T. Bertta

   Poista
 6. Ihanat villapuserot! ♥ Meillä ei ulkoilla talvisin, kiitos mamin laiskuuden. :D Parvekkeelle pääsevät lämpimillä ilmoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No emme mekään ole päässyt ulos tänä talvena valjastelemaan, kun vasta eilen ensimmäisen kerran!

   /Bertta

   Poista
 7. Hienot villapaidat! Molemmille oot valinnut juuri sellaisen väriset paidat, että sopivat turkin väriin kauniisti. :)

  Me käytiin tänään Jaden kanssa parvekkeella kun se on vihdoin lasitettu, ja viihdyttiin vaan kaksi minuuttia. Tai no, Jade olisi saattanut viihtyä kauemminkin, mutta kun lähdin itse lämmittelemään sisälle niin Jadelle tuli pupu pöksyyn, se ei siis uskalla olla parvekkeella yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja :)

   Ihana, kun teillä on lasitettu parveke nykyään. Kunhan säät vielä hieman lämpenevät, parvekkeesta tulee varmasti lempparipaikka niin kissoille kuin ihmisillekin!

   Poista
 8. Coco ja Bertta ovat tyylikkäitä, villapaitakissoja en ole ennen nähnytkään. Meillä ei talvella ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapaitoja käytetään vain kun on kylmä ulkona. Ihan kivasti he antavat pukea päälle :)

   Poista
 9. Ei haittaa! Kunhan ei ole liikaa pakkasta.

  Ihanat puvut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuvat ovat otettu nollakelissä, tai olisiko auringossa jopa ollut hitusen plussan puolella. Ainakaan Coco ei tykännyt lainkaan ja Berttaakaan ei kiinnostanut olla ulkona kovin kauan...

   Poista
 10. Voi kuinka ihanat villapaita! Itse olen ajatellut villapaita tekemistä, mutta se aina jää.
  Ja talvella ulkoilua. Ootte aika rohkeita! Meillä ei kissat oo päässyt ulos koko talvena. :D Nuorempi jäätyi jo syksyllä, niin en ole viitsinyt kiusata - ja olen ollut laiska. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on huomattu kevätaurinko ja tytöt haluaisivat kovasti ulos. Ulko-ovella tosin hieman emmitään, kun huomataan, että ulko onkin vielä kylmä.

   Poista
 11. Onpa hienot paidat! :) Meillä maukulaiset eivät tarkene mennä edes lasitetulle parvekkeelle talvella, eurooppalainen ulkoilee mielellään talvellakin siihen saakka, kunnes tassuja alkaa palalemaan ja pitää keskittyä jalkojen nuolemiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole lasitettua parveketta. Ulos hamutaan siitä huolimatta ainakin kunnes huomataan, että ulkona onkin kylmä ;-)

   Poista
 12. Kertakaikkiaan komeat paidat! Olisiko vihreään paitaan ohjetta, vai tuliko ihan omasta päästä? Olen kovasti koettanut googlailla kattien paitaohjeita, mutta kovin ovat kortilla, tai minä väärillä sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän paidan salaisuus on emännän äidin korvien välissä. Varsinaista ohjetta ei tuohon ole vaan kissan ympärysmitta ja selän pituus on mitattu ja sitten on aloitettu kutominen sen pohjalta. Meidän emäntä ei todellakaan osaa kutoa eikä muutenkaan ommella, joten ulkoistimme paitojemme tekemisen tosiaan emännän äidille.

   T. Bertsa

   Poista
  2. Tässä ainakin joitakin linkkejä:
   - http://elisanelamaajatuunauksia.blogspot.fi/2014/01/ohje-ja-kuvat-villapaita-kissalle.html
   - http://www.vangora.net/mikke/pukeutuminen.htm
   - http://www.allfreeknitting.com/Knitting-for-Pets (englanniksi)

   Tuo viimeinen on ehkä kattavin, jos vaan kieli ei tuota ongelmia!

   Onnea kudontaprojektiin! :)

   T. Emäntä

   Poista