sunnuntai 30. elokuuta 2015

Terkkuja Hyvinkäältä!

Coco:
Olimme tänään Hyvinkäällä emännän kanssa. Siis minä, Lilja ja Ruusu. Oltiin RUROKin näyttelyssä.

Meillä meni ihan hyvin, vaikkei kukaan meistä paneeliin päässytkään. Se ei tuntunut haittaavan emäntää, koska päästiin lähtemään kotiin hieman aiemmin. Tavoitteet saavutettiin, eli kaikki kolme saimme sertit.

Arvostelussa meitä kehuttiin kovasti. Lilja ja minä pääsimme Tuomarin paras -valintoihin, jossa hienommat kilpasiskot veivät voiton. Ruusu ei päässyt valintoihin, koska ihku-ihana Nala valittiin värin parhaaksi, eli parhaaksi punaiseksi abessinialaiseksi, ja pääsi Tuomarin paras -valintoihin edustamaan punaisia abyja.

Nalan lisäksi näytelmissä oli mukana myös tuttavamme Stella, jonka kanssa jaoin tupla-Sturdin (väliseinä oli toki käytössä).

Tässä meidän arvostelusetelit. Saatamme kaivata apuja etenkin Liljan ja Ruusun seteleiden tulkinnassa...


Minun arvosteluseteliin piirrettiin sydän. Se kertoo varmaan kaiken. Puskin emäntää ja puskin tuomaria. Tuomari kehui mun turkkia. Korvat olisivat kuulemma saaneet olla hieman isommat, mutta se ei haitannut, koska ne olivat niin hyvässä asennossa.

Emännän mukaan olen viime talvesta laihtunut. Tai ei se keittön digitaalinen vaaka mitään pienempää lukua anna, mutta ylimääräinen rasva on muuttunut lihakseksi. Emäntä uskoo, että painolla on merkitystä näytelmissä...


Liljaa tuomari kehui sanoin "Super condition" ja "Show girl". Lilja kehuskelee tuossa vieressä, ettei tuomari löytänyt mitään pahaa sanotavaa hänestä - enpä tiedä oliko tuo ihan totta, mutta kovin ylpeä tyttäreni on.


Ruusun tuomari oli kaikista harmittavin, koska hän ei juurikaan tykännyt Ruususta. Kyseinen tuomari pitää enemmän ns. "perinteisestä" aby-ulkonäöstä pehmeine piirteine. Ruusulla on hieman kapeammat kasvot kuin Liljalla ja minulla, eikä pitkänenäsyys miellyttänyt tuomaria. Saihan Ruusu kuitenkin sertin, mikä tässä näyttelyssä oli pääasia.

Ruusu ja minä olemme nyt siinä kuuluisassa "serttijumissa". Se tarkoittaa, ettemme voi osallistua enään kotimaisiin näyttelyihin vaan meidän pitää käydä yhdessä näyttelyssä ulkomailla ennen paluuta kotiradalle.

Minun seuraava näyttely onkin vasta marraskuussa, jolloin menemme koko katras Tallinnaan. Ruusu pääsee jo aikaisemmin ulkomaille, kun hän ja emäntä lentävät Puolan Varsovaan parin viikon kuluttua.

Lue lisää näyttelysuunnitelmistamme näyttelykalenterista!

16 kommenttia:

 1. Juu, meilläkin tämä serttijumi jo tunnetaan ja siihen käytiin hakemaan apu Tallinnasta viime toukokuussa. On se Tallinna vaan ihme paikka. Vau, emäntä ja Ruusu pääsevät näyttelyyn Puolaan. Onpas hienoa. Onnea teille kaikille serteistä ja onnea ja menestystä myös Varsovan- ja sitten Tallinnan-matkallenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Alunperin emäntä oli lähdössä Ruotsiin Uppsalaan, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun hän kuuli, että sieltä saisi vain yhden sertin. Puola oli ajallisesti hyvä vaihtoehto, eikä kalliskaan (edullisempi kuin Ruotsi olisi ollut), mutta sinne pääsee mukaan vaan yksi kisu. Tällä kertaa Ruusu oli se onnellinen.

   Poista
 2. Hienosti tytöt pärjäsitte! :) Luulisi, että tuosta Ruusun setelistä saisi paremmin selvää kun se on suomeksi kirjoitettu, mutta yllättävän vaikeaselkoinen se silti on. Varsinkin kunto-kohta, en saa siitä mitään selvää. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun ei edes tarvitse tulkata kieltä. Mutta ei.

   Poista
 3. Hienosti menny näyttely! On ne kyllä sellasia koukeroita välillä noissa lapuissa, että tekis mieli mennä ja pyytää tuomaria kirjoittamaan uusiks tikkukirjaimilla, mutta eipä sekään näemmä kauheesti auttais kun ei niistäkään näköjään oikein mitään selvää saa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomareilla pitäisi olla tietokoneet, joilla kirjoittaa!

   Poista
 4. Täälläkin ollaan sertijumissa, Tallinnaa meillekin harkitaan mutta täytyy vähän katsella Ruskan takia mihin mennään (ehtiikö omistajanvaihdos + Ruskalla on jo Tallinnasta serti tässä luokassa joten sille olisi kannattavampi joku toinen maa). Toisaalta jos keväälle menee niin SW on myös hyvä vaihtoehto - muistaakseni kun sääntöuudistuksen takia kys. näyttely tulkitaan nykyään ulkomaannäyttelyksi (mikäli kys. muutos on astunut samantien voimaan?).

  Joo-o, nyt on kyllä Ruusunkin seteli sellaisia hieroglyfejä täynnä että vaikka suomea onkin, niin ei ole kyllä helpoin tulkattava. Koitin hieman lueskella, jos yhtään auttaa...
  Tyyppi: Elegantti ******** ja korkeajalkainen, Exc(ellent) tas**
  Pää: Aavistuksen kapeahko ja *******, aavistuksen suorahko *****
  Silmät: Suuret, avoimet, kirkkaat
  Korvat: Aavistuksen pienehköt, hyvin sijoittuneet
  Turkki: Exc turkinlaatu ***** ja vartalonmyötäinen, kiiltävä. Exc ticking. Vähän kylmänsävyinen.
  Häntä: Sopii vartaloon
  Kunto: Exc ***** ja ******

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan SW:hen menossa. Hyvä, jos se lasketaan nykyään ulkomaannäyttelyksi. Säännöt astunevat voimaan vissiin 1.1.2016 - luulisin.

   Ja kiitos tulkkausavuista!

   Poista
 5. Kyllä on hieroglyfejä, kun ei mitään selvää saa!
  Onnea serteistä. Mekin oltiin Hyvinkäällä niitä hakemassa, mutta jo lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siksi ei nähty tällä kertaa, kun olimme eri päivinä. Seuraavana kotimaan näyttelynä meillä on Salo - oletteko tulossa sinne?

   Poista
 6. Aikamoisia koukeroita kyllä! Ruusun seteli tuossa jo ansioakkaasti suomennettiinkin. Bongasin sieltä pari lisäsanaa:
  Tyyppi: Elegantti, lihaksikas...
  Pää: ...aavistuksen suorahko profiili
  Turkki: Exl turkinlaatu, lyhyt...

  Liljalle olisi tällaiset tulkinnat:
  Tyyppi: ex… type / body and…
  Pää: ex shape & wedge with soft curves. ex soft profile and chin, … muzzle
  Silmät: ex almond shape, large and soft (?)
  Korvat: ex size (?)
  Turkki: ex… texture, soft, shiny (?)… ex ticking… …and ground color
  Häntä: ex size and shape
  Kunto: super condition
  Yleisvaikutelma: show girl!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kyllä aikamoista koukeroa nuo setelit :D

  Olisi tehnyt mieli lähteä paikalle, vaan oli turhan paljon muuta puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuletko katsomaan meitä Saloon? Tai sitten viimeistään marraskuun TICA-näyttely, eikö vaan?

   Poista
 8. Onnea serteistä! :) Vautsi, Puolaan! Tsemppiä sinne! :) Liljan seteli on melkoista tohtorikäsialaa. :D

  VastaaPoista