torstai 21. joulukuuta 2017

Näyttelyvuosi 2017

Emäntä:
Näyttelyvuosi 2017 on taputeltu. Vuoden aikana tuli vietettyä 25 päivää kissanäyttelyissä. Yksittäisellä kissalla hieman vähemmän, koska edes eniten näyttelyissä käynyt Ruusu, ei ollut ihan kaikissa näyttelyissä mukana.


Pisimmät näyttelymatkat tehtiin Vantaalta Ouluun saakka. Myös Kuopiossa, Porissa, Jyväskylässä ja Jämsässä tuli näyteltyä. Niin, ja Tallinnassa kävimme toki myös hakemassa ulkomaan sertifikaatteja aika ajoin.

Vuoden näyttelymenestys oli enemmän kuin tyydyttävä. Päävoittoa, eli Best in Show -palkintoa, ei meidän porukalla saatu, mutta useampi värin paras (Best In Variety, BIV) ja tuomarin paras (Nomination, NOM) -maininta ansaittiin. Ja kaikista tärkeintä oli ne lukuisat sertifikaatit tai tuttavallisemmin sertit, jotka Ruusu, Lilja, Coco ja Jade keräsivät vuoden aikana.


Kerätyillä serteillä Ruusu valmistui elokuussa korkeampaan titteliin Supreme Championiksi (leikkaamattomat kissat) ja Coco marraskuussa vastaavasti Supreme Premioriksi (leikatut kissat). Lilja, joka oli valmistunut Supreme Championiksi jo syksyllä 2016, valmistui vuoden aikana leikattujen kissojen luokassa ensin Premioriksi ja myöhemmin International Premioriksi. Jade puolestaan siirtyi syksyllä nuorten luokasta aikuisten luokkaan, ja ehti loppuvuoden aikana kerätä serttejä Champion-tittelin verran.


Vuoden viimeisen näyttelyn tuloksia sai jännittää loppuun asti. Pienellä onnella Ruusulla oli nimittäin mahdollisuus saada sen verran pisteitä, että olisi vuoden paras aikuinen aby-naaras. Siihen tarvittaisiin joko nominoinnit molempina näyttelypäivinä tai yksi nominointi ja hyvät lisäpisteet. (Lisäpisteet lasketaan kilpailun tason mukaan, eli mitä enemmän leikkaamattomia naaraita kategoriassa 4 on, sitä enemmän lisäpisteitä saa varsinaisen näyttelytuloksen päälle.)


Loppujen lopuksi siinä kävi niin, että Ruusu nominoitiin lauantaina muttei sunnuntaina. Lisäpisteiden vahvistamista odoteltiin 1,5 viikkoa ja kun ne tulivat oli selvää, että Ruusu on vuoden 2017 paras abessinialaisnaaras 540,67 kokonaispistemäärällä ja 0,02 pisteen kaulalla toiseksi jääneeseen aby-naaraaseen. Tiukille meni.

Ensi vuosi aloitetaan näyttelyn merkeissä SUROKin näyttelyssä Lahdessa. Olemme siellä tällä kertaa vain yhden päivän ja paikalla ovat vain Ruusu ja Jade. Muu kevät ei vielä ole suunniteltu näyttelyiden osalta Jaden ensimmäistä ulkomaanmatkaa lukuun ottamatta. Lähdemme Jaden kanssa kahdestaan helmikuun toisena viikonloppuna Hilversumiin, Hollantiin, hakemaan International Champion -titteliä ja ensimmäistä 5-luokan serttiä. Peukut pystyyn, että onnistumme siinä!

6 kommenttia:

 1. On teillä ollut hirmuisen hyvä näyttelyvuosi! Erityisesti vuoden abynaaraaksi yltäminen on hieno saavutus, paljon onnea!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavaa joulua ihastuttaville misukoille!

  VastaaPoista
 3. Upeita tuloksia ja hurjan monta näyttelypäivää! Sylin täydeltä onnitteluja Vuoden abynaaraalle! ♥ Olipa kyllä tosi tiukka kisa. :D

  Meillä tämä näyttelyvuosi oli ensimmäinen kunnollinen ja nyt jännätään miten pärjätään POROKin Vuoden Kissa -kisassa. :) Yhtään BISiä ei meillekään tullut, mutta NOMeja yllättävän monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Vuoden Kissa kisaan! Meilläkin on kisat vireillä URKissa sekä rotuyhdistyksissä :)

   /Ruusu

   Poista