sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Valjastelua lumisissa maisemissa

Ruusu:
Missä päin Suomea on vielä lunta? Häh?

No Kupion korkeudelta alkaen eli mökillä on vielä suhteellisen valkoista ja kylmää.


Pääsiäisenä pääsin ensimmäisen kerran valjastelemaan tämän vuoden puolella. Onneksi emännällä oli minun neulepusero mukana – muuten olisi ollut vähän turhan kylmä ulkoilla. Vähän tassuja paleli puserosta huolimatta niin joutui nostelemaan niitä ilmaan vähän väliin.


Ei me kauas emännän kanssa menty. Läheiselle terassille vaan. Terassin kaiteella oli kiva kekkuloida.


Mielenkiintoisia luonnon ääniä, lintuja ja tuulen huminaa kuului joka puolelta. Tuolla kuusen alla rapisi ihan kuin siellä olisi ollut hiiri!


Anopin pääsiäisruohot olivat päässeet paleltumaan. Mielenkiintoinen haju ruohossa kuitenkin oli.

(Toim. huom. Ruusu ei maistanut raeruohoa, koska rairuoho on kissoille myrkyllinen.)


Noni. Nyt tuli tarpeeksi kylmä. Voidaanko jo mennä sisälle, emäntä?

Tykkäättekö te ulkoilla pakkaskelillä?

9 kommenttia:

 1. Oot oikeassa Ruusu; tällä korkeudella on vielä paljon lunta. Mutta onneksi auringon paistaessa sen lämmössä ulkona jo tarkenee! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ilman aurinkoa tassuni eivät olisi tarkeneet lumessa ja jäällä.

   T. Ruusu

   Poista
 2. Enpäs tiennytkään, että rairuoho on kissoille myrkyllistä. Onneksi meillä ei kasva sitä, kissanheinä toimittaa pääsiäisruohon virkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanheinä tai joku muu vihreä rehu toimii hyvin rairuohon korvikkeena. Eihän sillä niin väliä ole kunhan ei ole myrkyllistä.

   T. Ruusu

   Poista
 3. Onni on villapaita niin pääsee ulkoilemaan kylmässäkin! Täälläkin on edelleen kinoksittain kunnon lunta, eiköhän ne sula sitten kesäkuuhun mennessä.... :D Paikoitellen on sen verran lämmin, että parvekkeen ovea voi pitää auki, muttei kisut siellä vielä kauaa viihdy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta villapaita ei lämmitä tassuja! Täällä etelässä olemme jo useamman kerran saaneet olla parvekkeella. Se on oikein kivaa!

   T. Ruusu

   Poista
 4. Hei! Olen suunnitellut kissani kanssa ulkoilun aloittamista uudelleen ikävän valjaista pois "luiskahtamisen" jälkeen. Olisikin kysynyt, kun teillä ulkoillaan paljon, minkä merkkiset ovat kissojenne valjaat - oletko huomannut turvallisuudessa eroja eri valjaiden välillä?

  Yt Emmi

  VastaaPoista