keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hiirijahdissa

Bertta:
Pääsin isännän kanssa valjastelemaan jokunen päivä sitten. Tämä tapahtui silloin.

Kuulin rapisevaa ääntä. Jähmetyin silmät ja korvat tarkkana. Rapina kuului uudestaan. Tuijotin siihen suuntaan, josta ääni oli kuulunut. Näin pienen liikkeen. Ehkä vaan varjon, mutta liikkeen kuitenkin. Hyökkäsin.

Kaikki tämä tapahtui silmänräpäyksessä, eikä isäntä ehtinyt reagoida asiaan mitenkään. Seuraavaksi minulla olikin jo pieni hiiri tai päästäinen suussani. Ravistelin sitä hullu metsästyskiilto silmissäni. Päästäisen elämä loppui.


Sitten isäntä huomasi, mitä oli tekeillään. Isäntä otti minulta pois kuolleen päästäisen. En tiedä, olisinko sitä syönyt, mutta olisin kyllä mielelläni pitänyt sitä hetken lisää.

Emäntä ei ollut kotona tapahtumahetkellä. Ensin hän ei ollut uskoa, kun isäntä kertoi. Vasta sitten, kun esittelin hänelle kuolleen hiiten pihalla, hän uskoi.

Ymmärrän mä toisaalta emäntää, koska toisinaan osaan näyttää todella herttaiselta ja ei-petomaiselta. Kuten tässä kuvassa.


Ai minäkö tein jotain? En kai. Uskotko?

Onko teilläkin kaksi erilaista minää? Yksi petopuoli ja toinen lempeä lemmikkipuoli?

17 kommenttia:

 1. Me ollaan Bertta kissoja. Yleensä ollaan kilttejä lemmikkejä, mutta välillä kun tilaisuus sallii, pitää irroitella ja ottaa ilo irti! Hienosti Bertta napattu! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Kyllä meiltä ainakin löytyy mr. Jekyll and Hyde :)

  VastaaPoista
 3. Juu, Bertsu, kissalla on kissan luonto, ei sille mitään voi :) Ohuen kesytetyn pinnan alla on alkuakantainen kissapeto! Siksi te olettekin parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä mun omista ihmisistä tykkään paljon, mutta olen varuillani vieraiden kanssa. Ja jos metsästettävä pieni hiirulainen ajautuu eteeni, niin sen kyllä nappaan!

   T. Bertta

   Poista
 4. Olipa jännittävä ulkoilureissu! Löytyy kissamaista petopuolta täältäkin, jopa pehmopoika Rakulta. :D En tosin tiedä lähtsikö se saalistamaan noin isoa saalista, mutta kärpäsiä on kiva jahdata. :D

  VastaaPoista
 5. Ja vielä valjasmetsästetty, rispektii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, fleksissä on helppo dyykata saaliin perään, kun narua saa lisää ja narun pituus on parhaimmillaan ainakin kolme metriä.

   /Bertta

   Poista
 6. Taitava Bertta! Hieno nappaus. Kaksi puolta löytyy kyllä täältäkin...Sulo on tuonut pari hiirtä sisälle tarhasta ja Namu tuomarinpöydällä onkin sitten ihan oma lukunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu: En mäkään tykkää olla tuomarin pöydällä. Ihan samanlaisen raivarin minäkin saan siellä.

   T. Bertta

   Poista
  2. ja tähän väliin kuullaan "Cannot be tamed" by Miley Cyrus ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Pena! Harmi vaan, kun isäntä pakotti mua jättämään sen tuonna pihalle...

   /Bertta

   Poista
 8. Joo-o, tietenkin! Upee saalis sulla. -Kaikki kolme kattia-

  VastaaPoista