tiistai 6. joulukuuta 2016

Liljasta tuli Supreme Champion!

Lilja:
Kuten tarkkaavaiset ehkä huomasivat Facebookista, kävimme emännän kanssa jokunen aika sitten aidolla tyttöjen matkalla Tallinnassa. Olimme ihan kahdestaan matkalla. Laatuaikaa.


Tosin matkan kohteena oli kissanäyttely, mikä minulle selvisi vasta, kun näin näyttelyhallin ja notkuvan palkintopöydän...

Pokaalit eivät meitä kuitenkaan kiinnostaneet. Oltiin paljon kahdestaan, minä sturdihäkissä ja emäntä tuolilla häkin vieressä.


Viikonlopun aikana käytiin yhteensä neljä kertaa tuomarilla. Kumpanakin päivänä kerran perusarvostelussa ja kerran kääntymässä tuomarin paras -valinnoissa. Jatkoon ei päästy, mutta sertit sain ja niitähän oltiin tultu hakemaan.

Serttien turvin valmistuin Supreme Championiksi. Emännän mielestä se on hieno titteli. Ilmeisesti korkein titteli, minkä voi saada FIFé-kissaorganisaation näyttelyistä.

Minun kohdalla tittelin saaminen kesti 29 näyttelypäivää, joista sain 25 kertaa sertin. 29 näyttelypäivän aikana minut valittiin kolme kertaa tuomarin parhaaksi ja viisi kertaa värin parhaaksi. Näyttelypäivistä käytiin kuusi päivää ulkomailla, Tallinnassa ja Göteborgissa.

Mainittujen näyttelypäivien lisäksi emäntä vei minut pentuna ja nuorena viisi kertaa näyttelyyn. Pentuna ja nuorena ei vielä saa serttejä, joten käytiin vaan harjoittelemassa esiintymistä. Myös pentuna minut valittiin kerran tuomarin parhaaksi.

Ihan kelpo näyttelyhistoria, mielestäni.


Tallinnan näyttelyssä oli myös paljon tuttuja suomalaisia kissoja ja kissaihmisiä. Muun muassa tämä nuori ja komea eurooppalaiskolli Hartsa. Hartsan häkki oli mun häkin vieressä ja vilkuilin häntä salaa...


Myös Hartsa sai sertit molempina päivinä. Sunnuntaina Hartsa valittiin myös tuomarin parhaaksi ja pääsi paneeliin.


Hartsan häkin toisella puolella oli erikoisempi kissa: Pitkäkarvainen Selkirk Rex. Sillä oli upeat valkoiset viikset – päihittää minunkin viikset mennen tullen!


Emännällä taitaa olla salainen kiinnostuksen kohde rex-kissoille, koska myös tämmöinen kaunotar (tai komistus?) oli tarttunut emännän kameran silmään...


Kahden näyttelypäivän ja kahden hotelliyön jälkeen oli sunnuntaina illalla aika palata kotiin. Olimme niiiiiiin väsyneitä emännän kanssa, että hän varasi meille oman hytin laivamatkan ajaksi. Taisimme molemmat torkahtaa siinä hetken, vaikka vielä tässä kuvassa yritän kovasti sinnitellä ja pitää silmiä auki.

Nyt meillä pidetään ansaittua näyttelytaukoa tovin, kun Ruusun pennut ovat vielä pienet. Seuraava näyttelymme on vasta helmikuun lopussa Porissa. Ketkä sinne lähtee/pääsee/joutuu on vielä auki.

Parhainta itsenäisyyspäivää itse kullekin!

14 kommenttia:

 1. Sä olet niin kaunis Lilja, että olikin jo aika tuomareiden huomata että olet supermissi! - Max

  VastaaPoista
 2. Onnea Liljalle ja omistajille! ;)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea valmistuneelle!
  -Pena, Punkku ja ihminen

  VastaaPoista
 4. Onnea hienosta tittelistä! Kaunottarella on ollut komeaa seuraa.

  VastaaPoista
 5. Onnea tittelistä, olet sen ansainnut :)

  VastaaPoista
 6. Apua miten ihana tuo viimeinen kuva! ♥ Tosi kivan näköiset palkinnot, omaperäiset. Hurrrrjan paljoa onnea tittelistä ja muistakin saavutuksista! ♥

  VastaaPoista