sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Näyttelykunnossa (ja vähän äitienpäivätoivotusta myös)

Ruusu:
Hei, mitä teille kuuluu? Minulle kuuluu hyvää!


Ajattelimme emännän kanssa kertoa kuulumisia voinnistani, koska moni on kysynyt, miten olen toipunut helmikuisesta loukkaantumisestani. Vastaus on, että hyvin. Erittäin hyvin olen toipunut.


Emäntä ja isäntä olivat minulle suuri ja tärkeä tuki ensimmäiset viikot loukkaantumisen jälkeen. Minulla oli molemmat jalat paketissa ja vessallakin käyminen oli haastavaa ilman apua. Ihmiset hoivasi minua käytännössä ympäri vuorokauden. Kantoivat minua milloin minnekin makaamaan, ettei tarvinnut tuijottaa häkin samaa seinää koko päivän. Yöksi he kantoivat minut jopa heidän sänkyyn nukkumaan. Aika luksusta.


Kuukausi tapaturman jälkeen haavat olivat melkein täysin parantuneet ja siteet oli otettu jaloistani pois. Sain tepastella ympäri kämppää valvovan silmän alla. En saanut hyppiä tai varsinkaan tulla alas korkealta, koska etutassuni, josta jänne oli vaurioitunut, olisi saattanut tykätä kyttyrää. Etutassua varoin muutenkin ja lepuutin jalkaa ilmassa. Teen sitä vieläkin vanhasta tottumuksesta, vaikkei sille lepuuttamiselle enää ole samanlaista tarvetta.


Koska etukäpälän asento oli vielä kuukausi loukkaantumisen jälkeen hieman hassu lihassurkastumisen seurauksena, emäntä päätti viedä minut kissafysioterapeutille. Matkalla sinne loukkasin silmäni, mutta se ei mun menoa haitannut.

Fyssarilla oli kivaa ja saimme paljon hyviä vinkkejä, miten jalkojen lihaksia voisi treenata. Emäntä lainasi isännän tasapainolaudan ja sillä sitten keikuin namien perään. Paljon piti myös seistä takajaloilla, jotta vasemman reiden lihakset kehittyisivät. Kolmas treenitemppu oli rapuissa käveleminen h_i_t_a_a_s_t_i. Se oli melkein vaikein temppi, koska mielestäni rapuissa tulee aina juosta.


Nyt on lähes kolme kuukautta tapaurmasta. Liikun täysin normaalisti ja hypin ja pompin normaaliin tapaan. Etutassun asento on korjaantunut ja olen myös kasvattanut lihasta loukkaantuneisiin kinttuihin. Emäntä sanoo, että vasen reisi on edelleen oikeaa reittä hieman kapeampi - mutta se korjaantuu ajan myötä. Erillisiä fyssaritreenejä meillä ei juurikaan enään ole. Olenhan minä semmoinen liikkuva tapaus joka tapauksessa, joten treenit tulee tehtyä ihan itsekin.

Myös näyttelyurani saa jatkoa. Pitkän toipumisajan jälkeen palaan radoille ensi viikonloppuna Kotkassa järjestävässä TICA-näyttelyssä. Se on kivaa. Pääsen emännän kanssa hotelliin yöpymään. Lähdemme yhteyselle retkelle. Myös FIFé-näyttelyihin ollaan ilmoittauduttu - tsekkaa päivitetty näyttelykalenterimme!

>> FINTICAtin Kotkan näyttelyyn 14-15.5. ehtii vielä ilmoittautua mukaan, jos haluaa kokeilla TICA-näyttelyä. Ilmoittautuminen sulkeutuu huomenna maanantaina 9.5. klo 20.00. <<


Lopuksi haluan lähettää hassut terveisit kaikille ihanille äideille, niin kissa- kuin ihmisäidelle!

Ps. Osaatko pitää päätä näin hassusti 90 asteen kulmassa? Valokuvauksellista!

18 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet toipunut noin hienosti! Onnettomuus oli niin hurjan kuuloinen kuitenkin :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä oli hurja onnettomuus. Emäntä sanoo, että minulla oli paljon onnea onnettomuudessa ja myös toipumisessa.

   T. Ruusu

   Poista
 2. Ihanaa Ruusu että olet noin hyvässä kunnossa! Mihin olet suunnittelut seuraavaksi hyppääväsi? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mihin? Kaikkialle aion hypätä! Enhän mä osaa olla paikoillani :)

   /Ruusu

   Poista
 3. Kiva kuulla, että oot jo näyttelykunnossa! Hienosti hoidettu toipuminen.

  VastaaPoista
 4. Wuhuu, Ruusu on back in action! :) Ihana tuo viimeinen kuva! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, actionia on nyt taas koko rahan edestä!

   /Ruusu

   Poista
 5. Kiitos kuulumisista. Olipa mukavaa lukea. Olet siis kohta entistä ehompi tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen. Katsotaan vielä, miten näyttelytauko on vaikuttanut näyttelyhermoihini.

   /Ruusu

   Poista
 6. Ruusu ♥ Sä olet niin hassu tyttö! Ja sulla on niin ihana perhe ♥

  VastaaPoista
 7. Ruusu ihanaa että oot kuntoutunut noin mainiosti <3

  VastaaPoista
 8. Söpö kuva Ruususta! Ihanaa, että toipuminen on sujunut noin hyvin ja olet jo ihan terve kissa taas!

  VastaaPoista