torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannussäitä odotellessa...

Lilja:
Viime vuoden juhannuksena minä en vielä ollut syntynyt. Mutta minulle on kerrottu, että juhannus on Suomen kesän huippukohta.

Olen eri mieltä. Ainakin jos katsoo lämpömittaria. Ja ottaa huomioon sen, että sataa lähes taukoamatta. Pyh. Kesäksi kutsuvat.

Juhannus vietetään perinteisesti mökillä. Mökkimatka ei ole kovin mukava, kun se on niin pitkä. Mökillä on kuitenkin meidän kissatarha Kattila, ja Kattilassa on kiva olla.

Pääsiäisenä, kun olimme mökillä edellisen kerran, emme saaneet olla kattilassa öisin, mutta nyt kesällä kissaluukku on käytettävissämme ympäri vuorokauden.


Bertta ja Coco viihtyvät hyvin Kattilassa vaikka onkin hieman viileämpää.


Ehkä ihan erityisesti Bertta viihtyy Kattilassa. Mökillä Bertta on meidän nelikon nopsajalka. Se liikkuu ja säntäilee paikasta toiseen ihan eri tavalla kuin kotona.


Mökillä pääsemme myös valjastelemaan normaalia enemmän. Ruusu ei vaan ole ihan sinut valjaiden kanssa vaikka ihmiset ovat sitä yritettäneet treenata Ruusun kanssa valjastelua jo monta kertaa. Useimmiten Ruusu jähmettyy patsaaksi, kun valjaat laitetaan päälle. Jos Ruusu liikkuu, se näyttää todella ankealta. Kuvassa yllä Ruusu on hädin tuskin onnistui ryömimään(!) pihakeinun selkänojalle. Aika raukkiksen näköinen se on siinä.


Minä viihdyin parhaiten sisällä päärakennuksessa. Siellä on lämmintä. Suurimman osan ajasta vietän nukkuen parvella olevassa kaapissa. Mökillä meillä on myös semmoisia erityisvapauksia, että saamme olla ruokapöydällä silloin, kun pöydällä ei ole ruokaa. Pöydältä näkee hyvin ulos ikkunasta.

Mitä te aiotte puuhata juhannuksena?

12 kommenttia:

 1. Kunpa pääsisikin mökille. Mökillä minäkin saan olla pöydällä ja katsella ulos. Mutta kun ei ole oikein hyvä mökkeilyilma täällä päin, kuten olet Lilja huomannut, niin ollaan kotona ja maataan takan vieressä (lämmityskausi ei ole vieläkään meillä loppunut). - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi ihmiset ovat kehittäneet semmoisen asian kuin lämmityksen. Takka ja sähköpatterit.

   T. Lilja

   Poista
 2. Toiveissa olisi runsas ulkoilu, mutta vesisateessa se taitaa jäädä kyllä vähemmälle. Teillä on ihanan näköiset Kattila -mestat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä keli tosiaan. Kattilassakaan ei ole yhtä kiva olla, kun sataa. Pilkahtaisipa aurinko esille pilvepeiton takaa edes hetkeksi... Huoh.

   /Lilja

   Poista
 3. Hitsi teillä on hyvät oltavat siellä mökillä, oma kämppä ja keittiönkin pöydällä saa olla ! NOi ihan varmasti kompensoi sitä pitkää ajomatkaa :)

  Ja Ruusu, toinen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei korvaa, ei.

   Ja kyllä, Ruusun toinen pikkukuva on kyllä säälittävä...

   T. Lilja

   Poista
 4. Oishan se ihan mahtavaa jos ois mökki mihin mennä pakoon kaupungin vilinää, mutta onneksi näin juhannuksena kaupunki on kovin hiljainen niin jaksaa täälläkin olla. Me on Penan kanssa käyty tänään kaksi kertaa valjastelemassa ja meno on aika saman näköistä kuin Ruusulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii! Ei voi olla Ruusua pahemman näköistä valjastelua... ;-)

   /Lilja

   Poista
 5. Mökki (ja tarha!!) ♥ Täällä on porottanut aurinko eilen ja tänään, kisut ovat nauttineet parvekkeella, siellä on lattia ihanan viileä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarha on kyllä parhautta! Meidän Kattila-tarhaan paistaa aurinko miltei koko päivän. Viileitä paikkojakin löytyy tarhasta, jos tarvitsee vilvotella. Loppuiltapäivästä kattilaa varjostaa jo metsän korkeat puut.

   Poista