keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Alkuvuoden ruokalista

Lilja:
Emäntä kävi ruokaostoksilla Zooplus-verkkokaupassa. Sieltä saa kaikkea hyvää ja vielä herkkunamejakin! Tällä kertaa emäntä hankki meille kerralla paaaaaaljon ruokaa. Nyt sitä riittää vaikka koko talveksi.


Zooplussasta saapui kokonaiset kaksi laatikollista ruokaa. Kaikki Zooplussasta tilatut ruoat ovat täysin viljattomia, jotta Cocokin voi syödä niitä pelkäämättä ihottumaa.

Seuraavien kuukausien ruokalista näyttää siis tältä:
 • Bozita Chunks in Gravy
  • Emäntä tilasi meille lohta, kania, katkarapua, kanaa & kalkkunaa sekä naudanlihaa.
  • Hinta-laatusuhteeltaan Bozita on mainio, koska annokset tulevat 370 gramman tetrapakkauksissa ja yhden pakkauksen hinta oli Zooplussassa 1,04 euroa.
  • Tästä ruotsalaisesta korkealaatuisesta ruoasta tykkäävät erityisesti Bertta ja Coco. Minä syön mielelläni kalanmakuisia versioita, mutta Ruusu ei ole kovin innoissaan Bozitasta.
 • Catz Finefood Pouch
  • Saksalaiseen Catz Finefoodiin ollaan tutustuttu alunperin Megaeläimen valikoiman kautta. Näitä syömme kaikki neljä mielellämme - minä tietenkin kalamakuja painottaen.
  • Näitä emäntä tilasi meille kahta erilaista lajitelmaa, joissa on kaikenlaisia makuja.
  • Annospussin koko 85 grammaa ja hintaa yhdelle pussille tulee samaiset 1,04 euroa.
 • Applaws Pouch in Jelly ja Applaws Cat Paté
  •  Joissakin Applawsin tuotteissa on pikkuriikkisen riisiä, eikä emäntä uskalla niitä antaa Cocolle. Näissä ei kuitenkaan ole viljaa lainkaan ja ne maistuvat muutenkin hyvältä. 
  • Myös Applawseista emäntä tilasi makulajitelmat, joissa on sekä kanaa että kalaa. Minä olen ainoa, joka en syö näistä muuta kuin kalaversioita. Siis eihän kanaa voi syödä missään muussa muodossa kuin raakana!
  • Hyytelöpussien annoskoko on 70 grammaa ja yksi annospussi maksoi Zooplussassa 1,17 euroa. 
  • Paté-rasioiden annoskoko on 100 grammaa ja yhden rasian hinnaksi tuli tasa euro.

Märkämuonan lisäksi saamme raakaa ruokaa, josta minä pidän erityisesti. Kana- ja possusuikaleet ovat mun herkkuja. Mielelläni syön myös possun kieltä ja sydäntä sekä kalaa kuten lohta ja perkaamatonta silakkaa.

Suurin piirtein joka toinen päivä meille tarjotaan myös raksuja. Tällä hetkellä Ruusulla ja minulla on käytössä Naturea-raksut. Ruusulla on meistä kaikista herkin masu eikä se kestä kuivia raksuja tyhään vatsaan. Siksi raksut tarjoillaan meille usein puolikkaan raaka- tai märkäruoka-annoksen jälkeen. Bertta ja Coco saavat Purenatural Sterilized-raksuja, joista me ei Ruusun kanssa välitetä. Raksut ovat kuulemma hyväksi hampaille, sanoo emäntä.


Varsinaisten ruokaostosten lisäksi emäntä oli hankkinut meille myös kaksi tuubia mallastahnaa ja kokeilumielessä myös monivitamiinitahnaa. Aiemmin olemme saaneet lisävitamiinit jauhettuna tablettina, mutta tuo tahna maistui ensituntumalta oikein hyvältä!

Emännällä on tapana piilottaa Ruusun ja mun kiimanehkäisytabletit mallastahnanokareeseen. Silloin tabletitkin maistuvat hyvältä eikä niitä tarvitse pakkosyöttää meille. Suosittelen kokeilemaan tabletinsyöntikikkaa teilläkin!


Kaiken kukkuraksi laatikoissa oli Cosma-herkkuja! Ne ovat ihan parhaita! Cosma-herkkuputkiloita emäntä oli hankkinut peräti kaksi viiden kappaleen säästöpakkausta. Makuina saimme kanaa ja tonnikalaa.

Ai niin oli laatikossa kanssa kissanruohon kasvatustarpeet. Yhden paketin verran ruohoa emäntä laittoin kasvamaan heti. Saapa nähdä kuinka pian alkaa näkymään vihreää ruohoa, kun on näin kylmä ja pimeää.

Autoimme emäntää purkamaan Zooplussasta tulleet laatikot ja emäntä teki siitä pienen videon:

               

Mistä teidän ihmiset metsästää teille ruoat?

16 kommenttia:

 1. Olipas kivasti erilaisia ruokia, meidän emäntä ostaa yleensä vaan jotain paria erilaista ja olettaa meidän tyytyvän siihen... Ja kuulemma tuolta zooplussalta se kans tilailee muutaman laatikon kerrallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä teidän emäntä on ymmärtänyt väärin. Me kissathan olemme nirsoja emmekä syö samaa ruokaa kaksi kertaa saman viikon aikana. En minä ainakaan...

   T. Lilja

   Poista
 2. Meidänkin mamma tilailee zooplussasta meille sapuskoita aika usein. Tosin meidän raksut se hakee aina jostain Murren Murkinasta, kun niitä ei kuulema saa juuri mistään muualta. Välillä myös se hankkii meidän märkäruuat vähän sieltä sun täältä, samoin lihat. Tosin mähän en niihin lihoihin koske.
  Terv. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidänkin emäntä ostelee ruokia meille sieltä ja täältä. Raa'at lihat tulevat samoista altaista kuin emännän ja isännän omat ruoat. Meillä kaikki syö raakaa lihaa.

   /Lilja

   Poista
 3. Meillä ihminen metsästää ruokaa useimmiten ihan tosta läheltä jostain kaupasta, mut sitte aina välillä sekin metsästää sieltä Saksasta. Ihan liian vähän saan kyllä noita Saksan-ruokia, ne on niin namia. Ei aina jaksais vaan tota raakaakaan popsia...
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas voisin sitä raakaa kyllä syödä enemmänkin. Se on kuulemma vaan aika kallista niin siksi saamme osan ruoista myös pussi- ja purkkiruokina.

   /Lilja

   Poista
 4. Me ollaan noiden märkisten kanssa aika nirsoja ja syödään pääasiassa lihaa ja raksuja. Mami metsästää niitä raksuja kans tuolta saksanmaalta tai M&M:stä. Lihat se hakee Cittarista samalla kun itteleenkin sapuskaa. Joskus syödään mamin kanssa samaa ruokaa, mut me raakana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin tykkään lihasta ja raksuista! Nam nam!

   /L

   Poista
 5. Oi tota ekaa kuvaa! Ilme! Mekin käytetään muuten Zooplussaa

  VastaaPoista
 6. Tuolta samasta paikasta! Onneksi ei kuitenkaan samoja ruokia, koska meidän mielestä noi kaikki on tosi pahoja... -Kissat-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. No onneksi on eri makuja olemassa. Mä taas on sen verran nirso, ettei noita liha- ja kanaversioita juurikaan syö purkkimuodossa. Kala sen sijaan maistuu aina - niin raakana kuin valmisteenakin.

   T. Lilja

   Poista
 7. Just hyvä ruokakauppa toi Zooplus, meidän hovihankkija kanssa ;)

  Ja miellä muuten hyökkää samanamoinen lauma kimppuun, kun vähän helistelee Cosman namipurkkia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Bertta ja Ruusu ovat aina ensimmäisenä kaikkialle, mutta ei me kauheasti perässä tulle Liljankaan kanssa. Cosma-namipurkin ravistelu on yksi ääni, joka saa meidät liikkeelle, ja toinen tehoääni on metallisten ruokakippojen ravistelu.

   T. Coco

   Poista
 8. Voi mikä kehräys Cosman namien kanssa, oli ihana nähdä video näistä söpösistä! Vauhdikasta menoa. ♥ Mahtava määrä ruokaa, puoliraakaruokinnalla Zooplus-shoppailu olikin parhautta. :D Sen vuoksi meidän täysraakaruokinnalle siirtyminen venyikin, kunnes Rakun allergiaoireiden vuoksi oli ns. pakko siirtyä. Raksut ei juurikaan hyödytä hampaita, meillä niitä murusia jäi monesti hampaidenkoloihin kun aikoinaan kisut söivät vähän raksujakin. :) Nykyään kun Nora syö raksuja vesikastikkeen kera, se ei juuri pureskele.

  Meillä ruoka metsästetään vielä osittain Zooplussasta (Nora), mutta yleensä markettien kylmähyllyiltä. Lisäksi eläinkaupasta ja liikkuvista liha-autoista haetaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cosma-namit ovat kyllä parhautta. Kyllä mekin pidämme raa'asta paljon, mutta korkealaatuinen, teollinen ruoka on kyllä kivaa vaihtelua sekä helpottaa emännän ja isännän lompakkoa.

   T. Coco

   Poista