maanantai 3. lokakuuta 2016

Abessinialisten erikoisnäyttelyssä

Coco:
Viikonloppuna olimme Liljan ja emännän kanssa Uudenmaan rotukissayhdistyksen järjestämässä kissanäyttelyssa Siuntiossa. Näyttelyssä järjestettiin lauantaina abessinilaisten ja somalien Breed BIS, jossa näillä sisarroduilla on ihan oma paneeli.

Tiedättekö, en ole ikinä nähnyt niin monta abessinialaista samaan aikaan. Ilmoitettuja abyja oli yhteensä 51 ja somaleja 41. Hurja luku!


Lilja kävi ensin tuomarin arvostelupöydällä ja puhutteli tuomaria normaaliin tapaan äänekkäästi. Lilja hävisi kuitenkin kauniille Helmi-kilpasiskolleen ja sijoittui – taas – EX2:ksi eli toisesksi.


Minä puolestani kokeilin eri taktiikkaa ja tervehdin tuomaria hellästi puskien. Puskemalla puskin itselleni Värin paras -ruusukkeen ja paikan Breed BIS -paneelista.


Paneelissa oli vastassa sen verran hienoja kilpasiskoja, etten tuomariääniä kuitenkaan saanut.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin lauantaina myös abessinialaisten ja somalien erikoiskilpailu, jossa oli monta leikkimielistä erikoisluokkaa kuten Paras ticking ja Lumoavimmat silmät. Näissä meillä kummallakaan ei ollut menestystä.


Sunnuntaina näyttelyt jatkuivat normaalin kaavan mukaan. Minä sain sertin ja Lilja hävisi jälleen Helmille.

Emäntä oli sunnuntaina tuomariassistenttina ja sai kantaa paneelissa tätä nuorten luokassa kilpailevaa hienoa beigeä abessinialaispoikaa nimeltään Pur Pur aus Abusir. Jos minulta kysytään, niin kyllä beige on tosi hieno väri!

Ps. Tietoja Ruusun mahdollisesti tiineydestä julkaistaan pian kuvien kera. Pysyttehän langoilla?!

--

Ensimmäinen kuva ©Sonja Pekkonen, muut kuvat @Tessa.lv.

8 kommenttia:

 1. Mäkin olin siellä näyttäytymässä! Sun ihminen piteli mua, ja oli paljon tiukempi otteissaan, kuin mun ihminen, niin en päässy kunnolla rimpuilemaan. Sanot sille sun ihmiselle, että ei saa opettaa mun ihmiselle miten kissasta pidetään niin hyvin kiinni!
  -Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Punkku! <3 Mun ihminen piti sinusta kovasti, ihaili sun punaisia karvoja ja lempeää somppu-ulkonäköä. Ei meidän ihminen pidä sillein lujaa kiinni vaan ystävällisen jämäkästi. Mäkin joskus yritän rimpuilla, mutta tiedän häviäväni. Ja itse asiassa tiukka ote voi joskus tuntua paremmalta ja turvallisemmalta, kuin se, että saa hölmöillä ja pelästyä jotain turhaan.

   Koeta jaksaa sun ihmisen käsittelyssä - se tarkoittaa vaan hyvää :)

   /Coco

   Poista
 2. Vauuuuu miten paljon abysomppuja! Kyllä harmittaa kun ei ollut edes teoreettista mahdollisuutta tulla ihastelemaan kisuja kun sattui olemaan silloin työpäivä, mitä ei kevyin perustein jätetä välistä vastuutehtävän vuoksi. :/ Onnea Cocolle paneelipaikasta ja sen Helmen täytyy olla sitten ihan superhyvä kun kaunis Lilja häviää sille! Todella upeat sijoitukset teillä etenkin kun ottaa huomioon abyjen määrän. :) Oli tosi kiva katsoa Kissankujeita Sonjan ottamia kuvia galleriasta kun vaikka samaa väriä edustavia löytyi paljon, niistä selvästi tunnisti heti esimerkiksi Cocon ja Liljan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii! Oletkin blogimme pitkäaikaisimpia seuraajia, joten ei ihme, että Liljan ja mun kuvat ovat valoittaneet mielesi. Sonjan kuvat ovat kyllä kieltämättä hienot!

   T. Coco

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No niin Lilja teki. Arvosteli kovaäänisesti ;-)

   /Coco

   Poista
 4. Hieno menestys noin runsaassa seurassa! Ottiko Lilja poliisin tehtävät tuolla näyttelyssä haltuunsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ennemmin lempeän kouluttajan roolin. Se puhui tuomarille kovasti samalla, kun se varovasti puski :)

   T. Coco

   Poista