lauantai 3. lokakuuta 2015

Myrskyvahinkoja tarkastamassa

Ruusu:
Eilen oli kunnon myrsky illalla ja yön aikana. Sähköt menivät alkuillasta ja sen jälkeen onkin ollut pilkkopimeää. Yöllä kaatui pari puuta ja tuulenpuuska oli heittänyt soutuveneen kiville.


Aamulla kävimme tarkastamassa myrskyn aiheuttamat vahingot. Minä etupäässä ja Coco takanani. Löysimme kaatuneen puun.


 Kaatuneen puunrungon päällä oli hauska tepastella.


Mikä tämä on? Tältäkö kaatuneen puun juuristo näyttää? Jännää...!!


Puu oli kaatunut vajan kulman päälle ja osa rakenteesta oli rikkoutunut. Tarkistimme vahingot Liljan kanssa ja totesimme vahingon todelliseksi. Korvaisikohan ihmisten vakuutus vahingon?


Coco puolestaan tarkisti katon kunnon. Ihan hyvältä näytti. 


Coco ei kuitenkaan uskaltanut hypätä katolle, joten minä uhrauduin. Jep, hyvältä näytti!

Osuiko myrsky teidänkin paikkakunnalle?

22 kommenttia:

 1. Kyllä oli meilläkin, tuuli ihan paukkui. Tässä lähellä ei onneksi kaatunut puita, metsä kun on tuossa ihan talon vieressä. Oli hurja myrsky kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä. Me ei uskallettu edes mennä ulos kissatarhaamme, kun sen verran puuskutti tuuli!

   /Ruusu

   Poista
 2. Te ootte päteviä tuhotarkastajia! Teillä oli varmaan ihan sama hurja tuuli kuin meillä kun olette niin lähellä. Meidän pihassa ei kaatunut mitään, mutta meidän metsälenkkipolulle on kaatunut iiiso kuusi. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, ettei teillä ollut vahinkoja! Mekin päästiin aika pienellä, kun puu oli hipaissut vaan vajan katon toista kulmaa rikkoen lähinnä räystään. Myös soutuveneen halkeaman saa kuulemma hyvin korjattu. Tuuli oli heittänyt puisen veneen telakalta kivikon päälle ja siinä yhteydessä toiseen kylkeen oli tullut pituussuunnassa metrin kokoinen halkeama.

   T. Ruusu

   Poista
 3. Ihanat vahinkotarkastajat! Onkohan vakuutusyhtiöissäkin nykyään jo käytössä kissatarkastajia, vai vieläkö ihmiset tylsissä kravateissaan karauttavat autoilla pihaan tarkastamaan vahinkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei varmaan ole, kun ihmiset ovat niin tylsiä. Me kissat olisimme kyllä niin paljon parempia (ja nätimpiä) tarkastajia!

   - Ruusu -

   Poista
 4. Hyvä, että ahkerina kissoina kävitte tekemässä esitarkastuksen :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, miten ihanat asut! Mulla meni kaikki myrskytuhot ihan ohi silmien, kun vain hymyilin höhlänä tarkastajille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se onkin se tarkoitus, että viemme ihmisten katseet pois ikävistä asioista. Ja ollaan me muutenkin tosi tehokkaita tarkastajia!

   /Ruusu

   Poista
 6. Miekin törmäsin lenkillä muutamaan kaatuneeseen puuhun ja toin havuja ja käpyjä kotiin koristeeksi ja kissalle ihmeteltäväksi, hyöty irti harmista. Tosi ihanan väriset valjasliivit teillä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti tehty Tiude! Havuissa ja kävyissä on kyllä paljon nuuskuteltavaa!

   Kiitos. Emäntä on hankkinut nyt meille kaikille tämmöiset Sturdi-valjaat. Ne ovat mukavat päällä ja ihan kivan näköisetkin.

   T. Ruusu

   Poista
 7. Varmasti laadukasta tarkastusta :) Meillä tuuli aika kovaa ja tipupuun oksat rapisivat ikkunaan. Sitä piti käydä tarkistamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mökillä on sen verran avaraa, ettei okset raapineet ikkunoita, mutta tuuli kyllä ulvoi siitä huolimatta. Varsinainen vahinko huomattiin vasta aamulla ja silloin sitä piti heti mennä tarkastamaan.

   /R

   Poista
 8. Kyllä se myrsky täälläkin kävi, mutta ei sitä täällä kerrostalon yläkerroksissa oikeen ees huomannu, vähän parevekelasit ja parvekkeen metallinen sisäkatto piti meteliä, mutta muuten oli ihan tavallinen ilta.
  -Pena

  Ihanat myrskytarkastajat. :D
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillähän oli sitten leppoisa perjantai-ilta ja lauantain vastainen yö. Meillä meni sähköt heti alkuillasta ja ne palautuivat vasta tänään sunnuntaina... Mutta ei se meitä haitannut ja päästiinpä sitten heti lauantaina ulos tarkastelemaan vahinkoja :)

   - Ruusu -

   Poista
 9. Hyvä, ettei tullut suurempaa vahinkoa! Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta piti kuitenkin tarkistaa tarkasti. Emäntä kiittää kuvakehuista :)

   T. Ruusu

   Poista
 10. Tori reippaita pikkutarkastajia! :) Hyvä, ettei tullut isompia vahinkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Olemme tosi reippaita! Emäntä ja isäntä olivat helpottuneita, kun ei tuon enempää vahinkoa tullut. Muhkea tuuli kuitenkin..

   /Ruusu

   Poista
 11. Siellä näyttää myrsky olleen tosi ärhäkkänä kun sähköt katki ja puun juuretkin lähteneet puun mukana! Kiva seikkailu kisuille päästä tarkastamaan vahinkoja! :) Täälläkin piti olla kova myrsky, mutta ihan tavallinen syysilma olikin lopulta. Tuuli ulvoi parvekkeella, sitä se tekee aina kun tuulee kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulenpuuskat olivat kyllä sopivan ärhäkät, että oikein pelotti olle ulkotarhassa!

   /R

   Poista