tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kastraattikerhon uusin kuningatar

Lilja:
Paljon on jäänyt raportoimatta emännän blogihiljaisuuden takia. Muun muassa se, että siirryin juuri ennen joulua arvoisaan kastraattikerhoon.

Alunperin emäntä oli toivonut, että olisin saanut omat pennut, mutta astman puhjetessa vuosi takaperin se ei enää ollut kasvatuksen kannalta vastuullinen vaihtoehto. Niinpä kävimme nättelyissä ja valmistuttuani Supreme Championiksi marraskuussa Tallinnassa minut steriloitiin.

Nukuttaminen leikkausta varten oli iso huolenaihe. Muistatteko edellisen kerran, jolloin minulle tuli keuhkoödeema? Käyttämämme luottoeläinlääkäriaseman Catvetin suosituksesta käännyimme Tuusulassa sijaitsevan Askel eläinlääkäriaseman puoleen. Askeleessa on Suomen ehkä paras pieneläinanestesiologi, joka valvoo anestesiaa samalla kun toinen eläinlääkäri.


Kotiin päästyäni sain punaisen toipilaspuvun päälleni, etten pääsisi nuolemaan haavaa. Parempi puku kuin se kauhea kauluri. Haava parani hyvin ja pian olin jo ilman pukua normaalina minänäni.

Sterilisaatio nukutuksineen meni hyvin ja kuukausi myöhemmin kävin samassa paikassa myös hammasputsissa.


Steriloinnin jälkeen pari asiaa muuttui: Aiemmin nirso minä muutuin nälkäiseksi koko ajan. Voisin syödä mitä vaan, milloin vaan ja kuinka paljon tahansa. Emäntä sanoo minun muuttuneen myös iloisemmaksi ja huolettomammaksi. Leikin enemmän kuin ennen ja puhun myös todella paljon. Ehkä se johtuu siitä, ettei enää tarvitse stressata kaikkea, kun hormoonit eivät hyrrää niin korkealla.


Pentujen lähdettyä uusiin koteihinsa emäntä aloitti kanssamme uudelleen kissanäyttelyissä käymisen. Ensimmäisenä lähdimme Cocon kanssa Poriin Satakissan näyttelyyn. Nyt olimme molemmat kastraattiluokassa. Saimme molemmat sertit molempina päivinä, jonka lisäksi minut nominoitiin molempina päivinä loppukilpailuun eli paneeliin. Sunnuntaina voitin ja olin Best In Show.

Kuvassa olen paneelissa ihanan esittelijäni Even kanssa.


Heti seuraavana viikonloppuna kävimme Uudenmaan rotukissayhdistyksen näyttelyssä Askolassa. Lauantaina minut jälleen nominoitiin paneeliin, vaikken paneelissa sitten saanutkaan ääniä.


Askolan näyttely oli myös Ruusun ensimmäinen näyttely sitten pentujen. Ruusua hieman jännitti eikä päässyt jatkoon. Sai serttinsä kuitenkin. Yritin sanoa Ruusulle, ettei kannata jännittää. Samaa vanhaa touhua se on joka tapauksessa.


Tässä en ole minä, vaan sininen abessinialaisuros Aamos emännän esittelemänä paneelissa. Luulen, että emäntäkin on kaivanut kovasti takaisin näyttelyradoille, sen verran mairea hymy hänellä on huulillaan Aamoksen esittämisestä.

Seuraavaksi Ruusu ja Jade esiintyvät Jyväskylän kissanäyttelyssä sunnuntaina 26. maaliskuuta. Siitä seuraava jo päätetty näyttely on RUROKin näyttely Helsingin Messukeskuksessa 22. ja 23. huhtikuuta.

Tulettehan moikkaamaan meitä!?

Kuvat emännän kuvien lisäksi ©Tessa.lv ja @Sonja Pekkonen/Kissankujeita

10 kommenttia:

 1. Jyväskylään en todennäköisesti pääse, mutta yritän tulla kauemmas, sinne Helsinkiin moikkaamaan :) - emäntä

  VastaaPoista
 2. Hieno uusi kuningatar Lilja! Paljon onnea menestyksestä.

  Kiitos myös tuosta vinkistä, että valjaat pitävät punaisen puvun päällä. Meillä emäntä noudatti neuvoa ja puki Rauhan puvun päälle valjaat. Hyvin pysyivät puku ja valjaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pysyi. Mua se vähän harmitti ensin, kun en saanutkaan pukua pois päältä valjaiden takai. Mutta kaipa se emäntä vaan hyvää tarkoitti.

   T. Lilja

   Poista
 3. Kaunis kuningatar ja niin siro ❤️

  Meidän mamma kävikin moikkaamassa teitä Porissa ...

  VastaaPoista
 4. Vastuullinen päätös, vaikka varmasti muulta osin harmittaakin! Hyvä vinkki tuo valjaat puvun päällä. :)

  Onnea näyttelytuloksista! ♥ Ja tuollaista kollia esitellessä nousee varmastikin onnellinen hymy huulille. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piivi. Aamos on ♥ Niin lunki kaveri vaikka näyttelykokemusta ei kovasti ole ♥

   Poista
 5. Kiva, että sait puvun, eikä kauluria. Ollaan kuultu, että se kauluri on ihan kamala kapistus.
  -P&P

  VastaaPoista