tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mökkeilyä Bertan tapaan

Bertta:
Olemme - taas - mökillä. Emännällä ja isännällä on joku lomaa.

Mökille pääsyä edelsi piiiitkä automatka. Se kesti yli viisi tuntia. Yritin piilotella kotisohvan alla, ettei tarttis lähteä mukaan, mutta emäntä huiputti mut esille piilosta höyhenleikkikalulla. Halpaan mentyäni jouduin koppaan ja autoon.

Pitkän automatkan kostin emännälle raapimalla koppaa ja maukumalla äänekkäästi alusta alkaen. Lopuksi se sääli minua niin paljon, että otti minut syliinsä etupenkille loppumatkaksi. Silloin mä kostin pissaamalla emännän syliin. Ihmettelen, miksi hän ei tykännyt tuosta hellyydenosoituksesta. Omapa syy, kun ei antanut mennä potalle ennen lähtöä. Senkin tyhmä.


No nyt ollaan kuitenkin perillä ja pakko sanoa, että kissatarha-Kattila on parasta, kun saa olla ulkona ihan niin paljon kuin haluaa. Kattilaan on oma kulkusilta ja ovi sinne on näin kesäisin auki ympäri vuorokauden. Sillalta on kiva tähystellä.


Kattilassa on myös mukava nukkua auringossa eivätkä hyttysetkään mua kovasti häiritse.

Isännän kanssa olen päässyt pitkille valjastelulenkeille. Emäntä sanoo, että tulee kuvaamaan mua joskus, kun olen valjastelemassa. Oon kuulemma kovin hienon näköinen, kun tomerasti kävelen valjaissa ja turkki kiiltää auringossa.

Onko teilläkin hauskoja pissatarinoita kerrottavana?

14 kommenttia:

 1. Uups.
  Meillä ei oo kyllä pissatarinoita. Tai ne jokapäiväiset laatikkopisut on niin tavallisia, ettei niissä oo kerrottavaa. Paitsi ehkä kohta - miespalvelija rakentaa jotain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännän mielestä se ei kyllä ollut vaan "uups". Mutta hyvin me selvittiin perille saakka, vaikka emännän housut ja auton matto piti pestä.

   Poista
 2. No oli kyllä täysin palvelijan oma vika, että näin kävi. Ymmärrän ja niin empattitisooin sua Bertsu. Eräällä tuntemallani kissamummolla on tapana pissiä laatikon reunan yli lattialle. Vika on tietysti laatikon disainissa, eikä kissan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiväthän ne vikapissat ikinä meidän vika ole, eihän?

   T. Bertta

   Poista
 3. Tosi kiva häkki teillä kyllä! Meillä pisut menee kyllä ihan oikeisiin paikkohin, paitsi Maxilla joskus ulkohäkin laudoille, kun on lunta päällä. Siitä ei kauheesti tykätä täällä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, kyllä mäkin preferoin laatikkoon pissaamista ihan siitäkin syystä, että saa hajut peitettyä.

   T. Bertta

   Poista
 4. Sähän OLET ihan älyttömän nätti ja varmaan hieno näky flaneeratessasi pitkin teitä!

  VastaaPoista
 5. No ollisko tämä hassu pissajuttu? Siivoisin nimittäin kissanveskiä, johon Madame olisi tahtonut mennä. tarjollahan on kaksi muutakin hyyskää. Tämä järjesstely ei HRH:lle kelvannut ja pissat päästeltiin lattialla olevan paperipussin päälle. Voi Madamea ;)

  Mutta että teillä on siis vapaa pääsy Kattilaan 24/7 ?! Se on Bertta kyllä silloin 7 tähden loma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madame teki ihan oikein. Jos pissalaatikkoon ei ole menemistä, etsitään toiseksi paras vaihtoehto, joka tässä kohtaan oli paperipussi. Hyvä Madame!

   Joo, on meillä kesäisin 24/7 pääsy kissatarhaan. Se on parhautta!

   /Bertsu

   Poista
 6. Kyllä kannatti lähteä mökille jos on noin mahtava ulkoilupaikka koko ajan käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä siinä ja siinä Pena. Sen verran pitkä tuo automatka on, että välillä epäilen vaikka sitten perillä onkin kiva.

   T. Bertta

   Poista
 7. Vahinkoja sattuu kuningattarillekin ♥ Varmasti ihana nukkua auringossa äänten, tuoksujen ja lämmön ympäröimänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ollut mikään vahinko. Ihan tahallaan tein, haha.

   /B

   Poista