torstai 22. lokakuuta 2015

Kivikissin kohtalo

Ruusu:
Kissankujeita-blogissa kysyttiin taannoin, mitä meidän Kivikis-pesälle kuuluu. Kissankujeiden vihreä Kivikis-huopapesä oli kuvien perusteella huonossa hapeaa. Kuulemma Viktor oli tykännyt siitä niin paljon, että oli tassuillaan leiponut siihen reiän.


No meillä Kivikis on kyllä ihan hyvässä kunnossa, varsinkin ottaen huomioon, että se on ollut meillä kovassa käytössä jo vuoden päivät. Onhan se nuppuinen, kun ei emäntä ole jaksanut sitä nyppiä, mutta muuten se on ehjä ja siisti.


Kivikis menee helposti lyttyyn, mutta se ei meitä ole haitannut. Jos pesä on lytyssä, menemme pesän päälle nukkumaan. Välillä emäntä pöyhentää pesää siten, että kolo avautuu ja pääsee sinne sisälle piiloon.


Etenkin Lilja ja minä tykkäämme olla pesässä. Joskus ollaan yksi kerrallaan, toisinaan ängetään samaan pesään molemmat. Oli niin tai näin niin vietämme mielellämme aikaa lähellä toisiamme.


Jos ei olla Kivikississä, niin sitten ollaan tässä donitsipedissä, jossa Lilja on näissä kuvissa.


Kivikis on minun mielestä monikäyttöinen pesä. Paitsi sen kaksi asentoa, litteä peti tai ryhdikäs kolo, Kivikississä voi myös touhuta erilaisia asioita. Useimmiten siinä nukutaan tai peseydytään, mutta voi siinä leikkiä ja painiakin.


Isäntä ja emäntä ovat minun mielestä liiankin laiskoja leikkimään meidän kanssa, mutta silloin, kun leikkejä on tarjolla, leikimme heidän kanssa täysin rinnoin.


Minusta Kivikis on oiva paikka meditatiiviseen ajatteluvirtaan. Kolossa on lämminta ja pimeää ja sen aukosta voi vaania kodin tapahtumia.

Vuoden ankaran kokeilun jälkeen annamme Kivikis-huopapesälle arvosanan yhdeksän miinus. Täysi kymppi se olisi ollut, jos se pysyisi paremmin pystyssä eikä menisi niin nuppuiseksi.

Haittaako pesän nuppuisuus teidän esteettistä silmää?

Ps. Muistakaa Lemmikkimessujen lippuarvonta Facebookissamme!

16 kommenttia:

 1. Onpas teidän Kivikis säilynyt hyvän näköisenä :o Siistit kissat selkeästi käyttäjinä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se pysynyt ihan hyvännäköisenä. Menee toki lyttyyn useaimmiten, mutta ihmisen avulla siitä saa luolan auki taas hetkeksi.

   T. Ruusu

   Poista
 2. Meidän Kivikis on kadonnut kaapin uumeniin... Pesä otettiin pois käytöstä juuri noiden nyppyjen takia, kun pennut halusivat maistella niitä hiukan liian innokkaasti. Nyt Leelalla on menossa hampaiden vaihto, joten pesä saa pysyä vielä hetken kaapissa, ettei siihen tule reikiä jyrsimisestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Kivikis on ollut lattialla alusta alkean. Edellisenä syksynä Kermkuppilassakin oli pentuja (siis minä ja Lilja sekä Liljan veli ja sisko) ja hyvin se kesti meidänkin leikit. Toisaalta emäntä on aina pitänyt meidän kynsiä todella lyhyinä - ehkä sillä on ollut merkitys?

   /Ruusu

   Poista
 3. Meikäläinen on sen verran nipottaja, että huonoksi menneet kissakamat lähtevät parempien tieltä roskiin suhteellisen herkästi. Tietty vähän eri juttu, jos niitä pystyy jollain tapaa siistimään parempaan kuntoon. Silloin toki siistitään ennemmin kuin laitetaan heti kiertoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan tuokin totta. Ja käyttötavaraksihan lelut ja luolat ovat suunniteltu. Luolissa huopa ei ole kestävin mahdollinen materiaali.

   /R

   Poista
 4. Onpa teidän Kivikiss hyvässä kunnossa ja kiva, että sitä käytetään yhä alkuperäisessä tarkoituksessaankin! :) Molemmat pedit näyttää niin mukavilta ja lämpimiltä ♥ Minua ei haittaa nuppuisuus, jos se ei houkuta kissoja tihutöihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopa menee väistämättä nupulle. Emäntä irrottaa nuppuja joskus käsin ja käsittelyn jälkeen pinta on siisti. Eniten emäntää ihmetyttää, että se valkoinen/vaaleanharmaa väri on pysynyt hyvänä eikä ole tahriintunut. Ollaan me kyllä niiiiiiin siistejä katteja täällä Kermakupissa :)

   T. Ruusu

   Poista
 5. Siistejä tyttöjä olette! Kivikis on täällä parhaimmillaan rytyssä tai vaihtoehtoisesti silloin jos se on jonkun kivan kissatädin sylissä ja sinne voi hyppiä. T. Namu PS: Mutta se kiva tätihän oli teidän emäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän Kivikis on kyllä hieno kanssa. Emäntä kertoi meille, kuinka namu tykkää olla siinä ja kuinka hän sitten nosti Namun syliinsä siinä pesässä. Kivaa! :)

   T. Ruusu

   Poista
 6. Jos en tietäisi, että pesä on ollut erilainen, niin ei haittaisi. Hyvälle näyttää silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä se näyttää varsinkin ottaen huomioon, että se on jo ollut meillä käytössä vuoden päivät. Pientä kulumaahan siinä väkisinkin tulee!

   T. Ruusu

   Poista
 7. Hyvänähän tuo on pysynyt. Huovan ominaisuuksiin kuuluu nuppuuntuminen, joten jos ei halua huopanuppuja katella niin sitte pitää pysyä muissa materiaaleissa. :D
  Te ootte niiiiiin söpöjä!

  VastaaPoista
 8. Teidän Kivikis näyttää tosiaan olevan selvästi paremmassa kunnossa kuin meidän! Meidän Kivikis ei enää edes pysy kuohkeasti luolamaisena ollenkaan, vaan se on lytätty niin lyttyyn kuin olla ja voi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tiedättekö, silläkin on funktionsa. Siis luolasta on kuoriutunut lämmin huopapesä! Mutta Viktorille sanoisin vielä, että pojat on poikia. Eihän mitkään lelut pysy poikien käsittelyssä ehjänä ikuisuuksia! :)

   T. Ruusu

   Ps. Meidän emäntä on sun salainen ihalija (hups, nyt paljastin sen). Se seuraa silmä tarkkana sun matkaa Malmöössä! Pus-pus!

   Poista