maanantai 16. tammikuuta 2017

Lapsivieraita

Jasmin:
Meillä kävi viime viikonloppuna lapsivieraita. Lapset ovat kuin ihmisemäntä ja -isäntä, mutta pienikokoisempia ja joskus arvaamattomampia. Lapset tykkäsivät kovasti meistä ja me tykkäsimme paljon heistä.


Tässä kuvassa söpöilevät Jade ja Jasper. Ihmispoika seuraa kiinnistuneena vierestä.


Mukana olisi myös 3-vuotias ihmistyttö, joka oli aika villi. Tytön vanhemmat joutuivat välillä muistuttamaan tytölle, ettei saa liika juosta ympäriinsä ja tömistellä, koska silloin pelkäsimme hieman. Ei paljon, mutta sen verran vetäydyimme, ettei jääty ihmislapsen jalkoihin.

Tyttö oli kuitenkin tosi mukava ja leikitti meitä pitkään huiskalla. Kuvassa minä (Jasmin), Jade ja Jasper.


Lopuksi tyttö rauhoittui niin paljon, että istui lattialla. Kiipesin tytön syliin ja tyttö piti minusta hellästi kiinni. Tyttö oli ihan tohkeissaan. Minäkin viihdyin.

Oletteko te tottuneita lapsiin? Pidättekö lapsista?

8 kommenttia:

 1. Meidän kissat Ruska ja Rauha ovat aika tottuneita lapsiin ja ihmisiin, vaikkei meillä kotona useinkaan käy lapsia. Vähän varautuneita saattavat välillä olla. Kaikki lapsetkaan eivät ole tottuneet kissoihin tai muihin eläimiin. Niinkin päin vaatii tottumista. Kun ensimmäisen kerran pieni ihminen lähietäisyydellä kohtaa ison kissan, joka kävelee uteliaana kohti, voi päästä itku. Näin kävi meillä hiljattain. Onneksi turva ja lohdutus löytyivät isoäidin sylistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lasten - ja miksei aikuisten ihmistenkin - ja eläinten kohtaaminen on aina tarkkaa puuhaa. Kissa on kuitenkin eläin siinä missä koira tai vaikka pupukin, ja ihmistä, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta ko. eläimestä, pitää opastaa hyvään alkuun. On molemmin puolin tärkeää, että ensikohtaaminen on onnistunut ja että siitä jää positiivinen muisto.

   Poista
 2. Mä oon kerran päässy lähikontaktiin sellasen lapsen kanssa, ei ollu ihan kauheeta.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä. Kai ne ihmislapset pääsääntöisesti osaavat käyttäytyä :D

   /Jasmin

   Poista
 3. Meille tilattiin kyläilemään huonosti käyttäytyvä ja ylivilkas tyttö 3 v. Ensin pentu käveli ympyrää perässäni ja sitten minä termiitin perässä. Hyvin tultiin toimeen. Tyttö kun ensin arasteli minua niin käyttäytyi normaalia paremmin. Lopuksi leikittiin innokkaasti.Kosioreissulla tulin oikein hyvin toimeen perheen lasten kanssa. Emännän ex-kolli ei lapsista pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen ymmärtänyt, etteivät kaikki kissat välttämättä tykkää lapsista. Emäntä on kutsunut varmaan kaikki tuntemansa lapsiperheet meille käymään, että saisimme tutustua pienestä pitäen lapsiin ja muutenkin vieraisiin ihmisiin. Hyvin on mennyt toistaiseksi!

   T. Jasmin

   Poista
 4. Rohkeat pienet kun tulivat kuitenkin tekemään tuttavuutta. :) Täällä ei käy lapsivieraita. Ainut, joka on käynyt, oli parisen vuotta sitten. Oli niin villi, etteivät kisut omatoimisesti lähestyneet. Eivät suuremmin kuitenkaan pelänneet, väistivät vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu kyllä, että abessinialainen rotuna on suorastaan tyhmänrohkea. Pennut eivät pelkää juurikaan mitään, ei ihmisiä eikä villejä lapsia. Esimerkiksi Jade ei hetkekään pelännyt pölynimuria, vaan yritti leikkiä sen kanssa ;-)

   Poista