maanantai 25. huhtikuuta 2016

Päivän taikasana: Voi huuhhuh!

Coco:
Olen onnistunut hämmentämään emännän (ja vähän isännänkin). Menin ja voitin kastraattinaaraiden sarjan Turun rotukissayhdistyksen näyttelyssä sunnuntaina. Emäntä joutui hieraisemaan silmiään kaksikin kertaa kuultuaan tuloksen.


Kaikki alkoi siitä, kun emäntä heräsi sunnuntaiaamuna kello 05 ehtiäkseen Turkuun autolla. Liljan hän nappasi kainaloon vaivihkaa, mutta minä linnottauduin ensin sohvan ja sitten sängyn alle emännän käsien ulottumattomiin. Pienen hetken sain emännän jopa pohtimaan, että hän joutuisi jättämään minut kotiin, kun olimme jo puoli tuntia aikataulusta myöhässä.

Lopulta suostuin tulemaan kolostani ulos, kun isäntä minua lirkutteli, ja pian oltiinkin jo autossa nokka kohti Turkua.

Näyttelypäivä ei millään tavalla poikennut aiemmista. Abessinialaiset arvosteltiin heti aamusta ja sekä minä että Lilja saimme sertit. Molemmat kutsuttiin takaisin Tuomarin paras -valintoihin. Lilja ei päässyt jatkoon. Minun kohdalla kilpasiskona oli kaunis Cornish Rex, jonka turkki ei tuomarin mielestä ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa. Siksi hän päätyi nominoimaan minut edustajakseen paneeliin.

Emäntä oli kovin otettu ja yllättynyt nominoinnista, mutta ei lainkaan osannut odottaa mitä vielä oli tulossa.


Paneelissa olin hyvätuulinen oma itseni ja pussasin rohkeasti kaikkia tuomareita, jotka tulivat rapsuttelemaan minua. Äänten laskun aikaan Karvaformuloiden Simban, Tiitin ja Nalan emäntä kuiskasi, että kohta kuulutetaan, että ääniä on kahdelle kissalle (kolmesta). Emäntä tokaisi takaisin, että niin varmaan – niille kahdelle muulle. Olen nimittäin yhden kerran aiemmin ollut panelissa (emännän mielestä silloinkin pienen vahingon avittamana), enkä silloinkaan saanut yhtään ääntä.

Ensin kuuluteltiin, että yksi ääni oli mennyt kissalle X, ja sitten kuulutettiin, että kaksi muuta ääntä oli mennyt samalla kissalle numero 274, joka on tämän luokan voittaja. Siinä meni hetki emännälle ymmärtää, että se numero oli minun numero!

Kun emäntä vihdoin ymmärsi, että minä – hänen Coco – olin voittanut, hän meni ihan sekaisin ja siitä sekavasta tunnelmasta on kestänyt tähän päivään asti normalisoitua. Hän on varmaan tuhat kertaa jo hokenut että "Voi huuhhuh!" ihan samalla tavalla kuin Tarja Turunen juuri päättyneessä Voice of Finland -kilpailussa.


Tänään kotona on chillailtu koko rahan edestä. Tai siis me kissat olemme, ei ihmiset. Poseerauskuvien jälkeen olen vetänyt lonkkaa kotimme aurinkoisemmassa paikassa nuuskutellen ruusuketta ja Tuomarin paras -mitalia. Olen vaan niin paras, Best in Show.

Ps. Suurkiitos teille kaikille, jotka olette jo käyneet onnittelemassa minua Facebookissa. Olette ihania jokaikinen!

36 kommenttia:

 1. Onnittelut kaunokainen! Komea pokaali ja kaunis ruusuke :) - Alex ja Outi

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinä olet huippu Coco! Ajattele jos olisit jäänyt sängyn alle! Toosi hauska tuo vipa kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuota en kyllä tullut ajatelleeksi, kun piilouduin sängyn alle!

   /Coco

   Poista
 3. Hieno saavutus! Isot onnittelut :)

  VastaaPoista
 4. Hih, meidän ihminen kertoi, että teidän emäntä oli ollut ihan sen näköinen, että se ei edes tiennyt kenestä puhutaan kun näyttelyn ehdottomasti kaunein aby julistettiin voittajaksi. Näytti kuulemma siltä, että palkintoakaan ei meinannut älytä hakea ollenkaan. :)
  Paljon onnea voitosta!
  -Pena ja Punkku sekä ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.. Juuri semmoinen ilme emännällä kyllä olikin. Onneksi se kuitenkin lopuksi tajusi käydä hakemassa pokaalini - ensin se oli nimittäin vaan viemässä minut pois kuljetuskoppaan.

   T. Coco

   Poista
 5. Oikein paljon onnea vielä tätäkin kautta! Meidän mami tuossa kehuskelee, että hän saikin tavata ja kuvata eilen tätä superkaunotarta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia ja Olga! Oli kiva tavata teidän mami! :)

   /Coco

   Poista
 6. Hienoa! Isot onnittelut!

  Meidän kissaklaanin blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen :) Siellä on meidän tunnelmia SW-näyttelystä :)
  kissaklaani.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Juu, luimmekin, että bloginne muuttaa. Tulemme visiitille!

   /Coco

   Poista
 7. Kyllä sinä Coco vaan olit kaunein, ihan niinkuin meidän emäntä tiesi jo ennen ääntenlaskua. Hyvä että tuomaritkin sen huomasivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan Simba, Nala ja Tiiti - teidän emäntä on paras! Pus!

   /Coco

   Poista
 8. Isot onnittelut kategoriavoitosta! :)

  VastaaPoista
 9. Harmittaa, etten päässyt näkemään Cocon voittoa paikan päällä! Niin huikeaa, vielä kerran hurjasti onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun olisi kyllä pitänyt olla paikalla ja kamera kourassa. Emännälle olisi pitänyt dokumentoida sen hölmistynyt ilme, kun nappasin kaksi tuomariääntä kolmesta!

   /Coco

   Poista
 10. Se on sellainen homma, että poliisin on näytettävä näyttelyssäkin kuka oikeastaan onkaan se pomo ♥ Ja se on Coco! Onnea, onnea ja vielä ansaitusti! Ja Cocolla oli hyvä numero 274. Melkein kuin päivämäärä 27.4. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran poliisi, aina poliisi. Ja sinä olet oikeassa Naukulan Mamma!

   T. Coco

   Poista
 11. Ymmärsivät vihdoin hyvän päälle! Onnea!

  VastaaPoista
 12. Tuhannesti onnea Cocolle kuin myös omistajille.
  Nauttikaa on se vain sellainen titteli, että siitä kelpaa iloita. Tiedän pitkän näyttelyuramme ajalta, että tuo titteli säväyttää aina ja se ei suinkaan ole koskaan varma nakki oli kissa miten hyvä tahansa.
  Hyvä Coco!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley lämpimistä sanoista! Tämä oli Kermakuppilan ensimmänen BIS-voitto, joten ehkä sekin hieman selittää emännän reaktiota ja sitä, ettei se ensin meinannut uskoa.

   /Coco

   Poista
 13. Mitä, tulit sängyn alta _lirkuttelun_ voimalla? Oot aika helppo! Ei millään pahalla, mut hei.

  Onneksi olkoon kumminkin, oli hyvä syy lähteä matkaan. On aina hienoo kun voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulin mä. Kun isäntä lirkuttelee niin tulen. Olenhan minä isännän tyttö.

   Kiitos onnitteluista! :)

   /Coco

   Poista
 14. Onnea vielä Cocolle ja emännälle ja koko ihmis- ja kissaperheellenne. Tuttu tunne minulle tuo "voi huuhhuh". Yhden kerran olen sen kokenut, kun Rauha-kissastamme suureksi yllätyksekseni tuli BIS. Siinä riittää ihmettelyä ja iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, tulit mieleen juuri tuosta! Eikö se ollut viime kesänä SUROKin näyttelyssä Hämeenlinnassa? Muistan, että minulla oli Ruusu ja Lilja myös paneelissa silloin ja olit varmasti yhtä hölmistyneen näköinen Rauhan voitosta kuin minäkin viime sunnuntaina Cocon voitosta :)

   - Emäntä

   Poista
 15. Onpas tyylikäs ja kaunis ruusuke - sopii Cocolle todella hyvin :)

  Tosi paljon onnea, teillä oli huima päivä <3

  VastaaPoista
 16. Ihan superisti onnea!! ♥ Viimeinen kuva on mahtava; mikäs siinä ollessa, voittajana. :)

  VastaaPoista