torstai 10. syyskuuta 2015

Lämpöä etsimässä

Coco:
Huomaa, että syksy on saapunut Suomeen. Parveketerassilla ei ole yhtä kiva olla enään, kun joko sataa tai on kylmää tai on molempia. Sisätiloissakin joutuu etsimällä etsiä lämpimiä aurinkopaikkoja, kun sää on koko ajan pilvinen.

Saunaa lämmitetään meillä lähinnä viikonloppuisin, mikä on minun mielestäni liian harvoin. Saunan lämpöä toivoisin paljon useammin.


Onneksi astianpesukone pyörii meillä kuitenkiin vähintään joka toinen päivä, ja se lämmittää tiskipöytää sopivasti. Tiskipöydän materiaali on kivikomposiitti, joten se myös pitää lämmön hyvin.

Aina välillä emäntä hätistelee minut pois tiskipöydältä, mutta useimmiten se ei jaksa enään vaivautua.


Lilja on tullut äitiinsä eli minuun, ja lämpö on myös Liljalle tärkeää. Uusin temppu, minkä hän on keksinyt, on mennä astianpesukoneen luukun päälle, kun ihmiset avaavat kuuman koneen tuulettumaan.


Onhan tuo aika hellyyttävän näköistä toki... ja varmasti kuuma paikka, kun kone on vasta lopettanut pesuohjelmansa.

Mikä on teidän paras lämmönlähde?

20 kommenttia:

 1. Ykkössuosikki talvella on uunin panko. Talvella uuni lämmitetään päivittäin, joten lämpöä riittää. Ja jo nyt kissapoika on vihjaillut, että lämmityskauden voisi aloittaa :)

  Toinen suosikki on saunan lattia, jossa on lattialämmitys. Se käy niin talvella kuin kesälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin takan päällä oleminen on talvella hitti. Nyt kesällä takkaa ei juurikaan vielä ole lämmitelty.

   T. Coco

   Poista
 2. Ai kun näyttää kivalle! Meillä ei saa olla tiskipöydällä, vaikka se olisi lämmin tiskikoneen kohdalta. Ja kun kone on käynyt jätetään luukku raolleen - ei sen päälle makaamaan :( Mutta takan edessä ja päällä viihdyn kyllä :) - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään saa olla tiskipöydällä, tai juuri millään muullakaan pöydällä. Mutta mä meen kun ihmisten silmä välttää! :)

   /Coco

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Lilja on tullut äitiinsä tässäkin asiassa - kröhöm.. ;-)

   /Coco

   Poista
 4. Minä tykkään makoilla tuommoisessa patteripedissa, varsinkin kun se patteri on lämmin! Ah. Crusoe taas makoilee sohvalla lampaantaljan päällä, Lalli sängyssä peiton alla ja Lilli raapimispuun kolossa.
  Minkähän takia meidän emäntä ei anna makoilla tiskarin luukun päällä :C
  - Chapi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Chapi! Mikä on patteripeti? Meillä ei ole semmoista. Mutta ei meillä ole pattereitakaan sanoo emäntä, kun meillä on vesikiertoinen lattialämmitys. Pöh!

   T. Coco

   Poista
 5. Aika ovelasti keksitty, fiksu tyttö! Meillä on toi tiskarin luukku vaan ihan raollaan kun se on sellaisessa paikassa, että siihen kompastuu jos se on auki. Niin ja mami sanoi, että me ollaan kuulemma liian painavia siihen, höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin astianpesukoneen luukku on usemmiten raollaan. Kunnolla se avataan oikeastaan vaan silloin, kun ihmiset haluavat astioiden viilenevän nopeasti, että voivat tyhjentää koneen esimerkiksi ennen nukkumaan menoa.

   T. Coco

   Poista
 6. Keittiötasolla astianpesukoneen kohdalla on mukavan lämmin paikka kun kone on ollut päällä. Luukun päälle äiskä ei oo mua päästäny, koska se sanoo että mä tunkisin kuitenkin sinne sisälle astioiden sekaan. Kerran makoilin myös isin tietokoneen keskusyksikön päällä, sekin on aika lämmin paikka! -Viktor

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktos, sä olet niin paras! Ja voi hyvinkin kuvitella, että kävisit tutustumassa lämpimiin astiohin koneen sisällä myös :) Mäkin olen kerran yrittänyt mennä sinne, mutta minut häädettiin sieltä pois aika nopsaa...

   /Lilja

   Poista
 7. Meilläkin tykätään nukkua tiskipöydällä astianpesukoneen yläpuolella (harmi vain, että tiskikone on tällä hetkellä rikki), myös tietokoneen lämpö olisi etenkin Ellan mieleen, Ruskan mielestä taas paras lämmin paikka on joko kaverin kyljessä tai peiton alla kolossa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskari on paras! Sanokaa ihmisillenne, että ne korjauttaa astianpesukoneen pikaisesti! Säät kylmenevät!

   T. Coco

   Poista
 8. Varmasti onkin tuo luukku mukan lämmin makoilupaikka... Penalla on (tai siis mun se oikeesti on, mutta...) sellanen sähköpeitto, jonka päällä on mukava makoilla lämmittelemässä, muuten meillä ei sitte mitään lämmintä ookkaan paitti hella ja sen päällä makoilua pitää vältellä. :D

  VastaaPoista
 9. Meillä ei hirveesti lämmöistä välitetä, ei hakeuduta lämpimiin paikkoihin :D Ps. Huomasitko edellisen postauksen kommenttini jossa sanoin siitä ruokahalulääkkeestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettepa te erilaisia katteja. Me luulimme, että kaikki kissat pitävät lämmöstä...?

   Emäntä kiittää muikkarista - ei se ollut huomannut vinkkiänne.

   T. Coco

   Poista
 10. Ihanat lämmönhakuiset kisut ♥ Meillä extralämmöstä välittää lähinnä Raku ja se nukkuu monesti terraarion valaisinkoteloa vasten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä yksi erikoisimmista lämmityspaikoista - terraarion valokotelo :)

   /Coco

   Poista