torstai 26. maaliskuuta 2015

Postia Japanista

Ruusu:
Emäntä sai postia Japanista. Paksu valkoinen kirjekuori, johon oli piirretty söpöjä pikkukisuja M-kirjainten kohdalle.


Paketti sisälsi tulevan viikonlopun TICA-näyttelyyn tarvittavia Japani-teemaisia koristeita. Näyttelyssä nimittäin palkitaan paras teeman mukaan somistettu häkki. Se, mitä varsinaisesti Japanista tilattiin, jääköön vielä arvoituksesi (paljastetaan vasta viikonloppuna!), mutta eniten paketissa vei tilaa ihana kissakuvioinen kangaskassi.


Kangaskassi oli emännän mieleen, ja se piti tietenkin heti valokuvata ja laittaa tänne blogiin!

Kassi on ruotsalaisen keramiikkataiteilija Lisa Larssonin käsialaa. Lisan huumoria ja viehätysvoimaa edustavat eläinhahmot ovat tunnettuja Japania myöten. Kissahahmoistaan hän sanoo, että niissä on särmää ja sähäkkyyttä ja ehdottomasti ripaus kissakohtaista luonnetta. Tästä kassista tulee varmasti emännän vakiokissanäyttelykassi!


Yhden toisen Kawaii Neko -kissänäyttelyyn tarvittavan esineen voimme teille vielä paljastaa. Nimittäin aidon japanilaisen kulhon, josta tulee meidän vesikulho näyttelyhäkissä.


Emäntä hankki sen kylläkin ihan Helsingistä japanilaisesta kaupasta (sitä ei tilattu Japanista saakka), ja tarkoitus on käyttää klassista japanilaista keramiikkataidetta edustavaa kulhoa ihmisille näyttelyn jälkeen.


FinTICAn Kawaii Neko -kissanäyttely järjestetään Lahdessa tulevana viikonloppuna 28.-29.3.2015. Näyttely järjestetään Jokimaan Ravikeskuksessa osoitteessa Jokimaankatu 6. Näyttely on avoinna yleisölle lauantaina klo 10.30-16.00 ja sunnuntaina klo 10.30-15.00.

Jos olet lähistöllä, tulethan moikkaamaan!

22 kommenttia:

 1. No hyvä ettei kaikkea japanilaisteemaista tarvi Japanista asti tilata :)
  Hienot ovat, sekä kassi että kuppi!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kassi on kyllä ihana - paketin lähettäjä tiesi tarkalleen, minkäkaisen kassin hankkisi tuliaiseksi :)

   Poista
 2. Oi onpa ihana laukku, tommosen mäkin haluun!! Ja ihana kulho myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana! Kassi tulee ensikäyttöön tulevana viikonloppuna, kun matkaamme Lahteen FinTICAn kissanäyttelyyn :)

   Poista
 3. Täälläkin ihastellaan tuota laukkua! Ooh <3

  VastaaPoista
 4. Nyt mä en millään jaksa odottaa lisää paljastuksia. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malta hetki! Varmaan lauantaina iltaan mennessä saamme päivitettyö viimeisen yllärin :)

   Poista
 5. Aijai, meidänkin piti alunperin sisustaa häkki japaniteemalla, mutta suunnitelmaa vesitti loppujenlopuksi se että ilmoittautumisten alkaessa ilmoitettiinkin että lainahäkki ei ole mahdollinen. Oli nimittäin suuret suunnitelmat häkkiverhoista, jotka jäivät loppujenlopuksi sitten tekemättä. Samoin kun piti vielä ehtiä tämän viikon alussa puuhaamaan jotain (tarkoitus oli ommella häkkiin alusta ja pesä ja maalata ne kangasvärein), mutta sairastuinpa alkuviikosta vatsatautiin ja totesin ettei kyllä enää näin loppuviikosta ehdi askartelemaan. Me mennäänkin sitten vain kevyellä rekvisiitalla (ja omistajan teemapukeutumisella). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioioi! Emännän teemapukeutuminen! Onpahan siinä satsausta kerrassaan :)

   Ei meidänkään alunperin pitänut satsata näi kovasti - sanotaanko, että nälkä kasvoi syödessä...

   Poista
 6. Ihana toi kulho ja kassista tulis mitä mainioin 'käsilaukku'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Käsilaukkukassia testataan ekan kerran viikonloppuna! :)

   Poista
 7. Täällä myös yksi, joka huokailee kassin ja kulhon perään. Tulen lauantaina heti aamusta kyyläämään, joko olet esitellyt loputkin ostokset. :D Kerro sitten, miten näyttelyssä meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Sofia! Nähdään siis huomenna aamulla! Kyllä varmaan tuolloin näyttelypaikalla on loputkin yllätykset esitelty :)

   Poista
 8. Ihastuttavat ostokset <3! Tuo kissakuvuo on tosi energinen, semmoinen säpäkkä ja tomera; tulee hyvälle tuulelle kun katsookin kassia. Kiva kuulla, miten näyttely meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelykuulumisia voi käydä kurkkaamassa Facebook-sivuiltamme. Päivitän tiedot blogiinkin, kunhan ensin saan viikonlopun kuvat valkattua ja editoitua :)

   https://www.facebook.com/kissakermakupilla

   Poista
 9. Höh? Miksi kaikki kiva aina ihmisille. Kissat ne hemmottelua ja luksusta vasta tarvitsevatkin. Nyt kun mariskoolit on valjastettu kissoille, niin japanilainen taide on osa tätä luonnollista ketjua. Joakisessa kissassa asuu pieni Marie-Antoinette! https://www.youtube.com/watch?v=cLJ1vuUWprA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih! Älä sano muuta!

   T. Ruusu

   Poista
  2. ja sulla on 4 niitä Marie-Antoinettea odottamassa luksusta. ;)

   Poista
  3. Japanilainen sananlasku sanoo että mies jolla on 4 tytärtä on köyhä mies. Päteeköhän kissoihin?

   Poista
  4. Jaa-a. Voipi olla, että päteekin meidän kissoihin. Olenkin ihmetellyt, kun kauppalaskut ovat suurentuneet sitä mukaan kun on suita syötettävänä ;-)

   Poista
  5. No tottakai kun kaikki naukuvat kuorossa "Iiiii want candyyyy"

   Poista