sunnuntai 23. elokuuta 2015

Paras punainen

Ruusu:
Eilen oli jotkut isot pippalot Moskovassa. Ne oli TICA-kissajärjestön järjestämät juhlat, tai tarkemmin TICAn Pohjois-Euroopan alueen järjestämät juhlat. Juhlissa palkittiin kauden parhaat kissat.


Aika moni suomalainen kissakaveri oli menestynyt hyvin edelliskaudella (TICA-kausi on huhti-maaliskuu) ja saivatkin juhlissa tittelin Regional Winner ja ison ruusukkeen. Onnittelut Regional Winner -tittelista muun muassa Täplätyttöjen Stellalle ja Simba-kissablogin Tiitille!

Meidän katraan toistaiseksi ainut TICA-näyttely koettiin maaliskuussa tänä vuonna. Vaikka menestyinkin tosi hyvin ja voitin korkeimmalla pistemäärällä koko viikonlopun aikuinen kissa -kategorian, pisteet eivät läheskään yltäneet sijoitukseen Pohjois-Euroopan 25 parhaan joukkoon. Pienenä lohdutuksena mainittakoon, että olin kuitenkin TICA Pohjois-Euroopan alueen paras punainen abessinialainen.

Katsokaas muuten minkälaisen diplomin sain siitä ensimmäisestä näyttelystäni, josta sain tittelin Double Grand Champion:


Eikö olekin hieno?

Oletteko koskaan kokeilleet näyttelyttämistä TICA:ssa? Tai onko TICA täysin uusi käsite ihmisillenne?

Seuraava TICA-näyttely Suomessa järjestetään 7.-8. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa Lemmikkimessujen yhteydessä. Näyttelyn teema on Golden Paw (vähän niinkuin Bondin Golden Eye). Virallinen näyttelykutsu löytyy järjestäjän FINTICAt kissayhdistyksen verkkosivuilta.


Ilmoittautuminen on jo käynnissä (emäntä ilmoitti jo minut ja Liljan sinne) ja se tapahtuu jonkun TOES-järjestelmän kautta. Järjestäjältä, FINTICAT kissayhdistyltä, saa apuja, jos ei tuon ohjelman käyttäminen avaudu.

Suosittelemme lämpimästi osallistumista vähintään kokeilumielessä!

10 kommenttia:

 1. Me ei ymmärretä mistä puhut, mutta se me tiedetään että meidän emäntä on jo ostanut tuolle mainitsemallesi viikonlopulle bussilipun Hesaan. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Hmm, henkilökunta on silmäillyt noita tulevia FIFe-näyttelyitä ja ollut vähän harmistunut, kun loka - huhtikuussa ei näyttäisi olevan yhtään näyttelyä Helsingissä. Ehkä pitäisi kokeilla TICAa! Vähän kyllä pelottaa, että mitenköhän kissat suhtautuisivat, kun ei ole yhtään kokemusta näyttelyistä, eikä olla edes käyty kissojen kanssa koskaan missään paikassa, jossa olisi vieraita kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa ihmeessä! TICA-näyttelyt ovat tosi kivoja!

   Suurin ero Fifén on se, että ihminen ei itse vie kissaa tuomarinpöydälle vaan häkkiin, josta tuomari itse ottaa kissan pöydälle. Ja pöydällä on semmoinen korkea raapimispuu, johon saa halutessaan kiivetä! Ja sitten TICAssa saa useamman tuomariarvion, tässä kyseisessä näyttelyssä neljä per päivä.

   T. Ruusu

   Poista
 3. Meiltä ollaankin tulossa 2-3 kissan kanssa marraskuussa, yhden paikkavarauksen tein vasta (ja lopullinen kissamäärä selviää sitten kun Ruskan omistajanvaihdos on saatu tehtyä). Yksi pentuihin, yksi aikuisiin ja yksi kastraatteihin mahdollisesti, pentuluokan tyyppi menossa vielä samaan aikaan cfa-puolellekin ehkä. :D

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa meinattiin osallistua, mutta jos Kiipi nyt vihdoin ja viimein olisi sillä kauan kaivatulla mammalomalla. Niin ei sitten Sketsiäkään sinne viitsi raahata, vaikka se on menestynyt TICA:ssa ihan mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi pöh. Tai siis tietenkin tosi hyvä, että Kiipi olisi siunatussa tilassa, mutta pöh, ettei kisut pääse näytelmiin...

   Poista
 5. No ei ole lainkaan huono saavutus tuokaan, onnea!! :)

  VastaaPoista