maanantai 14. joulukuuta 2015

Emäntä, sä pilasit mun mahdollisuudet!

Lilja:
Me oltiin Ruusun ja Cocon kanssa RUROKin kissanäyttelyssä Karkkilassa viime viikonloppuna.


Emäntä oli koristellut häkin jouluisasti valoin ja vempelein.

Näytelmät olivat tällä kertaa ihan hauskat. Ainakin kunnes emäntä mokasi. Moka tapahtui tosin jo lauantaina.


Olimme Ruusun kanssa olleet tuomareilla arvosteltavana. Saimme molemmat hyvät arvosanat, sertit ja kutsun tulla takaisin tuomarin paras -valintoihin. Minua arvostellut tuomari oli kuitenkin niin vikkelä, että emäntä missasi mun tp-valinnat. Siis M_I_S_S_A_S_I !!! Miten se on edes teoriassa mahdollista? Onhan emäntä kuitenkin aika paljon kissanäyttelyissä ollut viimeisen vuoden aikana...

Kaikista pahinta oli se, kun emäntä kävi jälkikäteen kysymässä tuomarin assistentilta, montako kilpasiskoa minulla olisi ollut. Assistentti vastasi, että meitä olisi ollut yhteensä neljä naarasta ja että kuulemma tuomari olisi valinnut minun ja yhden toisen kissan välillä. Olivat kuulemma jopa kuulutelleet meitä, mutta ei emäntä ollut mitään kuullut...

Emäntä siis pilasi mahdollisuuteni. Toisaalta uskon, että emäntää harmitti asia enemmän kuin minua.


Sunnuntaina nappasin sitten värin paras -maininnan toiselta tuomarilta. Sitä ei emäntäkään onneksi pystynyt mokaamaan.

Näyttelyt järjestettiin Högforsin ruukilla ja näyttelyhalli oli vanha, rustiikkinen tehdashali. Emännän mielestä se oli tosi hienon näköinen ja valokuvasi enemmän ruukkia kuin meitä kissoja. Tässä parhaat otokset (ei sovi kissablogiin, mutta anyway...).


 
En ymmärrä, mikä hetken mielijohde emännälle tuli, kun hän innostui kuvaamaan seiniä meidän elävien, ihanien kissojen sijasta. Täysi pöhkö se välillä on...

Ymmärrättekö te, miksi ruukkimiljöötä olisi niin hauska valokuvata?

12 kommenttia:

 1. Höh! Menikö se tuonne ongelle? En minä sitä kuvausta sikäli tiedä, mutta tuolla olisi kiva juoksennella.. tosin en menisi pauhaavan kosken lähelle. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään varmaan tykkäisi tuosta koskesta. Pelottavaa. Ja muutenkin oli viikonloppuna kylmä ulkona. Sisätiloissa on parempi olla!

   T. Lilja

   Poista
 2. Kyllä sulle tulee vielä uusia näyttelyitä ja silloin ihminen on varmaan tarkempana!
  Kai tossa ruukkimiljöössä on jotain kummallista ihmisten mielestä. Meidänkin mami kuvasi viime kesänä hurjan paljon kuvia Fiskarsista. Siellä ei kyllä ollut kissoja joita kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä juuri pelkäänkin, että emäntä on entistä tarkempi jatkossa. Nyt sain huilia rauhassa näyttelyhäkissä ilman kauneusunia häiritseviä TP-valintoja.

   /L

   Poista
 3. Ihmiset on just tollasia. Ne ei vaan hoksaa mitään tärkeetä, mut sitte jotain tiiliä kuvataan ihan intopiukeena...
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ymmärrä...

   Ps. Pena, meidän piti sanoakin sulle, että olet meidän mielestä tosi komea ja kakkien maailman ruusukkeiden arvoinen. Kuulimme Turun ilkeistä tuomareista ja halusimme vain sanoa, että ne eivät ymmärrä eikä heillä ollut lainkaan käytöstapoja!

   /Lilja ja muut

   Poista
 4. No hups! Varmasti harmitti. Varsinkin kun sai vielä jälkikäteen kuulla, että oli tuomarin suosikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups kerrassaan. Tosin vain yksi tuomarin kahdesta suosikista, eli ei se varmaa missään nimessä ollut. Ja sainpa mä lepuutella rauhassa häkissä nyt sen sijasta, että olisin _taas_ joutunut tuomarin käsiteltäväksi... :)

   /Lilja

   Poista
 5. Hups! Mutta parempi tp kuin varsinainen arvostelu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Veikkaan, ettei emännältä ikinä enään jää huomaamatta tp-valinnat. Josko kerrasta oppisi tällä kertaa...

   T. Lilja

   Poista
 6. Ooh, mikä U-tuuri! No onnea kuitenkin menestyksestä, vaikket päässyt sitä ihan kokonaan kauhomaan. Ja minäkin olisin hairahtunut kuvailemaan tuolla kaikenlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä seinissä on kuvaamista? En ymmärrä.

   /Lilja

   Poista