perjantai 23. helmikuuta 2018

Uusi Nutrima-kissanruoka testissä, osa 1/2

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Pääsimme kokeilemaan Mustin ja Mirrin kanssa yhteistyössä uutta Nutrima-kissanruokasarjaa. Sarja sisältää sekä märkäruokaa että kuivaruokaa. Kuten meillä ruoat yleensäkin, myös Nutrima edustaa kissanruokien laadukkaampaa päätä.


Nutrima mainostaa itseään holistisena ja funktionaalisena täysravintona kissoille. Kaikissa maistamissamme märkäruoissa on korkean lihapitoisuuden lisäksi esimerkiksi pieniä määriä mustikkaa, nokkosta ja karpaloa sekä suoliston luonnollista mikrobiflooraa tukevia prebiootteja MOS ja FOS. Mustikka ja nokkonen sisältävät tunnetusti runsaasti antioksidantteja, joilla uskotaan olevan hyvinvoinnille positiivinen vaikutus. Esimerkiksi ihmisille mustikka on oikea superruoka, koska se on laboratoriokokein tutkittu pienentävän useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, silmäsairauksien ja syövän riskejä. Karpalo puolestaan tukee virtsateiden normaalia toimintaa. Kuivaruokiin on lisätty vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi muun muassa PlaqueOff-jauhetta suuhygienian edistämiseksi.

Nutrima-ruoat ovat jaettu käyttötarkoituksen mukaan kolmeen eri ryhmään: Nutrima Care, Nutrima Health ja Nutrima Vital. 

Nutrima Care -sarja

Energiapitoiset Nutrima Care -sarjan ruoat ovat suunniteltu pennuille ja aktiivisille aikuisille kissoille. Ruoan antioksidantit ja funktionaaliset raaka-aineet tukevat kissanpennun kehitystä. Nivelten ja lihaksiston kunnosta huolehtivista raaka-aineista hyötyvät tiineet ja imettävät emot sekä aktiiviset aikuiset kissat.


Nutrima Care -sarjasta meillä oli kokeilussa Nutrima Care Adult -märkäruoka. Ruoka sisältää 47 % villisikaa ja 20 % ankkaa. Koostumukseltaan Nutrima Care Adult -märkäruoka muistuttaa kermaista lihamureketta. Kaikista märkämuonista Nutrima Care Adult on tummin, mikä on luonnollista villisian tumman lihan takia.

Nutrima Care -sarjasta löytyy lisäksi kuivaraksut ja erityisesti pennuille suunniteltu Nutrima Care Kitten -märkämuona.

Nutrima Health -sarja

Nutrima Health -sarja on suunniteltu kissojen yksilöllisiin tarpeisiin: Nutrima Health Dental tukee suun terveyttä, Nutrima Health Hair+ edistää ihon ja turkin kuntoa ja Nutrima Health Urinary tukee virtsateiden hyvinvointia.

Nutrima Health -sarjasta meillä oli testissä Nutrima Health Hair+ ja Nutrima Health Urinary -märkäruoat sekä Nutrima Health Dental -raksut.


Nutrima Health Hair+ -märkäruoka on suunniteltu erityisesti kissoille, joilla on vaativa turkki tai herkkä iho. Ruoka sisältää 32 % kalkkunaa, 20 % ankkaa ja 15 % katkarapua. Märkäruokaan on myös lisätty hieman lohiöljyä. Biotiini, B-vitamiinit ja omega-rasvahapot parantavat turkin kiiltoa. Nutrima Care Adult -märkäruoan tapaan myös Nutrima Health Hair+ -märkäruoan koostumus on murekemainen.


Nutrima Health Urinary -märkäruoka on kehitetty erityisesti virtsatieongelmien ennaltaehkäisyyn. Ruoka sisältää 45 % kanaa ja 5 % lammasta. Muihin Nutrima-märkäruokiin verrattuna Nutrima Health Urinary sisältää enemmän karpaloa sekä tyrnimarjaa virtsateiden normaalin toiminnan tukemiseksi. Ruoassa on myös ammoniumkloridia, jonka uskotaan tukevan virtsateiden optimaalista pH-arvoa. Virtsakivien ehkäisemiseksi täysravinnossa on lisäksi matalampi kalsium- ja fosforipitoisuus. Nutrima Health Urinary -märkäruoan koostumus on upea pulled meat -tyyppinen, mikä näyttää tuoreelta ja herkulliselta myös ihmisen silmään.


Nutrima Health Dental -raksut ovat kehitetty suun hyvinvoinnin tukemiseksi. Viljattoman kuivaruoan lihapitoisuus koostuu 23 % tuoreesta ankasta, 19 % tuoreesta kalkkunasta, 16 % kuivatusta ankasta ja 6 % kuivatusta kalkkunasta. Peruna toimii raksussa hitaasti imeytyvänä hiilihydraattina. Hammaskiven ja plakin ehkäisyyn raksuihin on lisätty PlaqueOff-jauhetta sekä eläinlääkärituotteista tuttua natriumheksametafosfaattia ja sitrusuutetta. Nappulan iso koko ja kasvikuidusta peräisin oleva, rapeutta lisäävä selluloosa lisää mekaanista hankausta hampaan pinnalle kissaa rouskutellessa raksuja. Lisäksi raksuihin on lisätty persiljaa ja piparminttua haisevan hengityksen raikastamiseksi. Ruoka sopii hyvin myös kala-allergisille, sillä Nutrima Health Dental -raksut eivät sisällä kalaperäisiä raaka-aineita.

Nutrima Health -sarjasta löytyy yllä esiteltyjen ruokien lisäksi Nutrima Health Urinary ja Nutrima Health Hair+ -kuivaraksut.

Nutrima Vital -sarja

Nutrima Vital -ruokasarjassa on huomioitu steriloinnin, ikääntymisen ja ylipainon haasteet sekä kissat, jotka ovat ruoan suhteen erityisen valikoivia.

Nutrima Vital -sarjasta meillä oli testissä Nutrima Vital Sterilized ja Nutrima Vital Fussy -märkäruoat sekä Nutrima Vital Fussy -raksut.


Nutrima Vital Sterilized -märkäruoka sisältää 45 % kanaa ja 5 % kalkkunaa. Märkäruoka soveltuu myös painonhallinnan tueksi, sillä siinä on matalampi energiapitoisuus ja lisättyä L-karnitiinia, joka auttaa muuntamaan energiaa kehon rasvasta suoraan lihasten käyttöön optimaalista lihaskuntoa tukien. Ruoan koostumus on lihaisa pulled meat -tyyppinen.


Nutrima Vital Fussy -märkäruoka on erityisen maistuva täysravinto nirsoille kissoille. Ruoka sisältää 45 % kanaa ja 5 % kalkkunaa, ja sen koostumus on pulled meat -tyyppinen. Valmistajan mukaan Nutrima Vital Fussy -märkäruoka on sopiva valinta myös hoikille kissoille ja karvattomille roduille, sillä ne hyötyvät ruoan korkeammasta kokonaisenergiamäärästä, joka auttaa ylläpitämään tai saavuttamaan optimaalisen painon sekä tukee vilkkaampaa aineenvaihduntaa.


Nutrima Vital Fussy -kuivaruoka on samannimisen märkämuonan tapaan suunniteltu vaativimpienkin kissojen makuun. Raksut sisältävät 25 % tuoretta kanaa, 23 % tuoretta ankkaa, 15 % kuivattua ankkaa ja 4 % fasaania. Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ruoassa edustavat täysjyvä riisi, riisi ja kaura. Nutrima Health Dental -raksujen tapaan myös Nutrima Vital Fussy -kuivaruokaan on lisätty PlaqueOff-jauhetta sekä kasvikuidusta peräisin oleva, rapeutta lisäävää selluloosaa hammaskiven ja plakin ehkäisyyn. Yucca schidigera -kasviuute puolestaan sitoo ammoniakkimolekyylejä suolistossa epämiellyttävien suolistoperäisten hajujen vähentämiseksi. Nappulan koko on Nutrima Health Dental -raksuihin verrattuna normaalikokoinen tai jopa pienehkö.

Nutrima Vital -sarjasta löytyy yllä esiteltyjen ruokien lisäksi Nutrima Vital Sterilized -kuivaraksut.

Miltä Nutrima-ruoat maistuivat? Ruusun ja Cocon ruoka-arvostelut ovat luettavissa kirjoituksen huomenna julkaistavasta jatko-osasta!

5 kommenttia:

 1. Kuulostavat mielenkiintoisilta, pitääkin heti pian lukea kissojen arviot tuotteiden mausta. Ehkä pitää pojillekin hankkia testiin, jos täällä arviot ovat hyvät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä tykätään Nutrimasta! Sekä Cocolle että Ruusulle uppoaa. Coco söi myös isolla sydämellä raksuja :)

   Poista
  2. Tilattiin tässä kerran testiin Nutriman märkää, eilen pojat saivat ensimmäiset makutestit, ja kyllä uppos! Oli ihan selvästi herkkua ja mikä parasta, kummankaan massu ei mennyt sekaisin, eli tästä tullee meidän uusi vararavinto, kun täältä ei meidän ykkösvaihtoehtoa tahdo mistään saada. En varmasti olisi tätä testannut ilman näitä teidän arvioita, joten kiitos!

   Poista
 2. Nuo märkäruuat on niin hyvän näköisiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin! Etenkin ne pulled meat -tyyppiset ruoat oikein yllättivät ihmissilmääkin herkullisella ulkonäöllään.

   Poista