sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Voihan pojat!

Ruusu:
Pahoittelemme hiljaiseloa. Olemme vaan olleet emännän kanssa niiiiiiiin väsyneitä.

Ensin: Voimme hyvin! Koko perhe! Keskiviikkona syntyi neljä pentua: yksi poika ja kolme tyttöä.


Synnytys lähti käyntiin keskiviikkona aamulla. Parin tunnin ponnistelujen jälkeen emäntä alkoi epäilemään, ettei kaikki ollut niin kuin piti. Yritin ponnistaa ja ponnistaa mutta mitään ei tapahtunut. Kolmen tunnin kohdalla hän soitti Catvetiin kysyäkseen neuvoja. Päätimme lähteä Catvetiin tarkistamaan tilanteen.

Keskiviikko oli lumisin päivä ikinä. Pyrytti kovasti ja ulkona oli kylmää. Emäntä laittoi koppaani lämmikettä ja paljon peittoja ympärille. Emännän appiukko oli onneksi kotona ja hän oli tehnyt lumityöt, että pääsimme autolla ylämäkeä pihasta pois.

Kun tulimme kissaklinikalle, pääsimme ihan ensimmäisenä röntgeniin.


Kuvasta näki, että vatsassani oli kasvanut neljä suhteellisen isokokoista pentua. Kuvasta näkyi myös syy, miksi synnytys ei edennyt. Ensimmäisenä syntyvä pentu yritti tulla ulos niska edellä – eihän se sillä tavalla onnistu!

Seuraavaksi hoitaja kasteli mun vatsan ja eläinlääkäri katseli pentujen sydänääniä ultralla. Siis kyllä, katseli. Eli kuvasta laski, paljonko pentujen syke oli, kun stetoskoopilla kuuluisi sekaisin kaikkien neljän pennun sydänäänet oman sydämeni lyöntien lisäksi. Kaikkien sydänäänet olivat hyvät 180-200 lyöntiä minuutissa.

Päätettiin, että pennut pitää saada ulos keisarinleikkauksella, kun yksi tukkii synnytyskanavan.

Catvetissa oli paljon muitakin potilaita, joten paikalle hälytettiin vapaapäivää viettävä eläinlääkäri. Onneksi hän pääsi tulemaan ja oli paikalla jo 1,5 tuntia myöhemmin. Odotellessa sain tippaa ja hoitaja valmisteli leikkaussalin. Sitten anestesiaa suoraan suoneen ja menoksi.

Keskiviikkona kello 14.10 syntyi keisarinleikkauksella neljä abessinialaista pentua Redcheetah'sin sukuun. Sininen poika (101 g), sininen tyttö (99 g) ja kaksi riistatyttöä (99 g ja 102 g).

Tietenkin se oli se ainut poika, joka oli ollut siellä tukkeena…

Kotiuduimme saman iltana ja pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan pikkuisiini. En pitkään empinyt ennen kuin hyväksyin ne omiksi.

Alkuun pienokaiset eivät ihan ymmärtäneet, että pitää mennä nisälle ja mitä sitten pitää tehdä, että sieltä saa maitoa. Emännän piti ruokkia niille maitokorviketta. Pian ne sai kuitenkin yhtä pentua lukuun ottamatta jujusta kiinni.

Torstaina minä puolestani lopetin syömisen puolen päivän jälkeen. Ei vaan huvittanut. En myöskään juonut. Haava oli siisti eikä ollut tulehtumisen merkkejä, joten syy oli jossain muussa. Emäntä ja isäntä miettivät oliko minulla kipuja?

Perjantaina aamulla kuntoni oli heikko ja emäntä lähti apteekkiin konsultoituaan ensin Catvet kissaklinikan asiantuntijoita. Sain kolmiokipulääkettä, jonka lisäksi emäntä pakkosyötti minulle ruiskulla kissanmaitoon sekoitettua toipilasruokaa.

Vähitellen hävisi tyhjä kiilto silmistäni ja kunto koheni. Perjantaina illalla kävin jo itse vesikupilla ja lauantaina maistoin vähän emännän tarjoamaa raakaa kanaa. Tänään sunnuntaina olen nukkunut tosi paljon kerätäkseni voimia.


Nyt kaikki on kuitenkin jo paranemaan päin.

Pennut ovat alkaneet kerryttää painoa ja pentupyöreyttä vatsan ympärille. Emäntä tarkkailee pentujen painoa edelleen neljän tunnin välein ja antaa lisäruokaa, jos paino ei ole noussut toivotusti.

Minulle ruoka maistuu vielä vaihtelevasti, joten minäkin saan vielä ruiskulla ruokaa suoraan suuhun. Käyn myös itse kupilla silloin tällöin. Emäntä sanoo, että se on hyvä merkki. Tänään iltapäivällä kävin myös ensimmäisen kerran pentuhuoneen ulkopuolella. Kävelin alakertaan ja tarkistin, että asiat ovat kunnossa. Sitten palasin yläkertaan hoitamaan pentuja.

Ps. Tämän uutisen myötä arvauskilpailu siitä, montako pentua saan, on myös päättynyt. Arvomme voittajan lähipäivinä!


48 kommenttia:

 1. Vo pojat! On teillä totisesti ollut hurjaa. Onneksi kaikki on menossa parempaan suuntaan. Iso halaus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Naukulan Mamma ♥ Kuuleman mukaan teilläkin on pieniä, ja paljon!

   T. Ruusu

   Poista
 2. Onneksi kaikki on nyt hyvällä mallilla. Onnea vauvoista!

  VastaaPoista
 3. Onnea ihanista pennuista! Hienoa, että kaikki sujui alkukankeudesta huolimatta kuitenkin hyvin. <3

  VastaaPoista
 4. Sydän suli ensimmäisen kuvan kohdalla ♥ Vähän pelkäsinkin, ettei kaikki mennyt täysin suunnitellusti kun teistä ei kuulunut mitään. Ihanaa, että kaikki ovat kuitenkin nyt voimissaan ♥ Voi pojat kun pitää aiheuttaa harmaita hiuksia jo ennen syntymääkin. :D

  VastaaPoista
 5. Ihanat söpöläiset sinulla Ruusu! Muista syödä ja juoda tarpeeksi! - Pepsi ja emäntä

  VastaaPoista
 6. Voi Ruusua ja pieniä! <3 Eiköhän se siitä lähde pikkuhiljaa rullailemaan oikeaan suuntaan. :)

  VastaaPoista
 7. Voi teitä, onneksi kaikki alkaa kuitenkin näyttää paremmalta! Nyt vaan popsitte ruokaa ahkerasti kaikki niin siitä se lähtee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sitruuna - kyllä tämä tästä :)

   T. Ruusu

   Poista
 8. Onneksi siellä oli valveutunut emäntä, joka ei jäänyt turhia odottelemaan vaan pääsit nopeasti tutkittavaksi! Suuret onnittelut Ruusulle potrasta katraasta <3

  ...ja tietenkin se oli se ainoa poika siellä tukkeena, kuinkas muuten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Onneksi kaikki meni hyvin ja saatin emo ja kaikki poikaset pelastettua ♥ ♥ ♥ ♥

   /Ruusu

   Poista
 9. Onnittelut!

  Tietty se oli poika, joka oli jököpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pitää keksiä sillä oikein osuva nimi. Jöröjukka ♥

   /Ruusu

   Poista
 10. Onnea pentusista! Onneksi kaikki meni hyvin hankaluuksista huolimatta. Nyt vaan sapuskaa massuun kaikille, niin kasvatte ja Ruusu voimistuu rankan kokemuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Onnea vauvoista! Nyt vaan tsemppiä sekä emolle, pennuille että ihmisille (kun se pentujen varaemona toimiminen on välillä yllättävänkin rankkaa), jotta jatko olisi mahdollisimman helppo ja onnistunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Ensimmäinen viikko oli kyllä yllättävän rankka, etenkin emännälle. Siksi tämä blogipostauskin antoi odottaa...

   /Ruusu

   Poista
 12. Voi pientä Ruusua❤️ Loppu hyvin ja neljä pientä kaunista suloista vauvelia onnellistuttaa Ruusu-emoa ja kotiväkeä. No Bertasta ei tiedä. Onnittelut Mesilästä neljältä pikkupennulta ja Sipi-varaemolta ja Puolulta ❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellis - ja onnittelut myös teille! ♥ ♥ ♥ ♥

   Bertasta ei tosiaan vielä tiedä... Eiköhän kaikki mene hyvin senkin suhteen!

   T. Ruusu

   Poista
 13. Voih! Onnea ja voimia teille kaikille koettelemusten jälkeen <3

  VastaaPoista
 14. Tosi isot onnittelut x 4! Syömishomma pitää saada haltuun myös viidennen suun kohdalla, nyt kaikkien pitää vaan jaksaa tään vaiheen ohi. Vielä. Hyvin hoidettu tähän mennessä, ei ollut ihan helppo paketti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana! Juu, kyllä tämä syöminen on nyt saatu haltuun - sekä mun että pentujen osalta.

   T. Ruusu

   Poista
 15. Suuresti onnea ja erityisesti tsemppiä ja voimia! Säde lähettää extratassutukset Ruusulle - muista, sulla on sitä energiaa ja nyt sieltä vain ruokaa suuhun ja oikeasti jaksat hoitaa vauvelit! Annan emännälle vähän lepoa... Oikeasti - olette ajatuksissamme kovasti olleet ja huoli ollut, kun mitään ei kuulunut ja pelkäsimmekin, että ihan ei kaikki tainnut mennä kuin satukirjoissa. Nyt siis - voimia ja tsemppiä ja tassutuksia sekä silityksiä!

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea pikku pennuista ja pikku pennuille onnea ja pitkää ikää! Koitahan sinäkin Ruusu jaksaa syödä, niin jaksat hoitaa pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä nyt taas syön lähes normaalisti!

   T. Ruusu

   Poista
 17. Onneksi teillä on niin kissamaisen valveutunut emäntä, että se tiesi mitä tehdä eikä vaan jäänyt odottelemaan ! Hurja tarina, onneksi se sai onnellisen päätöksen.

  Onnea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllä emäntä oli kärppänä vieressä koko ajan. Onneksi tosiaan kaikki päättyi hyvin.

   T. Ruusu

   Poista
 18. Voi, onnea, Ruusu sai neljä pientä ruusua. On teillä ollut aikamoinen jännitysnäytelmä. Nyt vain oikein hyvää toipumista kaikille ja maitomasujen kasvattelemista pienille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitysnäytelmä kerrassaan, vähän liiankin jännää mun ja emännän mielestä. Onneksi kaikki on nyt hyvin!

   T. Ruusu

   Poista
 19. Nopeaa toipumista Ruusulle ja onnea pikkupunkeroista!

  VastaaPoista
 20. Olipa kyllä synnytystarina! Täälläkin vähän jännitti, kun ei kuulunut muutamaan päivään mitään. Onneksi Catvetista löytyi apu ja pienoiset saatiin onnistuneesti maailmaan. Nopeaa toipumista ja isot kehräykset tuoreelle äiti-Ruusulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Catvet on mainio paikka, meidän vakkaripaikka. Kiitos onnentoivotuksista!

   T. Ruusu

   Poista
 21. voi miten ihania pentusia <3 Onneksi synnytys meni hyvin keisarinleikkauksesta huolimatta! Ja toivotaan että Ruusulle alkaa maistumaan ruoka <3 Onnea <3

  VastaaPoista
 22. Onnea koko perheelle! Harmi ettei mennyt ihan kuin oppikirjassa.
  Nyt vain toipumista ja hyvää ruokahalua äidille ja pennuille! Isosti jaksamista ja kehräystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tietenkin ollut toivottavaa, että kaikki olisi mennyt hyvin alusta loppuun. Mutta näin tällä kertaa ja onneksi lopputulos on onnellinen.

   /Ruusu

   Poista
 23. Onnittelut! Hyvä, että synnytystarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu ja pennut kasvavat ja Ruusukin voi jo paremmin :)

  VastaaPoista
 24. Onnea perheenlisäyksestä!
  Meilläkin odotetaan nyt vihdoin pentuja, ja tämä teidän kokemus sai hetkeksi ilon vaihtumaan huoleksi ja jännitykseksi. Mutta tämä teidän synnytyskertomus osoitti myös, että vaikka kaikki ei sujuisi suunnitellusti, niin lopputulos voi silti olla hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Ei se tarkoita, että kaikki menisi huonosti vaikkei menisikään ihan suunitelman mukaisesti. Älkää huoliko ja olkaa luottavaisia - varmasti teillä menee kaikki hyvin. Onnellista odotusaikaa teille!

   T. Ruusu

   Poista