lauantai 12. elokuuta 2017

Jaden luona kylässä

Jade:
Mun entisen perheen emäntä ja isäntä kävivät kylässä nykyisessä kodissani Kuopiossa. Siis mun entinen perhe on se perhe, jossa synnyin. Eli mun äidin Ruusun perhe.


14-viikkoisena muutin tänne. Mun nykyiseen perheeseen kuuluu äiti ja isä ja pian kuusi vuotta täyttävä Emma. Emma on mun paras kaveri. Me leikitään melkein koko päivän yhdessä. Joko juostaan ympäri kämppää tai sitten Emma tekee mulle karkkiradan. Mä saan kans usein mennä Emman kanssa ulos valjaissa. Myös Emman kaverit ovat kivoja ja mä pääsen niiden leikkeihin mukaan. Välillä unohdan, että olen kissa enkä ihmislapsi. Sillein voi käydä, kun Emma tarjoaa minulla vettä omasta lasista ruokapöydässä.


Tässä on meidän olohuone. Se on oikein valoisa ja lattiapintaan saakka ulottuvista ikkunoista näkee hyvin ulos. Minulla on oma kiipeilypuu, joka on sijoitettu lämpimän takan viereen.


Kiipeilypuu on tosi kiva. Siinä voi terottaa myös kynnet. Joskus, kun mä vaan haluaisin olla itsekseni, ja Emma haluaisi leikkiä mun kanssa, Emma tulee hakemaan mua kiipeilypuusta.


Meillä on kuitenkin sääntö perheen kesken, että kun olen kiipeilypuun ylimmässä pesässä, niin siellä mua ei saa häiritä. Tämä onkin se paikka, missä eniten tykkään nukkua päiväunet.


Eteinen on jännä paikka, koska siellä on ovi, josta ihmiset menevät ulos. Nuorena kapinallisena – noh, olenhan mä edelleen nuori, vain yhdeksän kuukautta vanha – yritin usein livahtaa siitä ovesta ulos vapauteen. Sitten minulle opetettiin, etten saa tulla eteisen klinkkereille lainkaan. Löysin siis uuden paikan tästä hyllyn päältä. Tähän tulen aina vastaan, kun ihmiset tulevat kotiin.


Minulla on myös paljon leikkikaluja, sekä ostettuja että itse tehtyjä. Parhaat leikkikalut ovat mielestäni itse asiassa ne itsetehdyt. Emma on oikein hyvä uusien leikkikalujen keksijä. Uusin juttu oli narujen kiinni laittaminen moppiin, jolloin osallistun lattian pesuun jahtaamalla moppia.


Olen myös käynyt useassa näyttelyssä entisen emäntäni kanssa ja olen niistä tuonut mukanani ruusukkeita Emmalle tuliaiseksi. Emma on järjestänyt ruusukkeet useaan eri järjestykseen: värisuoraan, aikajärjestykseen, mieltymyksen tai koon mukaan.


Paitsi, että saan käydä usein ulkona valjaissa, saan nyt kesäisin olla vapaasti myös parvekkeella. Perheen isä verkotti Emman avustuksella koko parvekkeen ja tilkitsi pienimmätkin kolot, etten pääse livahtamaan omille teilleni. Parveke on ehdottomasti yksi lempipaikoistani näin kesäisin!

Toisin sanoen viihdyn enemmän kuin hyvin nykyisessä perheessäni. Minua odotettiin tänne kovasti ja Emma on pitänyt kiinni lupauksestaan hoitaa meikäläisen vessahygieniaa. Emma on kovin sitoutunut kohta 6-vuotias kissanomistaja, joka putsaa vessani päivittäin.

Oletteko tekin onnellisia perheissänne?

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että sulla on tosi ihana perhe! Ja toi parveke on ihan huippujuttu!
  Me ollaan tosi onnellisia meidän perheessä, ei valitettavaa (paitsi, että namia sais olla enemmän tarjolla).
  -Pena ja Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namia saisi kyllä aina olla enemmän. Ei ole mitään rajaa :D :D

   /Jade

   Poista
 2. Sinulla on siellä, Jade ihanuus, todelliset kissanpäivät ♥

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyllä unelmaperheeltä! Meilläki sais olla tuommoinen verkotettu parveke. Ja joku pikkutyyppi leikittämässä, kun nämä aikuiset on joskus niin väsyneitä. Karkkirata kuulostaa kans hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuiset ovat kyllä todella tylsiä. Onneksi minulla on Emma ♥

   /Jade

   Poista
 4. Kerrassaan makoisat oltavat kaunokaisella, kunnon kissanpäivät, kuten täällä jo sanottukin! ♥ Puu on aivan täydellisessä paikkaa kun toiselta puolen tulee lämpö ja toisella luontotv. :)

  Luulin muutin ensin, että Emma on kissa. Alkoi vähän arveluttaa siinä vaiheessa kun puhuttiin karkkiradan teosta. :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ei Emma ole kissa vaan ihminen. Välillä mäkin unohdan olevani kissa ja luulen itseni ihmiseksi :D

   T. Jade

   Poista