lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viisi kysymystä, viisi vastausta

Bertta:
Emäntä sai jo helmikuun alussa haasteen Kissankujeita-blogin pitäjältä. Muistuttelimme häntä asiasta hiljattain ja jopa lupasin kirjata vastaukset tähän blogiin hänen puolesta. Kysymyksien laadusta johtuen arvioimme, että kysymykset ovat tarkoitettu ihmiselle, ei meille kissoille.

Seuraavaksi siis emännän vastauksia:

1. Mitä pelkäät tällä hetkellä?
"En yleensä pelkää sanan oikeassa merkityksessä. Tietyt tilanteet tuntuvat pelottavilta tai ikäviltä, mutta niistäkin on selvitty. Sanan toisessa, kevyemmässä merkityksessä voisin sanoa pelkääväni, että Cocon ihottuma uusiutuu, Ruusu hyppää kaiteelta ja satuttaa jalkansa, Bertta puree eläinlääkäriä sillä seurauksella, että saamme porttikiellon CatVetista tai, että Lilja-nirppanokka ei syö ruokansa." 

2. Lempiruokasi?
"Maukas pasta tai äyriäislautanen Etelä-Ranskan tapaan. Tai tonnikalasalaatti lisukkeilla. Tai medium miinus -paistettu pihvi punaviinilasin kera. Lempiruokia on monia ja mieltymykset vaihtelevat eri päivinä." 

3. Millaisia asusteita käytät, vai käytätkö niitä ollenkaan?
"Piti oikein tarkistaa, mitä kaikkea sana asuste kattaa :) Käytän kenkiä joka päivä - ne ovat itse asiassa tärkeä osa pukeutumistani. Töissä pidän tyylikkäitä korkokenkiä, vapaa-ajalla lenkkareita tai kävelykenkiä. Siroja ballerinoja käytän mielelläni kesäisin. Päivittäisessä käytössä on myös käsilaukku: talvisin mustaa ja kesäisin värikkäämpää esimerkiksi punaista. Koruja käytän säästeliäästi, korvakoruja en lainkaan. Huivia käytän lähinnä takin kanssa, en juurikaan muuten osana asustekokonaisuutta. Hanskoja käytän myös päivittäin paitsi kesäisin tietenkin. Ostin äskettäin alennusmyynneistä uudet punaiset nahkahanskat, kun edellisestä parista hukkasin toisen käsineen."


4. Minkä väriseksi et ikimaailmassa värjäisi hiuksiasi?
"Vihreäksi! Tai siniseksi! Hiuksieni väri on suomalaisille tavallinen "maantienruskea". Yleensä värjään hiukset asteen tummemmaksi talvisin. Saa olla hieman punaiseen taittuva tummanruskea sävy. Kesäisin pyydän kampaajaani lisämään valeita raitoja muuten tummiin kutreihin." 

5. Millaiset ovat mielestäsi täydelliset villasukat?
"Villasukkia tulee harvemmin käytettyä ja silloinkin vain saappaissa. Sen sijasta käytän tohveleita olessani kotona. Viime jouluna pukki toi minulle uudet Shepherd-tohvelit. Semmoiset nahkaiset, jossa on villaa sisäpuolella. Vaaleanpunaiset! Ai että ne ovat ihanat!"


--
Tässä oli emännän vastaukset. Päätin emännän puolesta, ettei me haasteta ketään eteenpäin, kun vastattiinkin omiin kysymyksiin näin myöhään. Hän joka haluaa, voi kuitenkin vastata seuraavaan viiteen kysymykseen kommentoimalla tähän postaukseen!

Bertan kysymykset lukijoille (siis kissoille):

1. Mikä on sun turkin väri?
2. Mikä on sun lempiruoka?
3. Mikä on sun paras leikkikalu?
4. Tykkäätkö valjastelusta tai pääsetkö ulkoilemaan jossakin muussa muodossa?
5. Kuinka pitkään olet lukenut meidän blogia?

Bonuskysymys: Kenestä meistä pidät eniten? Minusta, Cocosta, Liljasta vaiko Ruususta?

Ps. Viimeiseen kysymykseen on vain yksi oikea vastaus.
Pps. Viimeiseen kysymykseen on ei ole pakko vastata.

14 kommenttia:

 1. Meidänkin emäntä tykkää neilikoista. Ne on ihan nättejä, mutta ei kelpaa meistä maisteltaviksi. Me vastataan jo kysymykseen 4: tykätään ja halutaan nyt heti valjastelemaan, kun ollaan tämä vastaus kirjoitettu - sanotaan emännälle että Bertta käski :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan nerokasta Pepsi ja Max! Näin ollen minä käsken, että teidän pitää päästä valjastelemaan!

   T. Bertta

   Poista
  2. Moi Bertta,

   Siis ihan älytöntä, mä olin jo vastannu moneen sun kysymykseen ja sitte tapahtu jotain ja kaikki mun vastaukset meni ihan häviksiin. Yritänpä uudelleen siis...

   1. Ihminen sanoo, että mun turkki on väriltään riista, mutta mä sanoisin, että se on sellanen punertavanrusehtavanharmahtavanmusta, paikoitellen ihan valkoinen.
   2. Ihminen sanois, että possun sydän, mutta kerran onnistuin varastamaan ihmiseltä sellasen jonku jugruttihommelin ja se oli ihan taivaallista! Mä laitoin tassun ihmisen siihen jugruttijuttuun ja ihminen meni ihan sekasin ja mä ehdin hetken maistella ennen kuin ihminen älys ottaa multa sen jutun pois. :D Menee nyt noin pienestä sekasin...
   3. Tää on helppo, tyyppi teki mulle nyt kun olin siellä pitkään kylässä, sellasen mustan pötkön - maailmassa ei oo parempaa.
   4. Parvekkeella on kiva ulkoilla kun ei tarvi olla niitä valjaksia päällä, mutta kyllä nekin kestää jos ei muuten ulos pääse.
   5. Ihan siitä asti kun ihminen toi mut pois sieltä mun äipän ja systereiden luota joskus sillon tosi kauan sitten.

   Bonukseen ei voi muuta tietty vastata kuin Bertta, sinä olet ehdottomasti teistä paras otus!

   Mahtavaa päivää sulle Bertta ja sano niille sun kamuille siellä kanssa moikat multa,
   Pena

   Poista
  3. Epistä. Mäkään en tykkää tietokoneista, jotka hukkaavat meitsin kirjoituksia! Hmpf!

   Hyvät vastaukset sulla. Mäkin tykkään jugurtista. Joskus isäntä antaa mun nuolla sen jugurttilusikan, kun emäntä ei näe.

   Ja vastasit ihan oikein bonuskysymyksen! :)

   T. Bertsa

   Poista
 2. Moi Bertta! Tänään on ollu aika laiska päivä ja oon vaan makoillu olkkarissa aurinkoläiskässä henkilökunnan kanssa ja huomattiin nää sun kysymykset, joten mä (Ylppö) vastaan:

  1. Mikä on sun turkin väri?
  Oon ruskeatäplikäs mukamas, mut emäntä on sanonu, että mulla ja sulla olis aika samansävyiset punertavat tukat.

  2. Mikä on sun lempiruoka?
  Katkaravut, katkaravut, katkaravut. Ja keksin kyllä keinot saada niitä!

  3. Mikä on sun paras leikkikalu?
  Nykyään en leiki enää niin paljoo kun on aikuinen. Mut pöydällä olevat kynät on ihan jees.

  4. Tykkäätkö valjastelusta tai pääsetkö ulkoilemaan jossakin muussa muodossa?
  Joo mä tykkään valjastella, mut emäntä on nykyään jotenki mukamas niin kiireinen ettei se ehdi lähtee mun kanssa ulos. Luulen että kiire on vaan tekosyy, vaikuttaa laiskalta.

  5. Kuinka pitkään olet lukenut meidän blogia?
  Ainaki emäntä on lukenu niin kauan, että on kuulema saanu teistä ystäviä :)

  Bonuskysymys: Kenestä meistä pidät eniten? Minusta, Cocosta, Liljasta vaiko Ruususta?
  Mä en usko että tykkäisin livenä teistä kauheesti... Emäntä lähettää erikoisterveisiä sulle Bertta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ylppö!

   Susta mä oonkin kuullut. Joo, kuulemma meillä on vähän samaa värisävyä. Ja silmissä kuulemma on paljon samanlaista ilmettä. Mun emäntä on nähnyt sut ja sanoo, että olet todella upean näköinen.

   Meidän ihmisissä varmaan sama geenivika, kun munkin emäntä on aika laiska valjastelemaan meidän kanssa. Nyt varsinkin, kun on valoa ja aurinkoa haluaisin koko ajan ulos, mutta emäntä on päästänyt toistaiseksi vain pari kertaa.

   Voit kyllä olla oikeassa siinä, että olisimme liian samanlaisia ollaksemme ystäviä todellisuudessa. Onneksi on olemassa tämä cyber-blogiystävyys myös - se on meille hyvä juttu :)

   T. Bertsa

   Poista
 3. Sofi saa vanhempana (ja viisaampana, sanoo hän itse!) vastata:
  1. No kun mä oon kilpikonna (tai siis kissa tietty, mut väri ;)), niin mussa on mustaa, valkoista, ruskeaa, punaista ja beigeä.
  2. Lempiruoka on kuha, ahven tai katkikset - en osaa päättää
  3. Semmonen kissanminttupötkylä on kiva ja sit pillit. Sulat ja höyhenetkin on kivoja.
  4. Mä ulkoilen vaan parvekkeella, valjaat on laatikossa ja saa luvan pysyäkin!
  5. Mä en osaa lukea eikä toi ihminen muista...
  Bonus: Mä tykkäisin varmaan teistä kaikista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sofia!

   Ensinnäkin haluan sanoa, että olet oikeassa - me vanhemmat olemme aina viisaimpia! :)

   Hyvä, että täsmensit, mitä tarkoitit tuolla kilpikonnalla. Luulin hetken, että olitkin kilpikonna! Mä en paljon teidän värityksistä tiedä, mutta kuvauksesi mukaan kuulostat tosi kauniilta.

   Mäkin tykkään (kuivatuista) katkiksista, mutta kuhaa ja ahventa en ole koskaan saanut maistaa. Mun suurin herkku on kyllä possun sydän.

   Terkkuja Olgalle!

   /B

   Poista
 4. Justus ja Mimmu vastaavat :
  1. Me ollaan molemmat mustia kissoja (: Justus on tosin mustasavu ja mulla on valkoiset raidat rinnassa ja kaksi mahassa.
  2. Mimmu syö mielellään kananmunan keltuaista ja seitiä mut mä tykkään kaikesta melkeen mitä voi syödä!
  3. Justus juoksee tyhmänä kaiken perään mitä heitetään, ihan tyhmää.. Ja sit sen aivot on jääny yhteen kaappiin missä on sellai keppilelu jonka perään se aina ulvoo. Mulle kelpaa leluhiiret sellai kivan pehmee pallo ja sit keppilelu kunhan siinä ei oo mitään pelottavaa palloa päässä. Eli pelkkä naru on jees!
  4. NO HYI VALJAAT! Justusta ne ei haittaa ja välillä se jopa huutaa ulos. Ihan pölkky. Oon mäki kerran partsilla käynny mut ei se oo mun juttu ollenkaan. Eli en valjastele hyh. Menkööt Justus yksin ulos vaan.
  5. Meijän emäntä on tätä seurannut muutamien kuukausien ajan ja kyl mekin välillä kattellaan sen kans!
  Bonus: Te ootte kaikki tosi kivan näkösiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Justus ja Mimmu!

   Mä tykkään tummista kissoista - niissä (lue: meissä) on särmää! Teidän vastaukset ovat tosi kivat. Mä komppaan Justusta siinä, että valjaat ovat jees, jos niitä käyttämällä pääse ULOOOOOOS!!

   T. Bertsa

   Poista
 5. 1. Onni: oon ehta suomalainen maatiaiskolli, joten mussa on Suomen lipun värit - siis sinivalkoinen!
  Ella ja Ruska: Me ollaan sini(veri)siä. Jos tarkkoja ollaan, niin meidän karvat on sinisiä mutta karvanpäät hopeita. Kuulema ollaan semmosia "keskisinisiä" sävyltämme, mutta meissäkin kahdessa on sävyeroa ja Ruska on se vaaleampi.

  2. Onni: Kalakeitto, eli jäinen seitipala lillumassa kiehuvan kuumassa vedessä. Ja katkaravut. Ja broilerinsydämet. Ja oikeestaan myös broilerin siivet. Mut mä oon kaikkiruokainen, syön jopa sen mitä mamma tarjoaa vaikka en tykkäis, etenki jos oon ite pyytäny saada maistaa ku en oo tienny mitä mamma syö.
  Ella: Suikalemärkäruuat (ei keittona niinku mamma tyhmänä ne kuulema Onnin vuoks tarjoilee - sillon mä kaadan kupin nurin, vedet lattialle ja noukin ne lihapalat), raksut (merkillä ei suurta väliä), juustonaksut, vihreä tee (lasketaanks tää vaik tää on juoma?), uunissa paistettu täysin maustamaton naudan sisäfile. Oikeestaan kaikki ruoka kelpaa. Kypsennettynä.
  Ruska: Ei oo lemppareita.

  3. Onni: Painikaveri. Tosin, mulla on tyttöjen kanssa erimielisyyksiä painisäännöistä niin multa puuttuu kunnon painikaveri. Tytöt suuttuu herkästi ja leikkii mieluummin ihmisen kanssa leluilla.
  Ella: Huiskat, höyhenet ja piipunrassit! Nyt mulla on hittihuiskana ne semmoset "cocktailpalmut", joita mamma osti mulle Urkin näyttelyn innoittamana. Ja lempileikkipaikka on sänky, siinä on paras juosta huiskan perässä!
  Ruska: Huiskat! Ja lattialla kuuluu leikkiä niillä.

  4. Onni: Käydään me joskus ulkonakin valjaissa. Asutaan vaan turhan vilkkaalla paikalla, niin kukaan meistä ei ulkona hirveesti tykkää valjastella. Sillon kun käydään lomailemassa jossain syrjemmässä, valjastelu on meidän kaikkien mielestä ihan kivaa. Kuitenkin eniten meistä valjastelusta tykkää Ruska, mut vaan rauhalliseen aikaan myöhään illalla, ja niin että mä oon mukana. Tytöt on valjaissa tosin hitaita etenemään ja mä joudun hirveesti odottelemaan niitä ulkona. Parvekkeellakin me viihdytään, mä kaikista eniten. Osaan jopa avata parvekkeenoven jos kaksjalkaiset ei oo sulkenu sitä kunnolla.

  5. Ella: Mamma ei muista kauanko se on tätä blogia lukenu, mä oon välillä sen kanssa tietokoneella ja kattelen näkyykö ruudulla jotain jännää.

  Bonus:
  Onni: Kaikki kissatytöt on ihania!
  Ella: Mä en tykkää hirveesti muista kissoista. Mun mielestä mä oon maailman kaunein, mahtavin ja paras, eikä muita kissoja tarvittais jos mä oon paikalla. Näin virtuaalisesti mä voin kuitenkin tykätä susta Bertta, salaa.
  Ruska: Mä tykkään eniten pennuista (ja suurista nallekarhu-kolleista) joten mä vastaan että Lilja ja Ruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Onni, Ella ja Ruska!

   Oli tosi kiva lukea teidän kaikkien kolmen vastauksia. Tuntuu siltä, että tuntisin teidät jo paremmin, virtuaaliystäväiseni :)

   Aikamoista Ella, että syöt, tai pitäisikö sanoa jout, vihreää teetä. Sitä en ikinä ole päässyt kokeilemaan. Mä tykkään kovasti raa'asta ruoasta, mutta söisin varmaan kypsennettynäkin, jos sitä tarjoiltaisi. Joskus harvoin, kun emäntä on ostanut kokonaisen sisäfilen, mä saan siitä niitä hukkapaloja, kun se palottelee pihvit fileestä. Raakana tosin. Nomnom! Juustonaksuista en tiedä mitään. Veikkaan kuitenkin, että nämä naksut maistuvat hyvältä, koska tykkään juustosta.

   Myös huiskat ja höyhenet on ilmeisesti yhteinen ilonaihe meillä - mä rrrrrrrrakastan höyheniä ja kaikkea huiskuttavaa!

   T. Bertta

   Poista
 6. 1. Simba: Lämmin ruskea mutta minulla on sellaisia tummempia ruusukkeita.
  Nala: Kanelinpunainen
  Tiiti: Mulla on ehkä upein smokki mitä voi kissa kantaa. Eli mustaa ja valkoista.

  2. Tiiti : Mä tykkään Exigientin nappuloista mutta välillä käyn maistamassa mitä Nala ja Simba syö.
  Simba: mä oon aika nirso, mutta tuo pikkuriiviön raakaliha on aika hyvää.
  Nala: Mä tykkään melkeen mistä vaan. Varsinkin sellasesta mikä on ihmisten lautasella.

  3. Tiiti: Simba
  Simba: Rapinapallo. Se vaan on niiiin ihana. Ja pilli. Pilli on kiva.
  Nala: Kaikki. Siis ihan kaikki. Pussinsulkijat, kynät, tai hiuslenkit. Jos sitä voi töniä tai kantaa, se on parasta

  4. Meillä on tuollainen ihana takapiha minne me päästään melkein aina kun me halutaan. Se on tosi kiva. (Paitsi että siellä on ihan tyhmät verkkoseinät niin ei pääse metsästämään puussa olevia lintuja. T:Simba). Tiiti menee aina rummuttamaan ikkunaa niin nuo ihmiset osaa avata meille luukun mistä päästään sinne luikahtamaan. Ja kesällä meillä on sinne yötäpäivää vapaa pääsy. Ihan parhautta. Tosin joskus tuo Simba menee ulkoiluttamaan isäntää, se säntäilee valjaissa sinne tänne ja ihminen puuskuttaa perässä. Tosi hullunkurista.

  5. Meidän omistaja on lueskellut blogianne useamman kuukauden. Me ei usein päästä koneelle, niin se sitten kertoo teidän kuulumisista.

  Bonuskysymys: Me annetaan tuon nuorimman vastata kun se väittää ettei koskaan saa ääntään kuuluviin...
  Nala : Ruusu on kivoin kun se on saman näköinen kun minä! =^.^=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nala!

   Tässä Ruusu. Kävin katsomassa blogianne ja sä todellakin näytän ihan samanlaiselta kuin minä! Ja kaiken kukkuraksi olet tulossa Lahteen TICA-näyttelyyn. Nähdään siis siellä!

   Mä en ole koskaan oppinut syömään ihmisten lautasilta. Meidän perheen aikuiset kissat, Bertta ja Coco, tekevät sitä, tai ainakin yrittävät. Liljan kanssa pysytään lattialla ja leikitään. Se on kiva, kun mulla on samanikäinen kaveri Liljassa.

   Mäkin tykkään ihan kaikista leluista. Emäntä ja isäntä voivottelevat välillä, että minussa on liikaakin virtaa. Tai ainakin minussa on meidä kissanelikosta eniten virtaa. Hyppään, juoksen ja säntäilen sen minkä ehdin. Mun paras leikkikalu on Dragon Fly. Se on sudenkorento, joka lentää ilmassa ja se on niiiiiiin kiva! Niitä myydän TICA-näyttelyssä. Jos sinulla ei vielä semmoista ole, kannattaa semmoinen vongata ihmisiltäsi!

   Olet söpö Nala. Terkkuja myös Simballe ja Tiitille!

   T. Ruusu

   Poista