sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Aina mun pitää

Bertta:
Aina mun pitää jäädä kotiin, kun muut lähtevät näyttelyyn. Tai noh, saan silloin viettää laatuaikaa isännän kanssa. Tänään meillä oli erityisen kivaa, kun isäntä helli mua koko päivän.

Mulle jäi hellimisvaihde päälle ja halusin myös hellyyttä ja huomiota emännältäni, kun hän vihdoin tuli kotiin. Emäntä yritti valokuvata jotain papereita keittiön lattialla, mutta minäpä häiritsin häntä.


Kaiken kaikkiaan näyttelypäivä oli vissiin mennyt ihan hyvin. Se oli joku Drive-In-näyttely, mikä tarkoitti sitä, että porukka tuli normaalia aikaisemmin kotiin, koska finaalipaikkaa ei tullut.


Coco oli päässyt Tuomarin paras -valintoihin, mutta pidemmän korren vei kaunis 2-v. eurooppalainen. Tuomari piti kovasti Cocosta ja kehui tätä tyypilliseksi abyksi. Kuulemma painoa olisi saanut olla vähän vähemmän - siitä olen aivan samaa mieltä, senkin ruokarohmu-Coco!

Coco sai ensimmäisen CAPIB -serttinsä, joten emäntä oli enemmän kuin tyytyväinen.


Kävin myös kurkkaamassa Liljan lappua ja siihenkin oli piirretty sydän. Lilja sai kuulemma melkein paikan paneelista. Mutta melkein ei lasketa. Tuomari empi pitkään Liljan ja eurooppalaisen välillä, mutta sitten se lopulta valitsi eurooppalaisen, kun oli siihen tykästynyt niin. Koska Lilja vielä oli nuorten luokassa, se ei vielä saanut serttiä. EX1-merkinnän kuitenkin.
  

Ja sitten Ruusu. Kyseessä oli Ruusun ensimmäinen näyttely aikuisten luokassa ja kovassa kilpailussa nuori Ruusu ei pärjännyt kehittyneimmille yksilöille. Tuomarin paras -valintoihin ei siis tullut kutsua.

Sen sijasta Ruusu voitti Värin paras -palkinnon, kun tuomari vertasi kolmea punaista abya keskenään. Toinen vastakilpailijoista oli Ruusun veli, Rufus. Ruusu sai myös ihka ensimmäisen serttinsä.

Lopuksi haluan kertoa, että kuulin, että Liljan velipuoli Viktor 4 kk pääsi paneelin pentuluokassa. Emäntä oli kotiin tullessaan niin haltioissaan Viktorin ja tämän ihmisen puolesta! Onnea Viktorille ja paljon näyttelymenestystä myös jatkossa!

20 kommenttia:

 1. Bertta tuli tarkastamaan, että jokaisesta kaverin arvostelusetelistä löytyy ansaittu sydän! ♥

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän teillä meni näyttelyssä, onnea!

  Ja Bertta, ei sitä kannata surra että jää kotiin kun muut lähtee näyttelyyn. Ei siellä erityisen kivaa minun mielestä ainakaan ole, muutoin kuin että saa paljon huomiota. Tähän asti meillä on Onni jäänyt aina kotiin ja Ruska yhtä kertaa lukuunottamatta, mutta mamman mukaan Ruska ei enää syksyllä jää aina kotiin jos mä lähen näyttelyyn. Se vähän suunnittelee vievänsä myös Onnin kokeilemaan joskus kun Ruska on mukana, ettei Ruskan tarvitsis koko ajan haluta mun häkkiin kun se kaipaa kissakaveria näyttelypäivänä. Mut se vähän epäilee että Onnin näyttelyura jää silti siihen yhteen kertaan, koska se on jo veteraani-ikäinenkin eikä ennen oo näyttelyssä ollut, mutta jos Onni ei vaikuta hirveesti stressaavan niin se saattaa kyllä ottaa sen Ruskan kaveriks senkin jälkeen mukaan. T. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella: Olet varman oikeassa. Ei se kotiin jääminen ole kovin paha rasti, kun en mä oikeasti tykkäisi olla tuolla näyttelyssäkään. Liika huomio on pahaksi.

   T. Bertta

   Poista
  2. Jos hyvä haltijatar taikoo sinulle täydellisen turkin ja voitat näyttelyn kun äippä ja siskot ihmettelevät "kuka on tuo salaperäinen kaunis kissa? Jotenkin Bertan näköinen mutta ei voi olla kun se on kotona siivoomassa." ja katoat ennen puoltapäivää jättäen jälkeesi vain karvatupsun tassustasi jonka avulla tuomarit löytävät sinut kotoasi ja julistavat Suomen kuningattareksi. Ja sen pituinen se.

   Poista
  3. Hihii! Hyvin sanottu Blitzmadchen! Mä yllättäisin ne kaikki!

   /B

   Poista
 3. Hyvinhän siellä näyttelyssä on mennyt, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pena!

   Cocon, Lilja ja Ruusun puolesta,
   Bertta

   Poista
 4. Onnea hyvistöä tuloksista ja Bertta hei, laatuaika ihmisen kanssa kaksin on aina hyvä juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru. Ja olet oikeassa. Laatuaika isännän kanssa kaksin oli tosi bueno!

   /Bertta

   Poista
 5. Onnea hienoista saavutuksista! Kyllä sitä vielä kerkeää ne suuremmatkin prenikat hakea pois kunhan ikää on tullut vähän lisää!

  VastaaPoista
 6. Onnea menestyksestä. Voi kun en älynnyt teitä etsiä!

  VastaaPoista
 7. Cocolle terkkuja, että et huonolle hävinnyt tp-valinnoissa. Vastoin Bertan luuloa se eurooppalainen oli melkein 6-vuotias ja valmistui näyttelyssä jo korkeimpaan titteliin. Niin ja Liljalle pahoittelut, että Mytty vei sen paneelipaikan. Olin aivan varma, että tuomari valitsee Liljan; Lilja on niiiin upea. Teidän tytöillä on kaikilla hieno näyttelyura edessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja kauniista sanoista! Liljan ja Mytyn kohdalla tuomari kyllä puntaroi todella pitkään, olin ilmeisen vaikea päätös. Eikä tarvitse pahoitella - se on pelin henkeä, eikä molempia voi valita.

   T. Emäntä

   Poista
 8. Tottakai Berttaakin pitää huomioida kun muut ovat saaneet nauttia omaa osuuttaan jo yllinkyllin! ♥ Aivan ihana tuomari näytti olevan, isot sydämet kaikilla ♥ Joku sai geenikehujakin ;) Onnea tuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geenikehut olivat kyllä aika hauskat :) Harvinaista myös, että kaikki abyt ovat samalla tuomarilla. Useimiten värit ovat jaettu ainakin kahdelle tuomarille, jolloin kokonaisuus jää näkemättä. Ja esittelijälle tulee kiire, kun tietenkin kaikki kolme kisua pitäisi olla samanaikaisesti kolmella eri tuomarilla...

   T. Emäntä

   Poista