perjantai 1. tammikuuta 2016

Mitä vuosi 2015 sisälsi?

Coco:
Vuosi 2015 on juuri päättynyt. Vuosi oli oikein mahtava blogikissojen vuosi!

Vuoden aikana meillä on tapahtunut kaikenlaista ja ei kuitenkaan mitään erityistä normaalista kissaelämästä poikkeavaa.


Meidän blogissa uusi vuosi 2015 aloitettiin kirjoituksella, jossa Ruusu pohti valkoisen jättipallon arvoitusta. Vuoden alussa Ruusu ja Lilja olivat vielä pieniä taaperoita. Ikää Ruusulla oli vuosi sitten vain 5,5 kuukautta ja Liljalla kuukauden vähemmän.

Lilja ja Ruusu ja vähän minäkin olimme aktiivisesti kissanäyttelyissä. Vuoden aikana emäntä kolui läpi yhteensä 20 näyttelypäivää kanssamme. Menestystäkin näyttelyissä tuli vaihtelevasti. Lilja ja Ruusu olivat aika ajoin paneelissakin ja minäkin pääsin kerran.


Näyttelyiden yhteydessä yövyimme usein hotelleissa. Laskimme, että hotelliöitä tuli vuoden aikana yhteensä kahdeksan ja Ruusulle jopa yksitoista! Kännykkäkuvassa yllä Lilja on Kuopion Scandicissa. Seuraavana päivänä osallistuimme ISROKin kesänäyttelyyn samalla paikkakunnalla.


Alkuvuonna Bertta yski ja helmikuussa hänellä todettiin astma. Kun talossamme ollut remppa saatiin päätökseen, oireet kuitenkin hävisivät eikä Bertalle ikinä aloitettu lääkitystäkään. Myöhemmin keväällä Bertan hammas tulehtui ja se jouduttiin poistamaan.

Lilja ja Ruusu sekä minä itse olemme saaneet olla terveitä. Minullakaan ei ole ollut sitä ihottumaa, onneksi. Toivottavasti pysyy poissa myös tulevina vuosina.

Emäntä kiittelee meille ostamiaan kissavakuutuksia. Kuulemma Bertan hammas olisi ollut kallis keikka ilman vakuutusta ja emäntä uhosi, että kuluerä olisi näkynyt meille pienentyneinä ruoka-annoksina! Pöh, sanon minä.


Vuoden aikana vastaanotimme perääti viisi tilausta Zooplussasta. Jokaisessa kuljetuksessa oli meille ruokia, lisää leikkikaluja ja paljon Cosma-nameja. Olimme mukana tarkastamassa laatikoiden sisältöä ja auttamassa laatikoiden purkamisessa. Lopuksi laatikot jäivät lojumaan joksikin aikaa olohuoneen lattialle. Ne olivat kivoja piilopaikkoja, kunnes ihmiset eivät enään jaksaneet katsoa laatikota ja hävittivät ne.


Maaliskuun lopussa osallistuimme ensimmäiseen TICA-näyttelyyn. Ne eroavat jokseenkin FIFé-näyttelyistä ja eivät olleet minun mieleen. Ruusu sen sijaan pärjäsi hyvin ja voitti lopuksi koko näyttelyviikonlopun. Kotiin tultuaan hän keimaili mallikkaasti saamiensa ruusukkeiden vieressä. Lilja ja Ruusu osallistuivat toiseen TICA-näyttelyyn marraskuussa.


Pääsimme emännän ja isännän kanssa mökille useamman kerran vuoden aikana. Ensimmäinen mökkireissu tehtiin pääsiäisenä, sitten juhannuksena ja tietenkin pari kertaa ihmisten kesäloman aikana.

Meillä on mökillä ulkotarha, Kattila, jonne meillä on vapaa pääsy ympäri vuorokauden. Siitä pidämme kovasti. Viimeisen kerran olimme mökillä syysmyrskyjen aikaan ja pääsimme tarkastelemaan myrskyn vahinkoja.


Elokuussa saimme omat lemmikkipassit, koska meillä oli tiedossa pari ulkomaanmatkaa kissanäyttelyihin. Ensimmäisenä pääsi matkaan Ruusu, joka lensi lentokoneella emännän kanssa Varsovaan. Se oli aika jännää! Emäntä tykkäsi kovasti Puolan näyttelykokemuksesta ja kirjoittikin siitä pitkän blogipostauksen ihan itse.


Lokakuun lopussa Lilja kävi hammashuollossa, kun se oli kehittänyt jo kovasti hammaskiveä nuoresta iästään huolimatta. Lilja pelästytti eläinlääkärin ja tietenkin emännän ja isännänkin kehittämällä keuhkoödeeman anestesialääkityksestä. Onneksi tuttu ja hyvksi havaittu eläinlääkäri oli valppaana ja sai Liljan pelastettua. Emännän mielestä oli vähän turhan lähellä lähellä piti -tilanne.

Tuossahan se vuosi on nyt suurin piirtein paketissa.


Blogivuosi statistiikan valossa

Vuoden aikana emäntä auttoi meitä kirjoittamaan yhteensä 116 blogipostausta. Kuvia blogiin julkaistiin useampi sata. Kaiken kaikkiaan meistä tuli otettua jopa tuhansia valokuvia, joista vain murto-osa on päätynyt blogiin, Instagramiin tai Facebookiin saakka.

Blogin lukijamäärä on myös kasvanut vakaasti. Rekisteröityneitä lukijoita on nyt yhteensä 127. Kiitos teille kaikille - ilman teitä emäntä ei jaksaisi päivittää kuulumisiamme tänne blogiin yhtä useasti.


Emäntä sai kytkettyä päälle Google Analytics -tilastoinnin vasta maaliskuun alusta alkaen, mutta näyttäväthän jo 10 kuukauden luvut (1.3.-30.12.2015) erittäin rohkaisevilta:
 • noin 38 500 sivukatselua
 • yli 24 000 istuntoa
 • noin 9 500 käyttäjää 

Yhden istunnon kesto on ollut keskimäärin 1 minuuttia ja 12 sekuntia, jona aikana on luettu keskimääräin 1,5 sivua. 60 prosenttia lukijoistamme ovat palaavia lukijoita.

Marras-joulukuun vaihteessa emäntä sai vihdoin apuja asentamaan meille jo aiemmin hankitun oman blogiosoitteen, www.kissakermakupilla.fi. Voi toki olla yhteensattumakin, mutta tämän jälkeen lukijamäärät ovat lähteneet selvään kasvuun.

Kun vertaa marras- ja joulukuuta keskenään, näkee selvän parannuksen luvuissa:
 • Istunnot +4,24 %
 • Käyttäjät + 2,24 %
 • Sivun katselut + 37,64 %
 • Sivut/istunto +32,05 %
 • Istunnon keskimääräinen kesto +50,46%


Facebook ja Instagram

Facebookissa kasvatimme tykkääjiemme määrää ja meillä oli vuodenvaihteessa 232 Facebook-fania.


Emäntä on julkaissut kuviamme aktiivisesti myös Instagramissa, jossa seuraajien määrä ylitti 800 rajapyykin juuri ennen uutta vuotta. Instagramissa tuli vuoden aikana julkaistua yhteensä 249 kissa-aiheista kuvaa ja ne keräsivät yhteensä yli 22 500 tykkäystä. Huikea määrä! Kuvassa yllä vuoden tykätyimmät Instagram-kuvat.

Suurkiitos teille kaikille, että jaksatte seurata meidän ja emännän touhuja blogimme kautta sekä muissa kanavissa! Joka ikinen teistä on meille tärkeä.

Parhainta uutta vuotta 2016 itse kullekin!

14 kommenttia:

 1. Teidän juttuja on aina kiva lukea.
  Hyvää alkanutta vuotta toivottavat Pena, Punkku ja ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ja Punkku on kyllä niin sopiva lisä teidän perheeseen! :)

   T. Emäntä

   Poista
 2. Huimia kuvia ja paljon sutinaa! Mä seuraan teitä lähinnä vain blogissa (hiukan myös G+ssa) vaan hyvin on materiaalia riittänyt silti. Onnekasta ja ihanaa uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   T. Emäntä

   Poista
 3. Kivoja lukuja teillä! Mäkin oon miettinyt oman osoitteen hankkimista blogille, ja nyt vasta huomasin että teillä semmoinen on jo, siistiä. :)

  Hyvä uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Suosittelen oman osoitteen hankkimista. Paitsi, että se on kivaa ja pro-oloista niin se ei myöskään ole itse asiassa kauhean kallista. URL:in ja Blogger-tilin yhdistäminen olikin sitten minulle hieman liian vaikeaa ja jouduin turvautumaan tekniseen tukeen :)

   T. Emäntä

   Poista
  2. Mistä muuten hankit nimipalvelimen? Mä oon tyssännyt lähinnä siihen kun en tiedä mikä olisi paras. Löysin kuitenkin eilen tästä postauksesta inspiroituneena jonkin ilmaisen nimipalvelintarjoajan ja ohjeet koko touhun tekoonkin jostain blogista! Ehkäpä mäkin uskaltaudun kokeilemaan tuota oman osoitteen hankkimista! :)

   Poista
  3. Hankin omani Planeetta.fi:stä. Ei kai sillä kovin paljon eroa ole mistä hankkii. Hinta on myös aika lailla standardi paikasta riippumatta. Lähinnä pitää päättää, haluaako pelkän URL:in tai myös sähköpostiosoitteen. Ja otatko vuodeksi tai kerralla useammaksi vuodeksi - itse otin kolmeksi vuodeksi, jolloin sain hintaa hieman alaspäin.

   Poista
 4. Teillä on tapahtunut vuoden aikana kaikenlaista. :) Oikein hyvää uutta vuotta 2016 teille, ja toivotaan että pysytte kaikki terveinä ja tyytyväisinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Sitä samaa, hyvää uutta vuotta!

   T. Coco

   Poista
 5. Teidän vuosi on kyllä ollut tosi kiva! Ihanaa uutta vuotta sinne ♥ Toivomme vähemmän lääkärireissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös! Ehdottomasti toivomme enemmän terveytt ja vähemmän lääkärireissuja, meille ja teille.

   /Coco

   Poista
 6. Melkoinen vuosi! :) Ihanaa, että Bertan astmaoireet hävisivät eikä lääkitystä tarvittu! Olette melkoisia näyttelykonkareita kun kävitte noin monessa ja vieläpä eri kattojärjestöjen järjestämissä. :D Onko tälle vuodelle tulossa paljon näyttelyitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna emäntä suunnittelee reipasta näyttelyttämistä ensimmäisen puolen vuoden. Leppävirran kesäkuisen näyttelyn jälkeen nuorikko jäänee mammalomalle, jos suunnielmat pitävät kutinsa.

   T. Coco

   Poista