tiistai 21. kesäkuuta 2016

Muita kissoja näyttelyssä

Lilja:
Emäntä raahasi meidät uudemman kerran näyttelyyn, tällä kertaa Leppävirralle ISROKin kansainväliseen näyttelyyn 18.–19.6.2016. Onneksemme hän valokuvausterrorisoi tällä kertaa muita kissoja kuin minua ja Ruusua.

Valokuvauskohteiden valintaan vaikutti vahvasti se, että emäntä oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä tuomarin assistenttina. Ihan hyvin se kuulemma pärjäsi eikä mokaillut paljon. Vaikka emännän jalkoja särki illalla koko päivän seisoskelun jälkeen, päivä oli kuitenkin ollut antoisa ja mielenkiintoinen. Niin monta eri kissaa ja eri kissarotua tuli nähtyä. Tässä kuvat seitsemästä komistuksesta ja kaunottaresta.


Ensimmäisenä tuomarin pöydällä oli erittäin miehekäs sininen brittiuros. Ikää pojalla on kolme vuotta, mikä on kyseiselle kissarodulle kehityksen huippu. Ihanat posket ja turkin syvä väri.


Kokovalkoinen eurooppalainen oli emännälle uusi tuttavuus. Kuvassa komeilee lähes yhdeksän vuotta vanha kastraattiuros Paavo.


Tiesittekö muuten, että valkoiset kissat ovat geneettisesti alttiita kuuroudelle? Mikäli valkoista kissa on tarkoitus käyttää kasvatuksessa, kissalle on ensin teetettävä kuulotesti.


Seuraavaksi tuomarin pöydällä pääsi näyttelykonkari eurooppalainen Silkkiturkin Menevä Macho tuttavallisemmin Mikki. Myös Mikki on saavuttanut kokeneen miehen iän. Tulevana jouluaattona Mikki täyttää yhdeksän vuotta! Mikki pärjäsi Leppävirran näyttelyssä erinoimaisesti ja oli kategoria 3:n kastraattiurosten Best In Show sekä lauantaina että sunnuntaina.


Viimeisenä eurooppalaisena tuomaria pääsi morjestamaan sievä pikkuprinsessä, neljän kuukauden ikäinen Pinkkitassun Kristiina eli Pippi. Pipille on jo kovaa vauhtia kertymässä näyttelykokemusta, kun se pääsee mukaan näyttelyihin isoveikan Mikin kanssa.

Pipistä emäntä teki myös pienen videopätkän, joka tulee julki lähipäivinä!


Kaiken temmellyksen keskellä emäntä bongasi myös ISROKin näyttelypäällikön Kaisa Savolaisen. Kaisa oli juuri viemässä kolmea venäjänsinistä pentuaan tuomarilla arvosteltavaksi. Hui kamalaa, kuinka tuo kolmikko oli emännän mielestä söpö - onneksi kukaan niistä ei loikannut Kaisan sylistä emännän käsilaukkuun!

Näyttelyviikonloppu oli kaiken kaikkiaan mukava ja leppoisa. Minä sain sertit, mutta Ruusu hävisi omat serttinsä ihkaihanalle Kiipille kumpanakin päivänä. Jatkoon ei ollut pääsyä, joten lepuuttelimme häkissä suurimman osan päivästä.

Heinäkuussa olemme ansaitulla näyttelytauolla. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruusu on menossa TICA-näyttelyyn Orimattilassa, mutta me muut esiinnymme seuraavan kerran vasta RUROKin näyttelyssä Vantaalla elokuun lopussa.

P.s. Montako kissaa teillä pysyisi sylissä samanaikaisesti?

18 kommenttia:

 1. Kolme kissaa samanaikaisesti sylissä vieraassa ympäristössä! Apua! Samanaikaisesti olen joskus pienen hetken pidettyä kahta kissaa, mutta tosi pienen hetken - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo Kaisan suoritus on kyllä ihailtava!

   /Emäntä

   Poista
 2. Voi noita miehisiä paksuposkia <3 <3 Ja kaikki muutkin, Pippi ja valkoinen ja kaikki! Tuitui, ihanat !

  Mä lhäden testaamaan meidän Shetlannin ponien kanssa tota sylimärää, epäilen sen jäävän yhteen :D

  VastaaPoista
 3. Onko noi kolme oikeesti kissoja ollenkaan? Ei tolleen kuulu pysyä sylissä!
  -Pena ja Punkku

  Heh, mulla on välillä vaikeuksia yhden kissan pitelemisessä, en ikinä selviäis kolmesta kerralla! :D Ihana tuo valkoinen Paavo, todella söpö otus.
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi sitä, että ne eivät _näytä_ kissoilta vaan leluilta, niin ei oikeat kissat myöskään pysy sylissä noin kiltisti...

   Poista
 4. Yhdessäkin tuntuu joskus olevan liikaa :)

  Ihania kissoja kaikki, mutta nuo viimeiset ... on ne vaan supersöpöjä ♥

  VastaaPoista
 5. Pippi ja Mikki ja kaikki - ihania :)
  Yhdenkin kissan pitelemisessä on joskus tekemistä, joten sanotaan, että puoli kissaa pysyy hyvin sylissä.

  VastaaPoista
 6. Komeita kissoja ja emäntä on ollut siellä huippuhommissa! Aikamoinen emäntä.

  VastaaPoista
 7. Onpas muhkea britti, tuttuja euroja ja ihanat venäjänsiniset.
  PS. Minulla on pysynyt sylissä neljä pentua kerrallaan, ainakin hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho Paula! Veikkaan, että sinulla on sitten kissojen-sylissäpito-ennätys hallussa :)

   T. Lilja

   Poista
 8. Hyvä jos tuo yksikään pysyy sylissä, jos sattuu luikerolle tuulelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä emäntä ihmettelikin - eivätkö venäjänsiniset ole yhtään luikerotuulisia kissoja?

   T. Lilja

   Poista
 9. Assarina vau! Britti näyttää juuri niin nallekarhukisulta kuin rotukuvaus antaa ymmärtää! :)

  Täällä ei pysy kuin yksi kerrallaan, muuten olisi murinaa ja itkua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Britit - etenkin pojat - ovat kyllä niin kolmeita nallekarhuja. Myös kaverimme Nelli, vaikka se onkin tyttö. Nelli on sirompi tyttönallekarhu :)

   T. Lilja

   Poista