sunnuntai 5. elokuuta 2018

Hotellissa Pieksämäellä

Coco:
Arvoisat blogin seuraajat. Olemme Ruusun kanssa yöpyneet hotellissa. Pieksämäellä. Siis Pieksämäellä! Eikö emäntä ja isäntä voineet löytää mitään edes hivenen eksoottisempaa paikkaa kuin Pieksämäki?


Savonsolmun hotelli Pieksämäellä on vuonna 1976 rakennettu aito funkkishotelli. Emäntää epäilee, ettei hotellia juuri koskaan ole rempattu, koska hotelli on julkisten tilojen valaisimista ja kalusteista huoneiden ovipainikkeisiin myöten retro.


Hotellissa ei myöskään ole ilmastointia ja voimme kokemuksesta kertoa, etteivät huoneet näin kuumilla kesäilmoilla olleet kovin vilpoisia – ainakaan ihmisten makuun. Meitä lämpö ei kovasti haitannut. Kokolattiamattoa vasten oli mukava kiereskellä huoneen lämmössä.


Huoneen lämpötilaa saatiin laskettua yötä kohti parilla asteella 30 asteesta 28 asteeseen pitämällä parvekkeen ovea auki. Ruusu protestoi, kun se joutui pitämään liiviä ja fleksiä päällä sisätiloissa. Emäntä ja isäntä eivät luottaneet siihen, ettei Ruusu yrittäisi hypätä parvekkeen kaiteelle. Sinänsä ymmärrän ihmisten huolen ja olen samaa mieltä, että Ruusu potentiaalisesti voisi hypätäkin kaiteelle.


Minä sen sijaan sain olla vapaana (valvotusti toki) parvekkeella. Ihanan viileää. Ja isäntä oli mun seurana parvekkeella.


Parvekkeella oli samantyyppinen lasikaide kuin meillä kotona. Lasin takaa oli kiva kurkkia ohikiitäviä pyöräilijöitä. Parille koiranulkoiluttajalle sähisimme Ruusun kanssa.


Ja oli emännällä tietenkin myös joku taka-ajatus, miksi valitsi Pieksämäen. Kissanäyttely. Mikäs muu.

Onneksi mä sain mennä lauantaina takaisin mökille isännän kanssa, kun Ruusu joutui jäämään näyttelyyn emännän kanssa.

Oletteko te yöpyneet joskus hotellissa?

13 kommenttia:

 1. Huisin jännää teillä! Meikäläiset ovat yöpyneet hotellissa vain muutamia kertoja. Ikimuistoisin retki niistä oli Hämeenlinnaan kun Namulla ja Sulolla oli kylpyammebileet koko yön ja seuraavana päivänä bileistä napsahtikin Namulle keltainen kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Oliko keltainen kortti hyvä vai huono kortti, ässä vaiko mustapekka? Kylpyammebileet kuulostavat hauskalta!

   T. Coco

   Poista
 2. Hotellissa on kiva yöpyä. Pieksämäellä ei me tosin olla yövytty (Pepsi vaihtanut vain junaa), mutta emäntä on viimeksi toukokuussa siellä yöpynyt ja onhan se siellä joskus kuulemma opiskellutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Teillä on sitten kotipaikkakuntatietoa Pieksämäestä! Me oltiin ihan turisteina siellä.

   /Coco

   Poista
 3. Jännä seikkailu teillä! Kokolattiamatot ovat ihan parhaita kieriskelyyn. Me ei olla koskaan yövytty hotellissa, mutta pari kertaa Air BnBssä kyllä. Se oli tooosi jännää ja pelottavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokolaittiamatot ovat ❤️ AirBnB'tä ei olla koskaan kokeiltu. Pitääpä vinkata emännälle.

   T. Coco

   Poista
 4. Ihminen on luvannu, että joskus me vielä päästään hotelliin, mutta varmaan sitäki joudutaan odottaa ikuisuus, niinku kaikkee muutaki, mitä se lupailee. Laivassa ollaan sentään oltu kerran yötä, ja se oli jännää!
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Laivassa. Oliko se semmoinen iso tai pieni? Me ollaan oltu kerran soutuveneessä ja se oli vähän pelottavaa, kun vettä oli kaikkialla ympärillä.

   T. Coco

   Poista
 5. Abysomalikomppnia ei ole hotelliöistä päässyt nauttimaan, mutta Zappa on viettänyt kaksi yötä ruotsalaisen hotellin kiinteässä allaskaapissa. Onneksi portsari löysi ruuvarin jolla akka sai pojan aina aamulla esiin ja päästiin (Zappan mielestä jouduttiin) näyttelypaikalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allaskaapissa?! 😹😹 Mites sä sinne Zappa pääsit? Houdini-temppu vai mikä?

   /Coco

   Poista
 6. Olitte ihan naapurikunnassa kuin minä juuri tuona viikonloppuna! Mamia pyydettiin käymään näytelmissä, mutta mummi ei päästänyt. Olisihan se myös ollut ihan tyhmää jos mami olisi lähtenyt mökiltä pois! Meidän mökiltä olisi ajanut näytelmiin alle tunnissa! -Cocopoppeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Missäs teidän mökki on? Mekin tulimme Pieksämäelle suoraan mökiltä Rautalammin suunnalta. Ajomatkaa ei ole kuin tunnin verran.

   T. Coco

   Poista
 7. Sähinää koirille, hyvä! Nora on tottunut hotellimatkustaja ja Koda pääsee kokeilemaan ensi kuussa. :) Helteet ja huono sisäilma kuulostaa inhalta, onneksi teillä oli kuitenkin tuuletusmahdollisuus.

  VastaaPoista