tiistai 13. syyskuuta 2016

Kielletyt paikat

Ruusu:
En ymmärrä miksi, minulta aina kielletään parhaat paikat ja villeimmät leikit. Epäreilua.

Nyt olen kuitenkin keksinyt uuden mahtispaikan, jota minulta ei voi kieltää. Mahtispaikka, joka saa heikomman päätä (lue: ihmisiä) huimaamaan ja minut hykertelemään onnesta.


Kyseessä on toisen kerroksen ikkunalauta, tai smyygi, josta on mahtavat näköalat pihalle.


Hurjaa paikasta tekee sen, että smyygille ei pääse muuten kuin hyppäämällä lasikaiteelta ja portaikon yli.


Täällä on nautinnollista olla. Tänne eivät muutkaan kissat tule. Tää on mun ihan oma paikka.


Emäntää ja isäntää ketuttaa, kun he eivät voi kieltää paikkaa multa. Heitä pelottaa korkea pudotus rappusiin.


Ei teidän tarvitse pelätä. Kyllä mä osaan. Tulen pois samaa reittiä kuin tulinkin, eli hyppäämällä kaiteen kautta yläkerran lattialle.


Niih! Että tätä paikkaa, että saa minulta pois, ellette rakenna taloa kokonaan uusiksi!

Mikä on teidän rämäpäisin paikka, jonka ihmiset mielellään kieltäisivät teiltä?

--

Toim.huom. Kissaa ei ole pakotettu poseeraamaan vaarallisella paikalla, eikä kissa ole loukkaantunut missään vaiheessa kuvausprosessia tai myöhemmin kuvauksen jälkeen. Henkilökunta tiedostaa paikan vaarallisuuden ja myös sen, että kissan olemista ikkunalaudalla ei pysty kieltämään tai estämään. Henkilökunta on varmistunut siitä, että Ruusu osaa hypätä ikkunalaudalle ja ikkunalaudalta pois turvallisesti. Tilanteen kehitystä seurataan tarkasti.

26 kommenttia:

 1. Säde: tiedän tunteen... me asuttiin ennen omakotitalossa ja mun ihan lemppari oli vähän vastaavan reitin kautta hyppy yläkerran kaiteen yli takan päälle. Sieltä sitten joko samaa reittiä takaisin yläkertaan tai suoraan alakertaan. Pari kertaa tein loikan myös yläkerrasta alakertaan kulkematta takan kautta (noin 5 m pudotus) - siitä ei tykätty ollenkaan, en tosin itse ymmärrä, miksi... Mutta ihan pieni varoituksen sananen, niin kivaa kuin tuo olikin ja niin taitava kuin olenkin, niin sattumoisin mulla on myös muistona murtuma rintalastassa.. Jos et kerro kenellekään, niin paljastan, että kerran tassu vähän luiskahti ja hyppy epäonnistui niin, että laskeuduin rintalasta edellä takan kulmaan. Joten, olethan varovainen, ettei me tuossakin suhteessa muistuteta toisiamme? Mutta hienon paikan olet kyllä löytänyt!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Säteen ilmalento ei ollut ihan onnistunut :(

   Itse asiassa paikka on minulle uusvanha, koska löysin sen jo kerran pentuna. Silloin tosin minulle kävi köpelösti, kun en tajunnut, että lasi on semmoinen kova ja läpinäkyva juttu, jonka läpi en pysty menemään. Hyppäsin ikkunalaudalle samaisen kaiteen kautta, mutta takaisin tullessani yritin hypätä lasin läpi parkettilattian pinnalle. No sehän ei onnistunut, vaan päädyn nenä edellä lasiin ja sieltä sitten putosin rappusiin. Emäntä oli ihan varma, että mulla oli ainakin kymmenen murtumaa, mutta ei ollut. Ravistelin vaan päätäni ja jatkoin matkaa juoksujalkaa.

   Sittemmin unohdin paikan ja löysin sen vasta äskettäin uudestaan. Nyt ymmärrän, että siinä on lasi edessa ja osaa hypätä kaiteelle ja sieltä sitten alas lattialle.

   /Ruusu

   Poista
 2. Hui kauhistus! Ootpa rohkee! Mulla kyllä varmaan lähtis taju, jos näkisin Penan tai Punkun tuollasessa paikassa... Vähintäänkin rakentaisin tuohon jonkinlaisen turvaverkon ihan siltä varalta, että jos pojat ei yhtäkkiä osaiskaan hypätä kunnolla (ja sen jälkeen toi paikka ei varmaan oiskaan enää yhtään kiinnostava), mut eihän tollaset fiksut likat unohda kesken touhujen miten loikitaan. :D Oikeesti, tosi hieno paikka, ja varmaan ihan parasta on just se, että saa olla ihan rauhassa. Muistat vaan aina hypätä tarpeeks pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä sanoo mua tyhmänrohkeaksi. En ymmärrä. Mutta joo, olen kyllä varovanen ja lupaan muistaa hypätä tarpeeksi pitkälle :)

   /Ruusu

   Poista
 3. Vähänkö mahtispaikka! Wou! Nyt oon kade!! - Max

  VastaaPoista
 4. Jukra sulla on hieno paikka siellä! Meidän pojat ei ole vielä (onneksi?) olleet yhtä kekseliäitä nukkumapaikkojensa valinnassa, mutta tuolla on varmasti kiva hengailla. Ihan oma rauha ja kaikkee. :) Muut onkin jo sanoneet, että ole kuitenkin varovainen, ettei mitään satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikki tämmöisiä paikkoja keksikään. Vaan me huimapäisimmät yksilöt. En Lilja, Coco eikä Berttakaan tänne ole uskaltautunut.

   T. Ruusu

   Poista
 5. Voi luoja! Kyllä olisi sydänkohtaus hilkulla! Oikeastaan jo kaiteella keikkumisen takia, puhumattakaan tuosta hypystä. Kissat... ~Henna

  Miten mahtava paikka! Jokaisella kissalla pitäisi olla tuollainen, ainakin sellaisilla, jotka tykkää kiipeillä ja hyppiä! ~Friede

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tykkään kiipeillä ja hyppiä! Se on vähän mun juttu :)

   /Ruusu

   Poista
 6. Jestas sua Ruusu! Oot kyllä melko batman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kasvatan siivet tai ainakin Batman-viitan.

   T. Ruusu

   Poista
 7. Ai kauheeta, hurrrrjan pitkä hyppy! Sä olet mahdottoman rohkea vai pitäiskö sanoa uhkarohkea! Ole nyt kumminkin tarkkana, että et luiskahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkarohkea is my middle name - ainakin, jos emännältä ja isännältä kysytään.

   /Ruusu

   Poista
 8. Ihana toi Ruusun ilme vikassa kuvassa, sellanen "lälläslää, mäpäs oon täällä". :D

  Meidän kämpän hurjin paikka on liesituuletin (sellainen ulos vedettävä). Viktor tunkee sinne usein kun teen ruokaa (ei se muuten ole esilläkään) ja kerran se meinasi tippua kuumalle paistinpannulle kun poitsu höselsi omiaan ja sai liesituulettimen liikkumaan takaisin piiloon. Onneksi sain kissasta kiinni! Nykyään pidän kädellä kiinni liesituulettimesta jos Viktor haluaa siinä katsella ja nostan sen pois kun tarvitsen molempia käsiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktorissa on samaa varmasti duracell-geeniä kuin minussa. Aina siellä missä tapahtuu ja etenkin keittiössä.

   Ja kyllä, tulkitsit aivan oikein mun ilmeen vikassa kuvassa :)

   T. Ruusu

   Poista
 9. Mitä ilmeitä!!! :D Ruusu, en yhtään uskalla katsoa sinua rohkelikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös emännän päätä huimaa, jos hän jää katsomaan mua liian kauan. Eniten kuulemma päätä huimaa, kun kieriskelen tasanteella - tiedätkö niinkuin kissan tekevät, kun he hierovat feromonituoksuaan johonkin. Ei siinä mitään vaarallista ole - sehän vaan kertoo siitä, kuinka paljon nautin tuosta ihkaomasta paikasta.

   T. Ruusu

   Poista
 10. Pitäisikö nyt vähän varoa, jos massussa on pikku Ruusuja ja Danteja, suosittelen näin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai missä masussa? En mä tunne mitään, eikä peilikuvakaan vielä kerro mitään :)

   /Ruusu

   Poista
 11. Voi jesssstas toi toka kuva teki hirvitysväreet, kun konkretisoitui millanen mesta on kyseessä. :DDDD Ruusu selvästi nauttii, mutta kaikki sympatia ihmisille, joiden hermoja se rohkeudellaan testaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Joo, sympatiat toki heikkohermoisille ihmisille - mutta minä nautin ja minulla on hauskaa :D

   /Ruusu

   Poista
 12. Herranen aika Ruusu mitä paikkoja löydätkään! :D Tuo on kyllä niin täydellinen kissalle tehty paikka, mikä muu tarkoitus sillä olisikaan? Voisin kuvitella, että meillä Nora olisi kiinnostunut samanlaisista huimahypyistä... Pystyykö tuohon ruuvaamaan jonkinlaisen kissaportaat seinään turvallista käyttöä varten kun ei tuo tapa taida olla hetkeen katoamassa? :D Laittaisin myös ikkunatason alle yhden tason mistä saa helposti otteen (esim. päällystetty kirjahyllylevy), meillä Nora tippui alkuviikosta kirjahyllystä kellinnän seurauksena, onneksi matkaa oli vain parisen metriä ja laskeutuminen jaloilleen pörrömatolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyjen laittamista on kuulemma kyllä mietitty. Ainoa huono puoli siinä on se, että silloi myös perheen muuta katit alkavat käydä mun paikalla.

   Ps. Voisiko Nora tulla leikkimään mun kanssa ikkunalaudalle?

   T. Ruusu

   Poista