lauantai 21. helmikuuta 2015

Tiko-tiko, Tica-Tica

Coco:
Emäntä ilmoitti meidät nyt virallisesti TICA-kissäjärjestöön. Ihan niinkuin meillä ei rittäisi näyttelyitä jo FIFé:ssä. Saimme viralliset TICA-rekisteröintitodistukset postissa viime viikolla.


Käytännössä Bertta oli ainoa meistä, jolle ei haettu TICA-jäsenyyttä. Berttahan ei tunnetusti tykkää näyttelyttämisestä, tai siis siitä, että ventovieraat koskettelevat häntä.

Mutta täytyy myöntää, että aika hienot ovat TICAn rekkaripaperit. Oikeaa jenkkityyliä ruusukehyksineen ja kaikkineen! Lysti maksoi emännälle 20 dollari per kissa.


Emäntä kävi tutustumassa TICAn toimintaan ensimmäisen kerran kesällä 2014, josta hän kirjoitti aiemmin blogissa. Me emme olleet mukana tuolloin, emmekä toisellakaan kerralla syksyllä. Syksyllä emäntä liittyi näyttelyn talkooporukoihin, ja oli messukeskuksessa koko viikonlopun.

Ensimmäinen TICA-näyttely, jonne lähdemme minä, Lilja ja Ruusu, on Lahdessa 28.-29.3.2015 Jokimaan Ravikeskuksessa. Katso näyttelykutsu tästä.

Hauskaa tässä näyttelyssä on se, että näyttelyn teema ja nimi on "Kawaii", joka on japania ja tarkoittaa söpöä. Liljan ja minun sukunimi on Kawaii - se tarkoittaa varmaan onnea meille!

Onko TICA tuttu teille entuudestaan? Asutteko Lahden liepeillä ja tuletteko mahdollisesti moikkaamaan meitä?

--
Mikä TICA?

TICA, The International Cat Association, on yksi maailman suurimmista kissajärjestöistä ja rekisteröintimäärältään suurin. TICA kuuluu arvostettuihin rekisteröintiorganisaatioihin yhdessä sellaisten organisaatioiden kuten esimerkiksi CFA, FIFé ja GCCF. Suomessa näistä edustettuina ovat TICA:n lisäksi FIFé ja CFA. Tutustu suomalaiseen  FinTICAan täällä.

TICA-näyttelyt poikkeavat monella tavalla FIFén vastaavista näyttelyistä ja siksi emäntä haluaakin tutustua näyttelytoimintaan tarkemmin. TICA-näyttelyn menettelyistä voi lukea enemmän tästä.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta, jos te tykkäätte näyttelyistä. Me ei tiedetä, kun me ei olla koskaan oltu. Mutta vieraille me tykätään olla kyllä näytillä - onks se sama asia? Me muuten pohdittiin että pitikö Ruusun toiseltakin sisarelta tulla joku kirje blogiin kuulumisista vai onko se mennyt meiltä ohi huomaamatta? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pidämme vieraista ja ollaan mieluusti näytillä. Paitsi Bertta siis. Tai on se näytillä ja kiinnostunut, mutta ei välttämättä tykkää siitä, että sitä kosketellaan.

   Olette oikeassa! On vielä tulossa Liljan - ei Ruusun - veljen kuulumiset. Emäntä on vaan TAAS ollut saamaton...

   T. Kokke

   Poista
 2. Reipasta :) TICA näyttelyissä on tosi kivaa ainakin se, että tuomarin pöydällä on raapimapuu. Muuten en oikein tunne enkä tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, emäntä onkin kertonut siitä! Odotamme innolla!

   T. Coco

   Poista
 3. Me ollaan Ellan kanssa näillä näkymin tulossa paikalle. :) Tica-näyttelyt on parhaita, ruusukkeet kauniita ja porukka mukavaa. Ellalla kolme Tica-viikonloppua nyt takana, neitiä ei tosin vielä ticaan rekattu (hups, jos sitä vielä ennen tätä näyttelyä rekkaisi niin ei menisi enempää pisteotä hukkaan), ja välillä ollaan saatu yllättävästi menestystäkin, 2013 oltiin messukeskuksessa 2nd best of best alter, seitsemällä finaalipaikalla muistaakseni joista yksi oli jopa ab-ringin 1.! Kaikilla kerroilla ei sitten tuomarit ole ihan yhtä paljon tykänneet tuosta pippurisesta neidosta, mutta kivaa on silti ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Onpa teillä ollut menestystä! Emäntä sanoo, että mennään tähän ensimmäiseen näyttelyyn ihan noviiseina ilman ennakko-odotuksia. Saapa nähdä...

   Kiva, jos tekin olette siellä! Me ollaan paikalla sekä la että su :)

   T. Coco

   Poista
  2. Mekin mentiin Ellan kanssa tuonne messukeskukseen "ihan vain testaamaan mitä tykkäävät nyt kastraattina", ensimmäisessä tica-näyttelyssään (tuolla Lahdessa silloinkin, ja yksi tuomareistakin sama...) kun Ella täytti sunnuntaina 8kk eli oli lauantaina pennuissa ja su aikuisissa, eli niistäkin oli jo aikaa kulunut... Messukeskuksen tica-näyttelyyn kun mentiin niin tosiaan ei ollut mitään odotuksia menestymisestä - silloin ensimmäinen tulos oli ab-kehän 9. ja ajattelin että varmaan sitä tasoa sitten loputkin viikonlopun tulokset - finaalisijojen häntäpäätä jos edes finaaleihin asti päästään. Yllättikin lopulta kun kaikki loput finaalisijat (kerran ei sp-ringissä finaaliin päästy) oli 1.-3. sijoituksia. Muilla ticailukerroilla taas ollaan saatu pääosin juuri niitä finaalisijojen häntäpaikkoja, välillä nekin vain sp-ringeistä - koskaan ei voi siis tietää millaista menestystä näyttelystä odottaa, etenkään ticapuolelta. ;)

   Poista
  3. Niinpä. No, jännitykselle katsotaan, miten meidän menee Lahdessa...

   /Coco

   Poista
 4. Onpa jännät rekkarikirjat! :D

  VastaaPoista