maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pesuvuoro

Bertta:
Ensinnäkin kiitos teille kaikille, jotka vastasitte edellisen kirjoituksen kysymyksiin. Oli mahtavaa lukea niitä läpi!

Mulla on ollut jotain valkoista turkissa, jota emäntä kutsuu hilseeksi. Sitten emäntä kävi Mustissa ja Mirrissä ja haki Argan-öljyä sisältävää kissashampoota mulle.


En ensin ymmärtänyt, mitä varten tuo shampoo on, mutta pian löysin itseni lukkojen takaa kylpyhuoneesta ja ammeeseen valutettiin lämmintä vettä. Tajusin joutuvani kylpyyn!

Onneksi emäntä oli valmistanut minulle juuri sopivan lämpimän kylpyveden, eikä emäntää tarvinnut raadella vaikka vesi sinänsä ei ole elementtini. Siinä sitten olin kiltisti, kun turkkiin hierottiin sitä öljyshampoota.

Kuvia tästä tapahtumasta ei ole, mutta kuivausprosessista kylläkin.Kaiken kaikkeaan ihan kelpo pesuvuoro.

Kuinka usein te joudutte kylpyyn?

15 kommenttia:

 1. Oon mä joskus joutunnu kylpyyn mut enmä siitä tykkää, en sitten yhtään, Mimmu ei ole joutunut käymään. -Justus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en kovin usein joudu kun en käy näyttelyissä kuten noi muut.

   T. Bertsa

   Poista
 2. Ella: Ennen näyttelyitä. Joskus näyttelyviikonloppuna kaksikin kertaa. Ja satunnaisesti muutenkin. Mulla kuulema pesuhetki edessä taas perjantaina... No, on se ihan siedettävää kun vesi on kuumaa ja mulle järjestetään pesun jälkeen lämmin paikka jossa laittaa turkki ojennukseen. Onni pestään useammin kuin mut, sillä hilseilee iho enemmän ja keväisin kun siltä lähtee paljon karvaa, niin pesu helpottaa. Ruska on pesty vasta kerran tämän vuoden aikana, ennen näyttelyä sekin.

  VastaaPoista
 3. Hilsehommia meilläkin, kerro auttaako ;) Mimmi ei välttämättä tahdo kuulla mitään koko shamppoosta, me ei oikein olla samaa mieltä tarvitaanko kylpyä vai ei....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesun jälkeen, kun turkki oli kuivunut, mun tukka oli tooooosi kiiltävä. Hilsettäkään ei ole näkynyt sitten pesun. Emäntä vielä kammasi mut furminaattorilla kun olin kuiva, joten nyt mulla on tukka tosi hyvin.

   /Bertsa

   Poista
 4. Penalla on kohta taas suihkureissu edessä... Pitää ite ensin kerätä vähän voimia ja rohkeutta - niin nautinnollinen oli se viime kerta kun Penan ite pesin. Viimeks näyttelyä varten kun Tyyppi pesi kuulosti siltä, että oli mennyt paaaaljon helpommin kun mun kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeksi lämmintä vettä vaan, ainakin 38-39 astetta. Ja sitten varovasti ja silitellen paljon. Sillein mä ainakin siedän pesut.

   /Bertta

   Poista
 5. Meillä katit joutuu suihkuun ennen näyttelyitä. Ja tarvittaessa. Ei välttämättä lempipuuhaa. Ainakaan se kuivaus, liian kovaäänistä kuulemma.
  Hilsehommiin suosittelen Dermoscent ampulleja,: http://www.pharmaxim.com/PharmaximWebshop/media/ProductFiles/66200/Tuotetietoa_DERMOSCENT_ESSENTIAL_6_SPOT-ON.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Onneksi Bertan hilseily on kovin maltillista ja ainakin nyt näyttäisi siltä, että peruspesu auttoi. Ehkä siitä Argan-öljystäkin on ollut apuja.

   Poista
 6. Me joudutaan pesulle yleensä kolmen kuukauden välein, viimeks jouduttii yhessä pesulle ihan tammikuun alussa mut Ruffe joutu yksin viime viikolla sekun hais niin pahalle. Äiti sanoo et pesee meiät sitku Ruffen masu on varmasti kunnossa!!
  -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kolmen kuukauden välein? Mäkun en käy näyttelyissä niin mulle riittää pari kertaa vuodessa.

   /Bertta

   Poista