perjantai 17. heinäkuuta 2015

Iiiik! Hiiri!

Coco:
Emäntä innostui hankkimaan meille oikeat hiiret. Semmoiset eläinkaupan pakastealtaasta ostettavat valkoiset pikkuhiiret. Hän oli lukenut niistä eri blogeista ja päätti kokeilla tykkäisimmekö me niistä.


En heti kiinnostunut hiirestä, mutta lopulta pääsin makuun. Otin hiiren suuhuni ja kannoin sitä ympäriinsä samalla, kun murisin muille. 


En kuitenkaan syönyt hiirtä tai muullakaan tavalla vahingoittanut sitä. Se ei ole minun juttu.

Bertta puolestaan kiinnostui heti omasta hiirestään. Se leikki sen kanssa, heitteli sitä ilmaan ja läppäs hiirtä käpälällään. Berttakaan ei syönyt hiirtä.

Mielenkiintoisinta oli kuitenkin Ruusun ja Liljan suhtautuminen hiiriin. Ruusu kävi nuuhkaisemassa hiirtään useamman kerran, muttei koskenut siihen. Liljalle riitti yksi nuuhkaisu, jonka jälkeen hän viihdytti itseään seuraamalla tuulessa väpättävän pallogrillin suojamuovia. Että semmoista jännittävää katseltavaa Liljalla...

Onko sinulle ikinä tarjottu hiirtä tai oletko napannut semmoisen elävänä luonnossa?

18 kommenttia:

 1. Minä tykkään metsästää ja sitten leikkiä nappaamillani hiirillä. Mutta en halua syödä niitä (eikä emäntä antaisikaan). - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bertta ja minä tehtiin samoin ja jätimme myös syömättä "saaliit".

   Poista
 2. Meidänkin ihminen toi meille hiiret maistiaisiksi. Somput ei oikein ymmärtäneet, mitä ne oli, mutta minä heittelin ja läpsin omaani. Melkein kuin olisin itse pyydystänyt saaliin! Vähän niinkuin mökillä joskus pyydystin niitä pitkänokkaisia pahanmakuisia hiiruja. Tämä ei ollut pahanmakuinen, joten söin sen. Sitten annoin Katlan hiirelle saman käsittelyn. Sekin oli hyvää. Sitten hain vielä Morinkin hiiren. Typerät somput eivät tajunneet, mistä herkuista jäivät paitsi. Viimeisestä hiirestä jätin tosin hännän syömättä. Sitten ihminen sanoi, etten sitten tarvitsekaan enää muuta ruokaa sinä iltana. Se oli melko hävytöntä.
  t. Perla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olivatpa somput typeriä. Meillä nuoret aby-neidit eivät myöskään yhtään ymmärtäneet, mistä on kysymys. Mutta ei me Bertankaan kanssa niitä hiiriä syöty. Oliko ne oikeasti hyviä?

   /Coco

   Poista
 3. Meillä on hiiret jäänyt kauppaan, koska muutama vuosi sitten kun Triola oli vielä vain Triola oli tarjolla 3 tipua. Niillä leikittiin niin, että lopulta tipujen päät ja kropat löytyivät eri huoneista. Luonnollisesti, niitä ei syöty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauheaa - siis lähinnä ihmiselle. Meille tarjottiin hiiret parveketerassilla ja siellä oli vähän vaikea piilottaa hiiret.

   T. Coco

   Poista
  2. Hyvä idea, jos vielä kokeillaan hiiriä (tai tipuja) ne "ruumiit" tarjoillaan tarhassa :)

   Poista
  3. Jep. Sieltä ei niinkään helposti viedä saaliita sisälle piilotettavaksi :)

   Poista
 4. Mä oon saattanut syödä pentuna hiiriä, mutta en myönnä tai kiellä mitään. -Devi-

  VastaaPoista
 5. Ihminen just sano mulle yks päivä, että se on tilannu mulle hiiriä ja tipuja. Mä en oikein tiedä pitäiskö olla innoissaan ku sellasia on tulossa, kun en oo koskaan kai päässy maistamaan.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tipujakin? Niitä minäkin haluaisin kokeilla. Tiput ovat erityisen kivoja, kun ne lentävät - mutta veikkaan, että sinulle annettava tipunen ei enää kovin paljon lennä. Tylsää...

   /Coco

   Poista
 6. Meidänkin mamma osti meille joskus pakkashiiret (KLIK). Ei ollu meidän juttu! Päästäisiäkin ollaan napattu (KLIK ja KLIK) , mutta niitä me kissat ei syödä. Eläviä hiiriä ei oo nähty. Ehkä syötäis, ehkä ei ?

  VastaaPoista
 7. Oon saanu muun ruuan seassa pinkkejä ja ne meni vähän nyrpistellen, mutta päälle viikko sitten sain ekan karvallisen hiiren ja nyt oon syöny niitä yhteensä jo kaks! Saan kuulemma lisää ja isompaa kokoo kohan mamma tilaa uudestaa ruokaa :)
  - Pöpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho Pöpö. Aikamoiseksi hiirihirmuksi olet ryhtynyt. En tiedä pystyisinkö samaan.

   T. Coco

   Poista
 8. Oho, mitä herkkuja ollut siellä!! :) Kivaa, että hiiristä oli kuitenkin jotain iloa. :D Meillä tytöillä tuli viime vuonna yhtäkkiä stoppi hiirensyöntiin, ei enää maistunut. Tänä vuonna aloin totuttamaan hiiriin alusta ja Haikulle on maistunut, katsotaan päästäänkö jossain välissä takaisin aikuiskokoon. :) Kannattaa kokeilla pinkkejä eli vastasyntyneitä hiiruja, ne on karvattomia ja pienen suupalan kokoisia, niiden maistamiskynnys on täten pienempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Vastasyntyneitä hiiriä! Saako niitä oikeasti syödä?

   /Coco

   Poista