maanantai 30. maaliskuuta 2015

Häkin tuunausta ja näyttelymenestystä

Lilja:
Viikonloppuna olimme Lahdessa näyttelyssä - taas. Se Kawaii Neko TICA-näyttely, josta emäntä on kirjoittanut blogissa aiemmin.

Tulimme paikalle aamulla suoraan hotellista ja pääsimme jonottamatta suoraan häkkeihimme. Sitten emäntä otti esille kaikki Japani-krääsät, joita se oli haalinut parin edellisen viikon aikana. Näyttelyllä oli Japani-teema ja paras teemahäkki luvattiin palkita.

Tämmöinen häkistämme tuli:


Ihan jees, vaikka mun mieleen vähän liikaa krääsää. Ja sitä paitsi kaikki kiva krääsä oli laitettu häkin ulkopuolelle - olisipa emäntä edes ymmärtänyt laittaa nuo ihanat muovioksat häkin sisäpuolelle. Oksien valkoisia kukkia olisi ollut kiva popsia!

Se pieni lisäylläri, jota emäntä ei tahtonut paljastaa etukäteen, olivat nämä kivat kissa-origamit. Yksi minulle ja yksi Ruusulle.Origameista, posliinikupeista ja viuhkoista huolimatta meidän häkkiä ei sitten palkittu. Käy sääliksi emännän puolesta. Yrittiköhän hän jopa hivenen liikaa?

Mutta jatketaan asiaa itse näyttelystä.

TICA-näyttelyissä kaikki kissat saavat tullessaan näyttelyruusukkeen, johon kerätään päivän palkinnot, eli plakaatit, jotka liimataan kiinni rusetin nauhoihin.

Minun ruusukkeeseen (ylempi kuva) tuli kaksi plakaattia. Pääsin siis kaksi kertaa finaaliin ja molemmilla kerroilla sijoituin viidenneksi viidestä lyhytkarvaisesta finaalipennuista. Alemmassa kuvassa oleva ruusuke on Ruusun. Tässä hänellä on vielä "vain" yksi plakaatti, jonka mukaan hän sijoittui lyhykarvaisten aikuisten kissojen finaalissa toiseksi.


TICA-näyttelyt eroavat Fifé-näyttelyistä siinä, että omistaja ei pääse esittelemään kissaansa itse vaan hän laittaa kissan tuomaripöydän takana olevaan häkkiin, josta tuomari hakee kissan itse. Siinä on se tarkoitus, että tuomari ei tiedä kenen mikäkin kissa on eikä tieto pääse vaikuttamaan hänen arvosteluun. Myöskin tuomarin papereissa ei kerrota kissan nimeä, pelkästään rotu ja väritys sekä sukupuoli ja ikä.

Minua tuo tuomarihäkissä yksin oleminen vähän jänskätti, kun olen tottunut emännän läheisyyteen tuomarin edessä. Vähän suhisin tuomarille, mutta muuten olin tosi kiltti. Ylläolevassa kuvassa olen hollantilaisen tuomarin Irene van Belzenin käsittelyssä.

Mutta palataanpa vielä Ruusuun. Ruusu on kyllä semmoinen näyttelykuningatar niin luonteeltaan kuin tuloksissakin laskettuna. En ymmärrä miten se jaksaa esittää aina vaan parhaita puoliaan.

Tässä ruotsalainen tuomari Åsa Boring esittelee kissat, jotka hän valitsi finaaliin All Breed -ringissä (kaikki kissat rodusta riippumatta) - ja tietenkin Ruusu nappasi taas finaalipaikan! Katsokaa, kuinka hän juttelee tuomarille häkistä käsin! Keimailija.


Näyttelyviikonlopun aikana oli yhteensä kuusi rinkiä, eli tuomariarvostelua, joista Ruusu pokkasi finaalipaikan jokaisesta. Shorthair Speciality -ringissä, eli lyhytkarvaisten sarjassa, Ruusu sijoittui yhdellä tuomarilla toiseksi ja toisella peräti ensimmäiseksi. Neljässä All Breed -ringissä, jossa ovat sekä lyhyt- että pitkäkarvaiset kissat, Ruusu sijoittui kolme kertaa kolmanneksi ja yhden kerran seitsemänneksi.

Jokaisesta arvostelutuloksesta ja finaalisijoituksesta saa tietyn pistemäärän, ja kun pisteet lasketaan yhteen selviää koko näyttelyn voittaja, Best of Best. Ja arvatkaa mitä!? Ruusu tietenkin voitti sen Best of Best -tittelin leikkaamattomien kissojen sarjassa!

Meidän muiden kanssamatkustajien onneksi Ruusu on vaan oma iloinen itsensä eikä välitä ruusukkeista tai kunniasta ja maineesta niinkään. Olisi muuten voinut olla aika ärsyttävä kotimatka, jos toinen vaan lällättelee vieressä. Meinaan automatkailu ei muutenkaan ole omaa huippuhommaa eikä erityisesti, jos toisella on noussut ku*i päähän.

Ai niin, olihan mun äippäkin mukana näyttelyissä. Coco ei menestynyt eikä saanut yhtään finaalipaikkaa. Tosin en usko, että se Cocoakaan haittasi paljon, kun hänkin oli mieluummin omassa pehmustetussa ja sisustetussa häkissään kuin kolkossa tuomarihäkissä.

Tämmöinen viikonloppu meillä oli tällä kertaa. Ensi viikonloppuna onkin jo pääsiäinen!

20 kommenttia:

 1. Onnea Ruusulle Best of Best -tittelistä! (: Lilja sä oot myös ihan Best of Best vaikket voittanukkaan! (:
  -Justus & Mimmu, Tassu Toverit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tassu Toverit. Olette Best of Best tekin1 :)

   /Lilja

   Poista
 2. Teillä on mennyt hienosti ja Inhan se häkki komea vaikka ei palkintoa saanutkaan. Oliko teitä kissoja paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä oli nelikosta tuttu ja turvallinen kolmikko, eli Coco, Ruusu ja minä. Näyttelyssä oli kumpanakin päivänä reilut 50 kissaa.

   T. Liljukka

   Poista
  2. Kiitti vastauksesta Liljukka, vaikka kännykällä näppäillessä emännälle tuli niin monta virhettä, vaikka mä kokoajan vahdin sen naputtelua ja puskin samalla kännykkää! - Max

   Poista
  3. Meidänkin emäntä näpyttelee kovasti typoja vaikka kuinka yritetään vahtia...

   /L

   Poista
 3. Vihdoinkin, kauhean kauan kesti odottaa ;) Orgamit on todella söpöt ja kyllä tuossa sisustuksessa Japani näkyy muutenkin. Onnea hyvästä menestyksestä vaatimattomalle Ruusulle ja muillekin, ei se voitto vaan ihailluksi tuleminen ;)

  VastaaPoista
 4. Hienoja plakaatteja kummallakin. :D Ehkä meikäläisen makuunkin vähän liikaa kaikke tossa häkissä, mutta orgamit on super jees - tollasia ihminen täällä väsäilee välillä kun ei oo muuta tekemistä (ihan kun ei vois sitäkin aikaa käyttää mun palvelemiseen)...
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teidän ihminen osaa itse?! Meidän emäntä ei ole yhtä näppäräsorminen... Piti oikein tilata ystävältä Japanista.

   /Ruusu

   Poista
 5. Oikein paljon onnea parhaasta parhaalle Ruusulle ja ihanalle Liljalle. Ruusu on kyllä niin upea, meidän emäntä on jaksanut vielä kotonakin siitä mainita :)
  Nähdäänkö PetExpossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olemme PetExpossa(kin) mutta vasta sunnuntaina. Lauantaina emäntä aikoo tallustella siellä kissattomana kamera kaulassa. Minä päivänä te olette?

   T. Ruusu

   Poista
  2. Noi pojat jää kotiin mutta minä menen lauantaina. -Nala

   Poista
  3. No sittenhän ainakin emäntä näkee Nalan taas lauantaina!

   T. Ruusu

   Poista
 6. Onpa hienot koristelut! Emännälle aplodit! Ja Ruusulle ihan superaplodit ja kaikille pusut. Hienoa menestystä!

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea kaikille ja hieno häkki! Harmi ettei voittoa tullut häkistä, mutta sentään Ruusu oli yliveto! ♥

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva japaniteemainen häkki ja iso plussa kevythäkkien läpinäkyvyydestä! Tykkään muuten tosi paljon sturdien ideasta, mutta niistä on vaikea nähdä kissaa, ellei suuaukko ole auki. Tässä näkyy tosi hyvin! :)

  Vautsi, tosi paljon onnea Ruusulle ja Liljalle myös!! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä Habitat-Sturdeissa on läpinäkyvä muovi toisella puolelle, mikä helpottaa näkemistä. Toisella puolella tumma verkko, josta on ehkä vaikeampi nähdä kunnolla.

   Kiitos onnitteluista! :)

   Poista