keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Raksupurkit järjestyksessä

Bertta:
Tähän väliin sopii varmasti kaikille hieman arkisempi postaus. Kyseessä on kuitenkin yksi lempiaiheistani eli ruoka.

Meillä syödään pääsääntöisesti puolet raakaruokaa ja puolet hyvälaatuista teollista ruokaa. Teollinen ruoka on usein märkämuona, mutta välillä saamme myös raksuja.

Emäntää kismittää aika ajoin eri raksapussien lojuminen ympäriinsä. Hänen mielestä pussit eivät ole tarpeeksi tiivitä ja raksujen tuoksu ja tuoreus heikkenee ennen aikojaan. Viime viikolla hän kehitti raksuille uuden säilytysratkaisun. Lasipurkit!


Tässä ne nyt ovat. Kaksi ensimmäistä purkkia ovat valmiina. Yhdessä on Purenaturalin aikuisraksuja (lähinnä Liljalle ja Ruusulle) ja toisessa leikatun kissan raksuja (mulle ja Cocolle).

Emäntä leikkasi irti pusseista raksujen etiketit ja liimasi ne teipillä purkin kylkeen, jotta olisi helppo tunnistaa kumpaa on kummassa purkissa.


Purkit ovat tiiviit, kun lasikannen alla on kumitiiviste. Höh, ei tule tuoksuja!


Emäntä hei, enks mä nyt sais vähän raksuja palkkioksi, kun esittelin sun uudet purkit niin hienosti blogissa? Anna, anna!

Onko teidän ihmisillä jotain hyviä vinkkejä tai erikoisia tapoja säilyttää ruokianne?

21 kommenttia:

 1. Meidän raksut ovat kaapissa pakkauksissaan. Yleensä emäntä laittaa niihin pussinsulkijan, jotta aromit ja kosteus eivät pääsisi toistensa kimppuun = meillä olisi maistuvampaa ruokaa. Mutta tuo olisi varmaan vielä tehokkaampi! Ps. Saithan kuvauspalkkion? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussinsulkija on varmasti yhtä tehokas kuin lasipurkit! Luulen, että emäntä teki tuon purkkijutun osittain myös ulkonäön takia. Ja sitä oikeasti harmitti kaapissa lojuvat täydet ja puolitäydet pussit sekaisin. Nyt ainakin näkee hyvin, paljonko on jäljellä mitäkin sorttia. Lisäksi purkit pysyvät hienosti rivissä kaapissa.

   T. Bertta

   Poista
 2. Meillä on kans raksut lasipurkissa, mutta oikeastaan ajattelen, että tuoreuden kannalta olisi fiksumpaa säilyttää ne pusseissaan. En oo vaan vielä saanut aikaan siirtymää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla näin, että tuoreuden kannalta olisi fiksumpi säilyttää alkuperäisessä pussissa. Toki se vaatii, että pusin saa hyvin tiivisti suljettua, mikä saattaa olla vähän niin ja näin.

   /Bertta

   Poista
 3. Oi vitsit kun on kivannäköset nuo lasipurkit! Tosi kivat! Meillä oli aikaisemmin teollisen kuivaruoan säilytykseen tarkoitettu iso ilmatiivis säiliö, mutta kun muutin pienempään asuntoon en löytänyt sille mitään näpsäkkää paikkaa. Nyt on sitten vaan pidetty kuivaruoka omassa pussissaan ja yritetty sulkea pussi mahdollisimman tiiviisti. :D Ehkä mä inspiroidun tästä teidän ratkaisusta ja rupeen copycatiksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopiokissaksi saa ryhtyä :) Tuo etiketin teippaaminen purkin kylkeen oli kyllä emännältä ihan fiksu veto. Nyt ei tarvitse arpoa, mitä ruokaa missäkin purkissa on.

   /Bertsa

   Poista
 4. Kivan näköset purkit :) meillä vaan koulussa (eläintenhoitaja) kritisoitiin tota purkkiin kaatamista koska silloin kaikki raksut joutuvat ilman takanssa tekemisiin ja saattavat härskiintyä nopeammin. Enemmän koirapuolen ongelma taitaa olla se että kaadetaan vanhojen raksujen päälle uusia eikä pestä koskaan purkkia. Paras vaihtoehto olisi laittaa koko raksu pussi purkkiin :) Mutta tunnustan myös itse kaatavani raksuja 0,5l tai 0,75l orthex pakastepurkkiin :D, koska ajattelen sen olevan parempi kuin sen että päivittäin aukoo isoa pussia ja ottaa vähän raksuja kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuo on ihan korrekti havainto ja oppi koulusta. Muttakin ne lasipurkit ovat oikeasti niin kätevät...!! :)

   Sama teoria pätee myös esim. kahvipussin sisällön laittamisesta erilliseen purkkiin: Kahvipuru pääsee kosketuksiin ilman kanssa, jolloin sen aromi häviää ja se häärskiintyy nopeammin.

   /Bertta

   Poista
  2. Jep :) erillisen purkkin käyttäminen on kyllä kätevää :D sillä käytän noita orthexin purkkeja + ne on näppärä heittää tiskikoneeseen. Lasipurkkeja voisi kyllä harkita seuraavalla Ikea reisulla.
   Katson aina kauhulla tuota kahvin kaatamista erilliseen purkkiin varsinkin kun itse tavoittelen parempaa kahvia. Kaupassa tulee katseltua paahtopäiviä ja välillä haen ihan tuoretta paahtoa suoraan paahtimolta :)

   Poista
 5. Kivalta näyttää nuo purnukat. Meillä ei oo tota kuivamuonaa ollenkaan, kaikki ruoka on jääkaapissa tai pakkasessa.
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin saamme raksuja aika harvoin, jokunen kerta viikossa vaan.

   /Bee

   Poista
 6. Meillä on ihan vaan niissä omissa pusseissa. Jos pussissa ei ole omaa sulkijasysteemiä, niin käytetään sellaista muovista pussinsulkijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän emäntä ei omista pussinsulkijoita... Onpa alkeellista toimintaa.

   /Bertta

   Poista
 7. Onpa nätti ratkaisu! :) Meillä säilytetään Noran raksuja jääkaapissa, siellä on pakastimen lisäksi paras säilyvyys. Raksupakkauksen avaamisen jälkeen rasvat, etenkin omega 3, aloittavat heti härskiintymisen. Mitä enemmän raksut ovat kosketuksissa ilman kanssa, sitä nopeampaa härskiintyminen on. Kylmäsäilytys hidastaa prosessia hieman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, emme ole tulleet ajatelleeksi jääkaappisäilytystä! Tuo on muuten hyvä vinkki, jos vaan jääkaappiin mahtuu. Meidän jääkaappi on poikkeuksellisen pieni, joten meillä tuo ei käytännössä onnistu. Onneksi meitä on neljä kissaa, joten raksupurkit tyhjentyvät suhteellisen reippaasti.

   Poista
 8. Hyvä idis !
  Meillä kaadetaan raksut peltirasiaan ja se kyllä falskaa ainakin aromien puolesta ;) Vaan aina pojjiille maittanut niin jatketaan samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ennen raksut peltirasiassa - kylläkin pussissa peltirasian sisällä. Peltirasian kansi tosiaan falskaa aika paljon.

   T. Bertta

   Poista
 9. Aika kiva idea! Meillä on raksut semmoisessa muovirasiassa minkä ostin mustista ja mirristä, kun meidän raksuissa ei ollut sitä sulkijaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meidänkään raksupussissa ole sulkijaa. Tai on, mutta se on oikeasti tosi huono. Purkit ovat emännän mielestä paitsi kivan näköiset myös käytännölliset.

   T. Bertsa

   Poista