sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Aineissa. Muistutus hampaiden harjaamisesta!

Coco:
Nyt on kyllä luvassa ihan vähän epäedullisia kuvia minusta! Kuvissa olen niin vielä unten mailla lääkäritädin anestesian jäljiltä, että näytän vähintäänkin hölmöltä. Kävin nimittäin – tai siis minut raahattiin vasten tahtoani – hammaslääkärin vastaanotolla.


Emännän mukaan yläposkihampaisiin oli kertynyt vuosien saatossa kohtalaisesti hammaskiveä ja vasemmalla puolella oli jo pientä ientulehdusta. Raksut eivät olleet maistuneet mulla viimeisen viikon aikana, ja raa’an lihankin pureskelemiseen oli mennyt normaalia enemmän aikaa. Emäntä sanoi, että hammasasiat on hoidettava kuntoon. Ja sit mentiin.


Hammaslääkärissä kaikki meni hyvin. Lääkäritäti oli tyytyväinen, kun kuuli, että meillä kissojenkin hampaita harjataan. Kuulemma poskihampaiden harjaamiseen pitäisi vielä panostaa hiukan lisää. Ne ovat vaan niin vaikeasti harjattavissa, kun ovat kidan perällä.

Isäntä vei minut Catvetiin puolilta päivin ja emäntä haki kotiin illaksi. Vaikka olin ollut lääkäriaseman heräämössä jo tovin olin kuitenkin ihan pöperössä, kun pääsimme kotiin. Kävely oli hoipertelevaa ja jopa istuen huimasi, etten meinannut pysyä pystyssä.


Emäntä ja isäntä pitivät minua hyvänä ja silittivät ja puhuivat nättejä. Hetken kuluttua minulle tarjoiltiin ruokaa, jonka jälkeen aloin virkistymään kunnolla.


Muistutuksena siis teille kaikille, että tarkkailkaa ja hoitakaa myös kissojen hampaita! Se on tärkeää!

7 kommenttia:

 1. Ihminen kiusaa sillä hammasharjalla aina välillä, mut sit se taas luovuttaa, kun ei oikein kunnolla onnistu. Pitäs varmaan antaa harjata, et ei tuu tollasta oloa!
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se päivittäinen harjaaminen on parempi vaihtoehto, jos se pidentää hammalääkäriväliä.

   T. Coco

   Poista
 2. Joo, mietin just että nyt kohta kun Ilonan veisi tarkastukseen, niin selviäisi vielä ilman anestesiaa. Viimeksi hammaskiveä oli niin vähän että hereillä vaan raps raps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Sittenpä tuo on helppo homma. Minulta ei kyllä olisi saatu rapsutettua mitään pois ilman anestesiaa – sen verran syvällä suussa nuo takahampaat ovat.

   /Coco

   Poista
  2. Wau, meillä pojat hädin tuskin antaa katsoa suuhun ilman jotain rauhoitusta! Ilona onkin yllättävällä tavalla reipas neitokainen.

   Poista
 3. Niin tomerasti kuitenkin poseerataan! :) Tämä on todella tärkeää kyllä. Rakulla on valitettavasti niin huonot hampaat, että kiveä kertyy helposti siitä huolimatta. Nyt päästään 12 kk välein putseilla, ilman harjausta väli olisi 6-8 kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaiden kunnossapito on tärkeää niin ihmisille kuin eläimillekin – niin on emäntä sanonut meille. Jos on tarvetta vuosittaiselle hammasputsille, sitten se pitää tehdä. Me käymme Ruusun kanssa sen verran usein näyttelyissä, joissa on eläinlääkäritarkastus, että emäntä pystyy seuraamaan hammaskiven kertymistä eläinlääkärin tarkistamana useamman kerran vuodessa. Se tuo luottoa siihen, että emäntä osaa viedä meidät hammasputsiin juuri oikeaan aikaan.

   T. Coco

   Poista