lauantai 18. maaliskuuta 2017

Voihan pissatulehdus!

Coco:
Torstaina illalla en tullut isäntää vastaan ovelle, kun hän tuli kotiin töiden jälkeen. Olin vessassa.

Olin kauan vessassa. Isäntäkin rupesi ihmettelemään asiaa, kun 20 minuuttia myöhemmin olin edelleen vessassa. Olin kipeä. En halunnut liikkua. Takajalat eivät kantaneet tai sattui niin paljon, etten pystynyt nostamaan peräpäätäni. Ja kopien välistä valui pissaa. En voinut sille mitään ja se oli noloa sen lisäksi, että sattui.


Isäntä soitti välittömästi luotto eläinlääkäriasemallemme Catvetiin ja pääsimme sinne vaikka kello oli jo paljon ja klinikka sulkee kello 19.


Heti alkuun sain kipulääkettä, mikä auttoi aika nopeasti. Kaikenlaisia kokeita otetiin ja rakkokin ultrattiin. Olin iloinen, että isäntä oli kanssani eläinlääkärissä. Puskin isäntää kovasti osoittaakseni kiitollisuuttani.


Virtsatientulehdus oli diagnoosi lopulta. Onneksi täysin lääkittävissä oleva tauti, eikä mitään pahempaa. Kotiin päästiin pian iso säkki lääkkeitä mukana. Kipulääkettä olisi tarjolla seuraavat 2-3 päivää. Antibioottikuuri kestää peräti kaksi viikkoa.

Tämmöistä meillä tällä kertaa. Toivotan pikaista paranemista itselleni!

19 kommenttia:

 1. Oi Coco, uskon miten noloksi tunsit itsesi; onneksi sait pian apua! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Onneksi isäntä tuli kotiin aikaisin ja saatiin heti aika lääkärille.

   /Coco

   Poista
 2. Voi ei, Coco-raasu! Meilläkin on ollut Brunhildellä pissatulehdus nyt jo toistamiseen. :( Hildelle menee toistaiseksi vain samainen Metacamin tulehduskipulääke ja on onneksi auttanut! Toivottavasti teilläkin helpottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että helpottaa. Tämä ei ole kivaa :(

   T. Coco

   Poista
 3. Hei Coco, kertoisitko millä tavoin otat lääkkeen? Meillä onnistuu vain nestemäisten lääkkeiden otto tai sitten mauton lääke murennetaan pieneen määrään ruokaa.
  Mikäli lääkkeessä on voimakas maku, jää ruoka syömättä.
  Kokonaiset tabletit eivät pysy suussa, vaan ne joko lentävät heti ulos suusta tai löytyvät hetken kuluttua maton reunalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä ja ajankohtainen kysymys! Enhän mä niitä lääkkeitä ottaisi, jos minulta kysyttäisiin. Vain siksi, koska olen kiltti, lääkkeiden antaminen onnistuu suhteellisen helposti.

   Mutta siis vastaus kysymykseen:

   1. Ensin yritän pysyä piilossa, että emäntä ei saa minua kiinni. Sitten, kun hän hakee minut yleensäs sohvan tai sängyn alta, hän pitää minusta sen verran jämäkästi kiinni, etten pääse pakoon.
   2. Nestemäinen kipulääke otetaan ruiskulla suoraan suuhun. Se menee ihan hyvin.
   3. Pillerin emäntä ottaa sormiinsa ja laittaa suuhuni niin pitkälle alas nieluun kuin suinkin saa. Päätäni hän taivuttaa ylöspäin siten, että kurkku on suora ja nieleminen helpompaa. Joskus pilleri menee suoraan alas (jos pilleri on tarpeeksi syvällä nielussa), joskus se jää kielelle suuhun takaosaan, jolloin hän pitää leuastani kiinni, etten pääse sitä sylkemään ulos. Kurkun kevyt silittäminen käynnistää nielemisrefleksin, jolloin pilleri valuaa alas. Toisinaan saan pillerin syljettyä ulos, jolloin sama rumba alkaa uudestaan.
   4. Lääkkeen antamisen jälkeen saan aina nameja palkinnoksi.

   Ps. Siinä mielessä olen helppo nakki, koska en pure enkä murise. Emäntä voi siis hyvin mielin laittaa sormensa suuhuni pelkäämättä.

   /Coco

   Poista
 4. Onneksi on hoidettavissa oleva vaiva, mutta kamala. Pikaista toipumista Coco !

  VastaaPoista
 5. Voi Coco ressu! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 6. Auts, auts!! :( Paranemisia! ♥

  VastaaPoista
 7. Voi ei Coco, onneksi sait lääkkeet ja kohta olet terve taas <3

  VastaaPoista
 8. Coco-parka! Hyvä että pääsit nopsaan lääkäriin! Tabut on yäk, mutta vielä enemmän yäk ois olla kipee!
  Mun tabut loppuu jo ens viikolla. Mut ne olikin toisenlaisia.
  Paranemista sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletit ovat kökköjä. Emäntä tunkee ne väkisin mun suuhun ja sit on ihan pakko niellä. Mullakin loppuu jo kuuri pian :)

   T. Coco

   Poista
 9. Oi, kuulostaapa hurjalta tulehdukselta! Toivottavasti olo on jo parempi.

  VastaaPoista
 10. Voi pikkuinen! Tosi ikävää mutta onneks hoidettavissa. *lohtusilitystä*

  VastaaPoista