lauantai 8. lokakuuta 2016

We're expecting!!!

Ruusu:
Emäntä sanoo, että vatsani on kasvanut. Että olisin tiineänä. 


Whaaaat? Mitä se tarkoittaa? Saanko syödä enemmän ruokaa? Ai pentuja, semmoisia pikkuisia? Eeeeeeeiiiii!!!


Aluksi emäntä oli kovin kiinnostunut nisistäni. Pisti minut selin ja silitteli karvat sivummalle, että näkisi nisät. Kuulemma niiden pitäisi punottaa ja olla hieman turvonneet. Ovatko ne?


Eilen emäntä ihmetteli nisän ympärille tullutta valkoista rajaa. Hän arveli sen olevan vahatulppa. En ymmärrä. Emännän mukaan vahatulppa suojaa nisiä pöpöiltä.


Emäntä yritti ottaa minusta valokuvia, joissa näkyisi pyöreähkö vatsani. Mielestäni hän ei onnistunut kovin hyvin. Piilotin vatsaani aika tehokkaasti. Tai näettekö te jotain?


Kaiken kaikkiaan minulla on aika hyvä olla. Saan normaalia enemmän ruokaa ja paljon rapsutuksia.

Laskettu aika on viikolla 45.

27 kommenttia:

 1. Moikka! Täälläkin on kaiveltu niitä nisiä esiin, tosin vähän karvaisemmasta Pyhän Birman masusta :) Kävin heti kurkkaamassa vahatulppia ja niitä oli meidänkin neidillä, en ollut itse huomannut :D Kyseessä on ensimmäinen pentueeni ja mietityttää tuo ruokailu. Mini on penturuualla (molemmat märkä- ja naksut), mutta ei millään tietyn merkin valmisteella, vaan samojen viljattomien merkkien, joita syötin kissalle ennen astutusta. Monet kasvattajat kuitenkin vannovat Royal Caninin Mother & Baby Cat -valmisteen nimeen ja kauhistutin kollegaa kertomalla, että kyseinen merkki ei kuulu meidän kuivamuonakaappiin, sillä ainakin muut merkin kuivamuonat sisältävät viljaa ja soijaa. Syötetäänkö teilläkin Mother & Baby Catia? Haluaisin luottaa omaan järkeeni ja siihen, että muillakin hyvälaatuisilla penturuuilla pärjää tiineyden, imetyksen ja pienten pentujen ruokinnassa, mutta kummastuttaa kun niin moni kasvattaja vannoo tämän yhden tuotteen nimeen. Kiitos vastauksestasi ja onnellista odotusta teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sanni!

   Meillä noudatetaan myös viljatonta ruokavaliota ja RC kaikissa muodoissa eivät kuulu siihen. Ei se tiineän kissan ruokkiminen kovin erilaista normaaliin ole, kunhan varmistaa, että ruokaa on riittävästi ja että se sisältää tulevalle emolle tärkeitä ainesosia. Ruusu syö siis käytännössä ihan sitä samaa kuin muutenkin mutta saa luvalla imuroida muiden kupit tyhjäksi, kun toiset lopettava syömisen.

   Ruusun kuten meidän muiden kissojen ruokavalioon kuuluu noin 2/3 teollista lihapitoista märkäruokaa (Ruusullehan raksut eivät maistu lainkaan), jossa kaikki perusainekset ja lisät ovat mukana. 1/3 on raakaa, useimmiten raakaa kanaa, mutta myös possu uppoo hyvin. Raa'an kanssa annan lisänä kalsiumia ja multivitamiinitablettia jauhettuna sekä kuitua vatsan työstettäväksi (esim. pellavasiemenrouhe).

   Viikko tai kaksi ennen laskettua aikaa on hyvä varmistaa tarpeellinen kalsiumsaanti, koska se vaikuttaa emon maidon muodostumiseen. Kun pennut ovat syntyneet ja on aika imettää pikkuisia, on myös tärkeä varmistaa, että emo juo tarpeeksi. Cocon kanssa annoin varmuuden vuoksi ns. kissanmaitoa, jolla varmistin riittävän nesteen ja kalsiumin saannin. Pentujen imetyksen aikaan energiavarastoa on pidettävä hyvin yllä ja silloin on suositeltavaa antaa myös emolle energiapitoisempaa penturuokaa.

   Terveellä maalaisjärjellä pääsee siis jo pitkälle :)

   Onnea teidänkin odotukseen!

   T. Jonna - emäntä

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä, kissanmaito menee varmasti testiin kun sen aika on! Mielipiteitä ruuan suhteen taitaa olla yhtä monta kuin kissan omistajiakin, eli jatkan kuten meillä on tähänkin asti syöty :)

   Poista
  3. Se on juuri näin. Vaikken itse osta markettiruokia missään muodossa kissoillemme (esim. Whiskas, Sheba, Pirkka yms.), niin kyllä ne kissat joille niitä syötetään elävät yhtä pitkään ja heitä rakastetaan ihan yhtä paljon. Ruokatottumuksia on yhtä monta kuin kissan omistajia.

   Poista
  4. Paljonko annat pellavansiemenrouhetta päivässä?

   Meillä on kuituna kauralese (1 rkl aamuin illoin), mutta olen miettinyt, että sitäkin voisi joskus kokeilla muuttaa, ja pellava on ollut mietinnässä. Ja meneekö hyvin alas ruuan kanssa?

   Poista
  5. Moi Henna! En mittaa määrää erityisemmin vaan ripottelen vaan päälle silmämääräisesti. Ja siis vain raa'an kanssa. Teollisiin ruokiin en laita lisiä. Hyvin uppoaa pellavasiemenrouhe. Toista, mitä olen käyttänyt, on rouhitut chia-siemenet. Nekin menevät hyvin.

   Poista
 2. Onnea tulevasta perheenlisäyksestä! - Mörkö ja Mymmeli

  VastaaPoista
 3. Ruusu, olipas jännät uutiset. Paljon onnea sinulle tuleviin viikkoihin!

  VastaaPoista
 4. Onnellista odotusta ihana Ruusu!

  VastaaPoista
 5. Älä huoli Ruusu, mitään ei näy. Tämähän on ihan hyvä diili: Enemmän ruokaa, enemmän rapsutuksia ja kaiken huipuksi lopulta pieniä sinuja! Ei siis mitään rasittavia toisten lapsia, vaan enemmän sinuja! Timanttisia akrobaatteja ja rakastettavia hurjapäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. Hauskasti ja kiltisti sanottu Ella. Kiitos.

   T. Ruusu

   Poista
 6. Onnea odotukseen! On ne Ruusu pennut varmasti kivoja sitten kun ne syntyy! :D Toivottavasti kisukaverit on samaa mieltä. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Toivotaan myös, että Ruusu ei ole ylisuojelevainen emo vaan sallii muiden kissojen läsnäolon.

   Poista
 7. Onnea odotukseen, toivottavasti tulee hyvä määrä erilaisia vipeltäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vatsan koosta päätellen vipeltäjiä tulee useampi :)

   /Ruusu

   Poista
 8. Oi ihana Ruusu Onnittelut tulevan perheenlisäysten johdosta ❤️Meidän Mesi-mamma odottaa myös pikkuisia syntyväksi 12. ensi kuuta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellis! Aika samassa aikataulussa ollaan siis!

   T. Ruusu

   Poista
 9. Olipa iloinen uutinen ja kovasti onnea odotukseen, kaunoinen Ruusu!

  VastaaPoista