lauantai 28. marraskuuta 2015

Kokin apuri

Lilja:
Lauantai on kiva päivä, koska silloin isäntä ja emäntä ovat useimmiten kotona. Erityisen kivaa on silloin, kun emäntä tekee ruokaa tai leipoo.


Mulla on nimetty paikka keittiösaarekkeella, josta tarkkailen emännän touhuja. Tänään hän leipoi kinkku-juustopiirakkaa.


Oikeasti emäntä ei ihan tykkää, että olen saarekkeella, kun hän tekee ruokaa. Kuulemma ei ole hygieenistä tai jotain...


Jos hän nostaa minut pois, valitan maukaisulla. Pian hyppään takaisin saarekkeelle, katson häntä anelevasti silmiin ja jään uudelleen istumaan saarekkeelle tarkkailupisteelleni. Emännällä ei ole sydäntä nostaa minut pois joka kerta, kun hyppään takaisin pöydälle.


Sitten piirakka meni uuniin. Vaihdoin tähystyspaikkaa uunin päälle, koska pöytä on lämmin siitä kohdasta.


Ainoa tyhmä juttu on se, että minä en saa maistaa piirakkaa vaikka kuinka olen ollut emännän keittiöapurina. Ihmisruoka ei kuulemma ole kissoille.

Saatteko te napostela ihmisten ruokia?

18 kommenttia:

 1. Meillä kissa saisi luvan kanssa hengailla yhdellä saarekkeella, jossa en elintarvikkeita käsittele. Mutta eipä neitiä kiinnosta :')

  Joskus saa maistella pieniä paloja kinkkua tai nakkeja, ehkäpä kerran tai pari kuukaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Vai että ihan nakkeja ja kinkkua. Ei me vaan saada! Epistä.

   Joskus, kun emäntä valmistaa lihaa ja siivoaa vaikka sisä- tai ulkofilettä, saamme syödä ylijäämät. Se on niin hyvää ja tykkäämme kaikki neljä saamistamme liharippeistä! Useimmiten kierrämme kaikki neljä silloin emännän jaloissa ja seistään takajaloilla ottaen tukea joko keittiökaapeista tai emännän jaloista.

   T. Lilja

   Poista
 2. Meiän ihminen ei harrasta kiinnostavia ruokia :-(( Se sharonkin, eihän me sitä syöty, kun rouskuteltiin vaan maistiaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmä ihminen. Miksei se syö herkkuja? Meidän syövät, mutta syövät kaikki aina itse. Me ei saada. Meidänkin ihmiset ovat välillä niin tyhmiä ja itsekeskeisiä.

   /Lilja

   Poista
 3. Mä en kyllä sais maistella ihmisruokia, mutta jos onnistun varovasti ujuttamaan tassun ihmisen jugurttipurkkiin, niin sittenhän sitä jugua voi tassusta nuoleskella ja ihmisen leivän päältä on joskus myös juustot päätyneet väärään kitaan kun on leipä ollut sekunnin valvomatta.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan isännän muroja. Tai siis tarkemmin sanottuna maitoa, jota isäntä kaataa murojen päälle. Kun isännän silmä välttää, olen oitis kastamassa kieleni isännän murokulhoon. Aiemmin isäntä närkästyi niin, että se vaihtoi itselleen tuoreen annoksen uudella maidolla (kuulemma mun kielessä on paljon bakteereja). Nykyään se ei häntä enää haittaa yhtä paljon ja meillä on myös sanaton sopimus, että mä annan isännän ensin syödä rauhassa ja sitten mä saan nuolla kulhon viimeiset maitotipat.

   /Lilja

   Poista
 4. Kalaa! Katkarapuja! Mamin on pakko antaa mulle niitä jos se laittaa itelleen. Mä hyppään työpöydälle pyytämään :) Molemmat tietty raakana (pakkasen kautta). t. Sofi
  Mä saan joskus harvioi kalkkunaleikettä. Se ei kuulemma käy kissoille, kun siinä on suolaa, pöh. t. Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. Onko kaikissa kalkkunaleikkeissä suolaa? Me saadaan kerran päivässä raakaa lihaa ja aika usein se on kanan- tai broilerinsuikaleita. Emäntä sanoo, että tarkistaa aina kaupassa, ettei niihin ole lisätty suolaa.

   Katkarapuja minäkin haluaisin!

   T. Lilja

   Poista
  2. Piti olla LEIKKKELETTÄ eikä leikettä. Mami ei osaa kirjoittaa. Raakaa suolatonta kalkkunaa ja broiskua me kyllä saadaan, se on ihan normiruokaa meillä.

   Poista
  3. No hyvä, että saatte raakaa suikaletta. Niin mekin. Ja tykkäämme. Kinkku- tai kalkkunaleikkeleitä mekään ei ikinä saada. Paitsi jos pitää syödä joku yök-lääke, silloin emäntä yrittää piilottaa lääkkeen leikkeleeseen tai juustosiivuun.

   T. Lilja

   Poista
 5. Asiantuntevaa apua! Ja herkullista piirakkaa :) Täällä ei saada ihmisten ruokia. Eli aika nipoa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ankeeta. Me nelijalkaiset emme pidä nipoista, eihän?

   /L

   Poista
 6. Piirakkaa, nam! En saisi syödä ihmisten ruokia, mutta käyn aina välillä varkaissa. Esimerkiksi eilen sain saaliikseni pari katkarapua. Nykyisin myös hyppään ovelasti viereiselle tuolille, kun henkilökunta on syömässä aamupala. Sitten tulen joskus kehräten syliin ja nostan ihan varovasti etutassut ruokapöydälle, jolloin henkilökunta ei viitsi käskeä minua alas, kun niin söpösti kehrään siinä. Joskus olen tällä tavoin saanut nuolaistua juustovoileipää.

  T: Roope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ihan parasta Roope! Tänään sain napattua emännän lautaselta samalla taktiikalla Serrano-kinkkua. Emäntä tosin otti sen pois mun suusta,kun se on kuulemma ihan liian suolainen minulle. Epäreiluuden huippu on kyllä se, kun jo anastettu ruoka viedään suusta pois!

   T. Lilja

   Poista
 7. No just... Kyllä sun kuuluis saada melkein puolet piirakasta... Ku oot ollu tollai apuna... Mekään ei koskaan saada ihmisten ruokia... Kerran sain varastettua oliivin, mutta mua vähän kadutti jälkikäteen... -Paavo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Puolet vähintään! Mikä on oliivi? Oliko se hyvää ja miksi kadutti?

   /Lilja

   Poista
 8. Kissa on mukavaa kokkausseuraa, kunhan ei tarvi olla joka hetki vahtimassa varkauksien varalta. :D *merkitsevä katse Haikun suuntaan* Yleensä meillä apukokkina on juurikin Haiku ja kovastihan se tahtoisi itsensä palkkaamisesta palkkiota, mutta joutuu tyytymään silityksiin ja leikkeihin, ruokapalkkaa ei tipu. :)

  VastaaPoista